Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeemoverzicht: een router voor uw hele huis

Inhoudsopgave:

Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeemoverzicht: een router voor uw hele huis
Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeemoverzicht: een router voor uw hele huis
Anonim

Bottom Line

Het Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeem is een uitbreidbare router-en-beacon-netwerkoplossing die vrijwel iedereen kan opzetten zonder voorafgaande ervaring.

Eero Pro Mesh wifi-systeem

Image
Image

We hebben het Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeem gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Eero Pro Mesh Wi-Fi-systeem is een Wi-Fi-netwerkoplossing die gebruikmaakt van een basisstationrouter en externe bakens om uw draadloze netwerk door uw huis of kantoor uit te breiden. Het is een opmerkelijk flexibel systeem waarmee je meerdere Eero Pro-routers, een enkele Eero Pro-router en meerdere beacons kunt gebruiken, of welke configuratie dan ook die het beste werkt voor jouw omstandigheden.

Mesh-routersystemen kunnen lastig zijn in te stellen en te gebruiken, dus we hebben onlangs een Eero Pro en een paar bakens mee naar huis genomen om te zien hoe ze werken onder reële omstandigheden. We hebben zaken gecontroleerd zoals bekabelde en draadloze snelheid, installatie- en gebruiksgemak, bereik en meer. Blijf lezen om de resultaten van onze uitgebreide tests te ontdekken.

Image
Image

Design: ingetogen en gemakkelijk te combineren met de meeste decors

De Eero Pro is een mesh-systeem waarmee je een aantal modulaire componenten kunt gebruiken om een draadloos netwerk uit te bouwen dat werkt met je woonruimte of kantoor. Het belangrijkste onderdeel is de Eero Pro-router zelf, een slanke kleine eenheid die aanzienlijk kleiner is dan de meeste routers. Het is ook een stuk eenvoudiger, met slechts één indicatielampje, geen externe poorten of antennes en slechts twee Ethernet-poorten.

Naast de Eero Pro-router kun je ook Eero-beacons mixen en matchen met je systeem. De bakens hebben dezelfde strakke, witte ontwerpesthetiek en zijn nog eenvoudiger. Elk baken is ontworpen om rechtstreeks op een stopcontact te worden aangesloten en ze hebben helemaal geen Ethernet-poorten.

In de configuratie die we hebben getest, hebben we een basisnetwerk opgezet met een enkele Eero Pro en vervolgens twee bakens aangesloten. Afhankelijk van de lay-out van uw huis of kantoor, kunt u met slechts één baken blijven, meerdere bakens toevoegen of zelfs meerdere Eero Pro-routers gebruiken, met de extra eenheden in bridge-modus.

Image
Image

Configuratieproces: mogelijk het gemakkelijkste Wi-Fi mesh-systeem dat u ooit zult gebruiken

Als je hebt geaarzeld om je eigen draadloze netwerk op te zetten, of terugdeinzen voor mesh-netwerken, omdat het te ingewikkeld lijkt, zul je aangenaam verrast zijn door de Eero Pro. Het hele installatieproces wordt bereikt met behulp van een smartphone-app die u bij elke stap begeleidt, en de algehele ervaring is een van de gemakkelijkste die we ooit hebben gezien.

Je kunt je Eero Pro en bakens plaatsen waar je maar wilt, maar de app is ontworpen om je te helpen de optimale locaties te vinden. Je kunt de app zelfs vertellen hoeveel verdiepingen je hebt en een plattegrond kiezen die op je huis lijkt om aangepaste suggesties te ontvangen.

Wanneer je elk Eero-baken plaatst, test de app automatisch of de plaatsing werkt. We hebben in elk geval bij onze eerste poging toestemming gekregen, maar het is fijn dat de app je kan laten weten of je plaatsingsproblemen hebt.

Het enige probleem met Eero dat sommige mensen kan storen, is dat je je moet aanmelden voor een account tijdens het installatieproces. Dit omvat het verstrekken van uw telefoonnummer aan Eero zodat zij u een bevestigingscode kunnen sturen. Het was een snel en gemakkelijk proces, maar het was toch een beetje vervelend.

Connectiviteit: Tri-band basisstations en dual-band bakens

De Eero Pro is een MU-MIMO tri-band router die één 2 uitzendt.4GHz-kanaal en twee 5GHz-kanalen, en de bakens zijn dual-band met elk een 2,4 GHz- en een 5GHz-kanaal. In tegenstelling tot de meeste routers biedt Eero geen AC-classificatie voor de Eero Pro. Ze geven echter wel enkele cijfers.

Volgens Eero zijn hun maximale transmissiesnelheden 240 Mbps op 2,4 GHz en 600 Mbps op 5 GHz. Dat zou van de tri-band Eero Pro een AC1440-apparaat maken, wat aan de lage kant is voor een router in deze prijsklasse.

Het probleem is natuurlijk dat een router met een enorme AC-classificatie die aantallen in de echte wereld niet noodzakelijkerwijs zal bereiken, en het punt van een product als de Eero Pro is om eerder een groot mesh-netwerk te creëren dan de hoogst mogelijke snelheid te bieden vanaf een enkel toegangspunt.

Het grootste nadeel van de Eero Pro, in termen van connectiviteit, is dat het slechts twee ethernetpoorten heeft.

De Eero Pro ondersteunt MU-MIMO, een technologie die is ontworpen om naadloos de hoogst mogelijke verbindingssnelheden te bieden aan apparaten die verschillende onderliggende draadloze technologieën gebruiken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een enkele wifi-netwerk-ID uit te zenden waarmee al je apparaten verbinding kunnen maken, zodat je niet hoeft te kiezen tussen het 2,4GHz-netwerk voor afstand of het 5GHz-netwerk voor snelheid.

Het grootste nadeel van de Eero Pro, in termen van connectiviteit, is dat het slechts twee Ethernet-poorten heeft. De ene verbindt de router met uw modem en de andere kan worden aangesloten op een apparaat zoals een computer om een bekabelde internetverbinding te bieden. Als je andere apparaten via Ethernet wilt aansluiten, heb je een netwerkswitch nodig.

Image
Image

Netwerkprestaties: draadloze dekking is geweldig, maar een beetje traag

We hebben de netwerkdoorvoerprestaties getest op een Mediacom gigabit-internetverbinding, waarbij we zowel de bekabelde Ethernet-verbinding als het automatische systeem hebben getest dat is ontworpen om automatisch te schakelen tussen 2,4 GHz en 5 GHz op basis van snelheid en prestaties.

Bij verbinding met de Eero Pro via een bekabelde verbinding, haalden we gemiddeld ongeveer 937 Mbps over verschillende tests. De bekabelde verbinding is duidelijk niet de belangrijkste attractie hier, in een Wi-Fi mesh-systeem, maar het is vermeldenswaard dat dit een van de snelste bekabelde snelheden is die we hebben gezien van de verschillende routers die we hebben getest met dezelfde verbinding en hardware.

Bij gebruik van het draadloze systeem, zonder aangesloten bakens, haalden we gemiddeld 265 Mbps naar beneden en 67 Mbps omhoog met ons testapparaat op ongeveer een meter afstand van de router. Dit is aanzienlijk langzamer dan andere 5GHz-routers die we op deze verbinding hebben getest, maar het is nog steeds snel genoeg voor het streamen van 4K-video, het spelen van games en andere soortgelijke doeleinden.

Als je je wifi-netwerk moet uitbreiden via een zeer grote ruimte, of als je een geschiedenis hebt van dode wifi-zones, laten onze praktische tests zien dat de Eero Pro de klus kan klaren.

We voerden onze volgende test uit op ongeveer 5 meter van de router, zonder aangesloten bakens, met een gesloten deur tussen de router en ons testapparaat. We zagen exact dezelfde downloadsnelheid op die afstand, en een iets lagere uploadsnelheid van ongeveer 63 Mbps.

Onze volgende test werd uitgevoerd op 10 meter van de router, zonder aangesloten bakens en twee muren tussen de router en het apparaat. Op die afstand zakte onze downloadsnelheid naar een gemiddelde van ongeveer 210 Mbps, terwijl de upload onveranderd bleef.

Met aangesloten bakens waren we in staat om de basisverbindingssnelheid van 265 Mbps te behouden in het geheel van onze ongeveer 1.800 vierkante voet ruimte. We hebben zelfs een baken geïnstalleerd in een camper die op ongeveer 15 meter van de router stond geparkeerd toen we bezoekers hadden terwijl we dit systeem aan het testen waren, waardoor we met succes dezelfde basisverbindingssnelheid konden verlengen.

Als je een groot huis hebt met meerdere verdiepingen, of als je last hebt van vreemde wifi-dode zones, zijn we ervan overtuigd dat de Eero Pro en voldoende bakens het lukken.

Image
Image

Software: fantastische telefoon-app, geen webinterface

Eero biedt een smartphone-app die u op uw iPhone of Android-apparaat kunt installeren. Je hebt de app nodig om het netwerk in eerste instantie in te stellen en je moet de app later ook gebruiken om het netwerk te beheren. De app is heel gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, maar het is belangrijk op te merken dat dit de enige methode is om uw Eero Pro te beheren. De meeste routers hebben een webinterface, maar Eero niet.

Het Eero Pro-systeem is ontworpen om zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, en dat geldt ook voor de app. Het is erg schoon, met een startscherm dat je topapparaten weergeeft op basis van gebruik, de status van elke Eero Pro en baken in je systeem en de nieuwste internetsnelheidstests. Deze informatie is heel gemakkelijk te verteren, zelfs als u geen netwerkexpert bent.

Het Eero Pro-systeem is ontworpen om zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, en dat geldt ook voor de app.

Het gedeelte over de snelheid van de internetverbinding is voornamelijk bedoeld voor gebruikers die niet zeker weten hoe snel hun verbinding moet zijn. Het systeem voert regelmatig tests uit, met de mogelijkheid om handmatig te testen, en geeft een klein bericht over de soorten activiteiten die u met die snelheid kunt doen. Met onze gigabit-verbinding liet Eero ons bijvoorbeeld weten dat we 4K-video kunnen verwachten, videochat-apps kunnen gebruiken en games kunnen streamen op meerdere apparaten. Voor een leek is dit allemaal zeer nuttige informatie.

Met de app kun je ook je netwerk aanpassen, hoewel sommige functies achter een abonnement zijn vergrendeld. U kunt bijvoorbeeld geen aangepaste DNS instellen zonder u te abonneren op Eero Secure.

Eero Secure is een abonnementsservice waarvoor u een gratis proefperiode ontvangt wanneer u uw netwerk voor het eerst instelt. Het scant automatisch op problemen, blokkeert bedreigingen en blokkeert advertenties op DNS-niveau, en u kunt via de app details zien over wat het heeft geblokkeerd. Het heeft ook inhoudsfilters en ouderlijk toezicht, maar daar komen we in de volgende sectie op terug.

Ouderlijk toezicht: voor geavanceerde functies is een abonnement vereist

Eero Pro wordt geleverd met krachtig ingebouwd ouderlijk toezicht dat u via de app beheert. Het werkt door profielen te maken voor elk gezinslid, apparaten aan die profielen toe te wijzen en vervolgens inhoudsblokken te plaatsen en internetpauzes in te plannen voor uw kinderen als u niet wilt dat ze online gaan tijdens huiswerk of midden in de nacht.

Het ingebouwde ouderlijk toezicht is geweldig, maar het voordeel is dat je extra moet betalen voor deze functie. Als u toegang wilt tot ouderlijk toezicht, naast het scannen en blokkeren van bedreigingen, het blokkeren van advertenties en geavanceerde netwerkbeveiliging, kost het u $ 3,99/maand of $ 29,99/jaar.

Prijs: aan de dure kant

In de configuratie die we hebben getest, met een enkele Eero Pro en twee bakens, heeft dit systeem een adviesprijs van $ 319. Een enkele Eero Pro heeft een adviesprijs van $ 159 en bakens hebben een adviesprijs van $ 149. Je kunt ook Eero Pro-routers en -bakens kopen in verschillende andere configuraties, zoals drie routers, een router en een enkel baken, en andere.

Voor $ 319 is het systeem dat we hebben getest een beetje aan de prijzige kant. Je kunt meestal superieure routers vinden, zoals de Linksys EA9500, voor iets meer dan dat. De vangst is dat die routers in sommige gebieden superieure prestaties kunnen bieden, maar ze bieden niet de flexibiliteit van een mesh-systeem.

Als je je wifi-netwerk moet uitbreiden door een zeer grote ruimte, of als je een geschiedenis hebt van wifi-dode zones, laten onze praktische tests zien dat de Eero Pro de klus kan klaren. Dat maakt het de prijs zeker waard, hoewel het niet het enige mesh-systeem op de markt is.

Eero Pro vs. Netgear Orbi

De Netgear Orbi is een van de naaste concurrenten van de Eero Pro, en er is veel leuks aan beide systemen. De Orbi is een stuk ingewikkelder dan de Eero Pro, omdat je meer keuzes hebt. Het dichtst bij het systeem dat we hebben getest, is hun RBK33-systeem, dat een adviesprijs van $ 300 heeft. Net als het Eero Pro-systeem dat we hebben getest, wordt de RBK33 geleverd met een Orbi-router en twee plug-in-satellieten.

De prijzen zijn vergelijkbaar, waarbij de Orbi iets goedkoper is, maar de Orbi-router wordt geleverd met enkele functies die je niet krijgt met de Eero Pro. De Orbi-router bevat bijvoorbeeld vier Ethernet-poorten in vergelijking met slechts twee op de Eero Pro. De Orbi-router bevat ook een synchronisatieknop, iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken met de Eero Pro.

Bij Eero gaat het erom de dingen zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken. Je sluit een router of beacon aan, de app detecteert het en je kunt het toevoegen aan het netwerk. Vergelijk dit met de Orbi en zijn systeem van het indrukken van synchronisatieknoppen en routers en satellieten, en je zult slechts één voorbeeld zien waar de Eero Orbi overtreft in termen van gebruiksgemak.

Eero Pro en Orbi ondersteunen beide MU-MIMO, en ze hebben vergelijkbare basisbereiken, waarbij de Eero Pro-router een lichte voorsprong in bereik vertoont. De Orbi wordt op de markt gebracht als een AV2200-apparaat, wat hem in theorie een klein snelheidsvoordeel geeft op basis van onze berekende AC-classificatie voor de Eero Pro.

Dit is het mesh-routersysteem dat je wilt als je nog nooit een netwerk hebt opgezet

De Eero Pro is een beetje aan de prijzige kant, en we waren een beetje teleurgesteld in de snelheden die we tijdens het testen hebben gemeten, maar het komt erop neer dat dit systeem behoorlijke prestaties biedt en het proces van het opzetten van een mesh wifi-netwerk. Als je een pijnloos installatieproces wilt en een systeem dat gewoon werkt, dan is de Eero Plus wat je zoekt.

Specs

  • Productnaam Pro Mesh Wi-Fi-systeem
  • Product Merk Eero
  • Prijs $ 399,99
  • Gewicht 0.6 lbs.
  • Productafmetingen 4,8 x 4,8 x 1,3 inch.
  • Snelheid 1 Gbps (bedraad), 600 Mbps (Wi-Fi) max nominaal
  • Garantie Een jaar
  • Compatibiliteit IEEE 802.11a/b/g/n/ac
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antennes 2x2 MU-MIMO met beamforming
  • Aantal banden Tri-band (Eero Pro), dual-band (Eero Beacon)
  • Aantal bedrade poorten 1
  • Chipset Atheros IPQ4019
  • Bereik 5, 500 vierkante voet (één Eero Pro, twee bakens)
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: