De Logitech Mx Master 3 is de muis die Apple had moeten maken

Inhoudsopgave:

De Logitech Mx Master 3 is de muis die Apple had moeten maken
De Logitech Mx Master 3 is de muis die Apple had moeten maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Logitech Mx Master 3 van $ 99,99 is een veel betere muis dan die van Apple, met talloze functies en de mogelijkheid om functies aan te passen.
  • Ik vond het beste deel van de Master 3 het nieuwe elektromagnetische scrollwiel.
  • Tijdens mijn tests werkte de Master 3 op elk oppervlak dat ik kon vinden, inclusief hout en plastic.
Image
Image

Ik ben zo blij met de snelheid en het ongelooflijk slanke ontwerp van Apple's nieuwe iMac M1 dat ik me haastte om de Logitech Mx Master 3 voor Mac-muis te kopen in een poging een aanwijsapparaat te vinden dat het bij kon houden.

Met alle ontwerpaanpassingen en upgrades in de iMac, waarom gebruikt Apple nog steeds dezelfde oude Magic Mouse? Het is prima voor licht aanwijzen en klikken, maar echte toetsenbordstrijders hebben meer controle en betere ergonomie nodig. De Master 3 is het Ginsu-mes onder de muizen, met een verleidelijk aantal knoppen en functies.

Voelt goed

Het eerste wat me opviel was hoeveel comfortabeler de Mx Master 3 was dan de Magic Mouse. Het heeft een mooi gestructureerde rubberachtige coating die een welkom contrast vormt met het harde plastic van de standaardmuis van Apple.

De Master 3 heeft een ergonomisch ontwerp, dus hij houdt mijn pols in een positie die mijn zich ontwikkelende carpa altunnelsyndroom onmiddellijk verlichtte. Met afmetingen van 2 x 3,3 x 4,9 inch is de Master 3 aan de grotere kant, maar de hoogte geeft mijn handpalm een plek om te rusten. Als je kleine handen hebt, wil je misschien een kleiner model overwegen.

Kijk, de Master 3 is een beetje een gooi. Aan de ene kant is het een cool uitziende gadget met veel strakke rondingen en heerlijk industrieel ogende knoppen. Dat is allemaal geweldig, maar het botst wel met de elegante en minimalistische ontwerpen van Apple. Ik vind het prima dat de Master 3 niet past bij mijn iMac, gezien alle functies die hij biedt.

De Master 3 is zeer nauwkeurig voor dagelijks gebruik. Het volgt tot 4.000 dots per inch (dpi), en Logitech zegt dat het op elk oppervlak werkt, inclusief glas. Tijdens mijn tests werkte het op elk oppervlak dat ik kon vinden, inclusief hout en plastic. Toegegeven, het is op papier niet zo nauwkeurig als sommige gamingmuizen, maar dat is niet het beoogde publiek.

Image
Image

Een handige functie is dat het gemakkelijk kan schakelen tussen aangesloten Bluetooth-apparaten, waardoor het gemakkelijk is om de muis te gebruiken met mijn iPad M1 en mijn iMac zonder gedoe met instellingen.

De zijkant van de Master 3 bevat twee macroknoppen en een tweede scrollwiel. Er is ook een bewegingsknop die werkt als een functietoets op een toetsenbord, waardoor je vier extra invoermogelijkheden krijgt wanneer je de bewegingsknop ingedrukt houdt en de muis beweegt.

Ik vond het beste deel van de Master 3 het nieuwe elektromagnetische scrollwiel. Het wiel maakt gebruik van magneten in plaats van mechanische weerstand en kan op bepaalde tijden zelfs gesimuleerde weerstand toevoegen, zoals wanneer u door pagina's met documenten bladert. In de praktijk vond ik het nieuwe scrollwiel om subtiele en nuttige feedback te geven, en het was zeer aangenaam om te gebruiken.

Fun scrollen met magneten

Een handige truc die het magnetische wiel toestaat, is dynamisch scrollen. Het past automatisch de weerstand aan, afhankelijk van hoe snel je het wiel rolt. Als ik bijvoorbeeld door lange documenten bladerde, draaide ik snel aan het wiel en de magneten lieten me door pagina's dwarrelen. Er is ook een optie om de weerstand handmatig te wijzigen.

Twee andere knoppen onder het wiel zijn programmeerbaar. Ik gebruikte ze meestal als vooruit- en achteruit-knoppen in Safari, en aangezien ik constant tussen websites klik, was deze functie alleen al de prijs van de muis waard.

Ik vond het beste deel van de Master 3 het nieuwe elektromagnetische scrollwiel.

Maar wacht, er is meer! Rechts onder waar uw duim rust, bevindt zich een bewegingsknop. U kunt op de knop drukken en schuiven om bijvoorbeeld apps te starten via de aanpassingssoftware van Logitech. U kunt bijvoorbeeld de knop ingedrukt houden en naar links en rechts bewegen om te schakelen tussen geopende apps. Het zijn veel gebaren om te onthouden, maar als je een hardcore gebruiker bent, is het misschien de moeite waard.

Voor $ 99,99 is de Master 3 geen impulsaankoop. Maar voor degenen die houden van de mogelijkheid om aan te passen en veel bedieningselementen binnen handbereik willen hebben, heeft Logitech de beste muis geproduceerd die ik tot nu toe voor de Mac heb gevonden.

Aanbevolen: