Hoe u foto's van uw camera naar uw iPhone kunt overbrengen

Inhoudsopgave:

Hoe u foto's van uw camera naar uw iPhone kunt overbrengen
Hoe u foto's van uw camera naar uw iPhone kunt overbrengen
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier: gebruik een Apple Lightning-naar-USB-adapter.
  • Zodra de camera is aangesloten via de Lightning-adapter, gaat u naar de app Foto's > Import > Import All of Import.
  • U kunt ook de iCloud-fotobibliotheek van Apple gebruiken.

In dit artikel worden vijf manieren uitgelegd om foto's van je camera naar je iPhone over te zetten. De instructies zijn van toepassing op de meeste iPhones en moderne digitale camera's.

Gebruik de cloud of wifi

Image
Image

De meest effectieve oplossing is gebaseerd op draadloze netwerktechnologie.

De meeste moderne professionele of prosumer-camera's hebben nu wifi- of Bluetooth-radio's. Als je er een hebt die dat wel doet, overweeg dan diensten als Dropbox en Google Foto's (Apple's iCloud-fotobibliotheek is ook cloudgebaseerd, maar je hebt een iPhone of Mac nodig).

Gebruik een Apple Lightning-naar-USB-camera-adapter

Image
Image

De eenvoudigste manier om foto's van camera naar iPhone over te zetten, is door de Lightning-naar-USB-adapter van Apple te gebruiken. Sluit gewoon een USB-kabel aan op uw camera en sluit deze aan op dit speciale apparaat. Sluit deze adapter vervolgens aan op de Lightning-poort van uw iPhone.

De Foto's-app op je iPhone wordt dan gestart. Tik op de knop Import om de foto's over te zetten. Tik op Import All of selecteer de individuele foto's die je wilt en tik op Import.

Dit proces gaat niet in de andere richting: je kunt deze adapter niet gebruiken om foto's van je telefoon naar je camera te uploaden.

Gebruik een Apple Lightning-naar-SD-kaartcameralezer

Image
Image

Deze adapter is vergelijkbaar met zijn broer of zus hierboven, maar verbindt de camera niet met de iPhone. Haal in plaats daarvan de SD-kaart uit je camera, steek hem in de adapter en steek de adapter in de Lightning-poort van je iPhone.

Net als bij de andere Apple-adapter vraagt de app Foto's u om enkele of alle foto's op de SD-kaart te importeren. Het is niet zo direct als de eerste optie, maar je hoeft ook geen extra USB-kabel bij de hand te houden.

Gebruik een draadloze adapter

Image
Image

De Nikon WU-1a draadloze mobiele adapter wordt aangesloten op uw camera om er een Wi-Fi-hotspot van te maken waarmee uw iPhone verbinding kan maken. In plaats van internettoegang in te schakelen, is het echter een hotspot voor het overbrengen van foto's van de camera naar je telefoon.

Je moet Nikon's Wireless Mobile Utility-app installeren om de afbeeldingen over te zetten. Zodra ze in de app staan, kun je ze naar andere foto-apps op je telefoon verplaatsen of ze delen via e-mail of sociale media.

Canon biedt een soortgelijk apparaat aan: de W-E1 wifi-adapter in SD-kaartstijl. Andere draadloze adapters en SD-kaarten zijn ook beschikbaar.

Gebruik een SD-kaartlezer

Image
Image

Kies uit een flink aantal verschillende, niet-Apple-adapters die de SD-kaart van je camera naar je iPhone overbruggen. Een populaire keuze is de Leef iAccess-lezer.

Bij deze apparaten verwijdert u de SD-kaart uit uw camera, sluit u de adapter aan op uw iPhone, plaatst u de SD-kaart en importeert u uw foto's. Afhankelijk van het accessoire moet u mogelijk een app installeren. Het Leef-apparaat heeft bijvoorbeeld de MobileMemory-app nodig.

Wat te doen als de importknop niet verschijnt wanneer u een Apple-adapter gebruikt

Als u een van de Apple-adapters gebruikt die aan het begin van het artikel worden vermeld en de knop Import niet verschijnt wanneer u deze aansluit, bevestigt u dat je camera staat aan en staat in de beeld-exportmodus.

Als dit het geval is, koppelt u de adapter los, wacht u ongeveer 30 seconden en sluit u hem opnieuw aan. Koppel de camera of SD-kaart los, wacht ongeveer 30 seconden en probeer het opnieuw.

Aanbevolen: