Een Mac met touchscreen kan meer een probleem zijn dan een gemak

Inhoudsopgave:

Een Mac met touchscreen kan meer een probleem zijn dan een gemak
Een Mac met touchscreen kan meer een probleem zijn dan een gemak
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Touchscreen-laptops zijn gebruikelijk, maar niet in de wereld van Apple.
  • macOS en iOS hebben fundamenteel verschillende interfaces, gebouwd rond hun invoermethoden.
  • Touch is gewoon niet zo gemakkelijk te gebruiken op een laptop.

Image
Image

De MacBook Pro was misschien de beste kans van Apple tot nu toe om een touchscreen op een Mac te plaatsen, maar dat gebeurde niet.

Chromebooks, Surface-laptops, Windows-laptops - het is tegenwoordig moeilijk om een laptop te vinden die geen touchscreen heeft, tenzij het een Mac is. De lijn van Apple hierover was dat als je een computer met aanraakscherm wilt, je een iPad moet kopen en dat de Mac gewoon niet geschikt is om aan te raken. Maar Apple zei ook dat niemand films op een iPod wilde kijken en dat de invoer van de stylus niet optimaal was. Toen kregen we de iPod Video en de Apple Pencil. Maar als het gaat om touchscreen-Macs, zijn er goede redenen waarom we er echt nooit een zullen zien.

"Als software-engineer denk ik dat de belangrijkste reden waarom de Mac geen touchscreen-functie heeft, is dat het gebruik ervan onhandig wordt", vertelde software-engineer Michael Peres aan Lifewire via e-mail. "Als het een touchscreen heeft, werken je handen het grootste deel van de tijd tegen de zwaartekracht in. Dit kan leiden tot spierspanning in de handen en armen, wat zelfs tot ernstigere problemen kan leiden."

Gorilla Arm

Het belangrijkste argument tegen aanraking op een laptop is dat het gewoon ongemakkelijk is om te gebruiken. Het scherm van een telefoon of een handheld-tablet aanraken is eenvoudig, omdat het daar is. Maar een laptopscherm dwingt je om omhoog te reiken en je hele arm in de lucht te houden. Het is prima voor een snelle tik, maar niet voor langdurig gebruik. Er is zelfs een naam voor de pijn die je krijgt als je het probeert: gorilla-arm.

Een andere reden is dat aanraak- en muisinvoer zeer verschillende ontwerpen van de gebruikersinterface vereisen. De muis is tot op de pixel nauwkeurig, terwijl een vinger een botte worst is. Daarom zijn de tikdoelen op de iPad zo groot. Als je ooit hebt geprobeerd een externe desktop-app op je iPad te gebruiken om je Mac te bedienen, weet je hoe moeilijk het is om met een vingertop op die kleine muisdoelen te tikken.

"Ik denk dat de belangrijkste reden waarom de Mac geen touchscreen-functie heeft, is dat het gebruik ervan onhandig wordt."

De iPad kan muisinvoer aan, maar de Mac kan geen vingerinvoer aan. Tenminste, niet zonder een ingrijpend herontwerp van de interface dat de ervaring voor muis- en trackpadgebruikers in gevaar zou brengen.

John Ternus, senior vice president hardware engineering van Apple, vertelde Joanna Stern van The Wall Street Journal dat de iPad helemaal opnieuw is gebouwd om een touch-first-apparaat te zijn, terwijl de Mac is geoptimaliseerd voor 'indirecte invoer'.

Zelfs als Apple zijn Mac-apps zou updaten om beter te werken met aanraking, zou je nog steeds te maken hebben met apps van derden. Het kan erg rommelig worden.

Technische problemen

Afgezien van de menselijke en UI-barrières, zijn er technische redenen om geen touch in een laptop te gebruiken. Een is maat. Die MacBook-deksels zijn dun. Echt dun. Veel dunner dan een iPad of een iPhone. Dat is een van de redenen waarom we Face ID nog niet in een MacBook hebben - het zou gewoon niet passen.

Image
Image

Het is duidelijk mogelijk om de aanraaklaag in het deksel te plaatsen - andere fabrikanten doen het prima - maar het lijkt erop dat Apple heeft besloten het "diktebudget" van zijn MacBook-deksels op andere manieren te besteden. In de nieuwe MacBook Pro's gaat dat budget bijvoorbeeld naar het micro-LED-display.

En om het scherm echt nuttig te maken, moet het misschien rond de achterkant van de onderste schaal van de MacBook worden gevouwen.

De voor- en nadelen

Er zijn een aantal geweldige tegenargumenten voor het toevoegen van aanraking. Een daarvan is dat u niet volledig via aanraking met de gebruikersinterface hoeft te communiceren. Soms wil je gewoon ergens op tikken of door een webpagina scrollen. Maar iedereen die Apple langer dan vijf minuten volgt, weet dat het dit soort halfbakken ontwerp niet doet.

"Als het een touchscreen heeft, werken je handen meestal tegen de zwaartekracht in."

Een andere is dat we iPad- en iPhone-apps al op de Mac kunnen uitvoeren, en deze werken echt beter met aanraking. Vooral apps die multitouch-bewegingen vereisen, wat onmogelijk is met een muis, en absurd lastig met een trackpad.

Voor iemand die zowel de Mac als de iPad gebruikt en ervan houdt, is een hybride apparaat verleidelijk. Stel je voor dat je het scherm om de achterkant van je MacBook Air draait en het gebruikt als een iPad, met echte iPad-apps. Dat is de droom, maar in dit geval lijkt het er echt op dat Apple geen touchscreen-Mac wil maken.

Aanbevolen: