De nieuwe snelle notities van Apple kunnen de manier veranderen waarop we informatie ordenen

Inhoudsopgave:

De nieuwe snelle notities van Apple kunnen de manier veranderen waarop we informatie ordenen
De nieuwe snelle notities van Apple kunnen de manier veranderen waarop we informatie ordenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Quick Notes brengt 'contextueel computergebruik' naar de Mac, iPhone en iPad.
  • Het pop-overpaneel Snelle notities is een venster. Een raam! Op iOS!
  • Tot nu toe werkt Quick Notes met Safari, Mail, Berichten, Foto's, Boeken en Kaarten.
Image
Image

Heb je ooit wat tekst op een webpagina willen markeren en deze nog steeds gemarkeerd willen hebben als je in de toekomst terugkomt? Dan is de Quick Notes van iPadOS 15 iets voor jou.

Quick Notes is een systeembrede manier om snel notities te maken in iPadOS 15 en macOS Monterey. Op de iPad veeg je omhoog vanuit de rechterbenedenhoek van het scherm en het nieuwe paneel verschijnt, zwevend over de rest van het scherm als een venster. Je kunt alles toevoegen aan een snelle notitie, maar het leuke is dat als je tekst op een webpagina selecteert, je deze aan de notitie kunt knippen. Als u klaar bent, blijft die tekst op die webpagina gemarkeerd, wanneer u deze bezoekt.

Quick Notes zijn gewoon gewone notities, en ze leven in de Notes-app. Maar omdat ze kunnen zweven over wat je aan het doen bent, en omdat ze automatisch verschijnen wanneer je een originele bron opnieuw bezoekt, zijn ze veel nuttiger dan normale notities.

Wat Quick Notes met zich meebrengt, is het idee van

Persistent

Quick Notes zijn plakkerig. Telkens wanneer u terugkeert naar de plaats van het misdrijf, verschijnt er als het ware een miniatuur in de hoek van het scherm om toegang te krijgen tot eventuele aantekeningen die u eerder hebt gemaakt. U kunt ook gewoon op geknipte tekst in een notitie tikken en de originele webpagina wordt geopend, met de gemarkeerde tekst intact. Het Quick Notes-paneel kan ook worden opgeroepen met de nieuwe Globe+Q-sneltoets.

Dit werkt in andere apps. Als je een bericht in de Mail-app knipt, kun je later terugkeren naar die e-mail, en hoe je daar ook komt, er verschijnt een kleine Quick Notes-miniatuur naast de e-mail zelf, precies daar in de Mail-app. Snelle notities kunnen worden gemaakt op de Mac en iPad, maar alleen bekeken en bewerkt op de iPhone.

Maar genoeg van de mechanica - dit is de eerste bèta, nog steeds ruw aan de randen, en de details zullen waarschijnlijk veranderen.

Waarom zijn snelle notities nuttig?

Voor de meeste mensen is het maken van een notitie of het opslaan van een link een intentieverklaring. U bent misschien van plan om die notitie later te openen, maar de kans is groot dat u deze nooit zult vinden. Of, als die notitie informatie van internet bevat, is het waarschijnlijk gemakkelijker om het gewoon opnieuw te Googlen.

Image
Image

Wat Quick Notes met zich meebrengt, is het begrip context. Notities verschijnen wanneer u ze nodig hebt, niet andersom. Als u bijvoorbeeld tekst van deze webpagina in een Quick Note hebt geknipt, dan zal elke keer dat u naar deze pagina terugkeert, die tekst worden weergegeven als gemarkeerd, theoretisch voor altijd. U hoeft het briefje nooit uit de kast te halen, omdat uw Mac, iPad of iPhone dat voor u doet.

Evenzo, als je begint met de Snelle notitie in de Notities-app, kun je op de links naar e-mails, webpagina's, iMessages en zelfs foto's tikken, en je springt er meteen naar toe - met de Snelle notitie die erboven zweeft als een vriendelijke, behulpzame geest. Dit wordt gecombineerd met een andere nieuwe Notes-functietags om het organiseren en vinden van dingen gemakkelijk te maken. Deze tags verschijnen zelfs in de wereldwijde Spotlight-zoekopdracht.

Je kunt overal een Quick Note openen en erin typen, maar alleen de apps van Apple - Safari, Mail, Berichten, Foto's, Boeken en Kaarten zijn degene die ik tot nu toe heb gevonden - ondersteuning voor het knippen van een link direct in de notitie. Apple's eigen informatie over Quick Notes zegt dat het werkt in "ondersteunde apps", wat hopelijk betekent dat externe ontwikkelaars ondersteuning kunnen toevoegen. Stel je dit eens voor in lees-later-apps, of je PDF-app, of in een e-reader-app.

Ruwe randen

Zoals het een bètafunctie betaamt, is Quick Notes nog steeds een beetje ruw aan de randen. Er is bijvoorbeeld geen manier om dezelfde snelle notitie in verschillende bronnen te gebruiken. Hier is een voorbeeld. Stel dat u wat tekst van een webpagina over een vakantieappartement ha alt. Dit creëert een Quick Note.

Image
Image

Vervolgens bespreek je het appartement in een Berichten-thread en bekijk je het in de Kaarten-app. Dit creëert twee nieuwe Quick Notes. U kunt handmatig informatie tussen beide kopiëren en plakken, maar op dit moment is er geen gemakkelijke manier om dezelfde Quick Note in verschillende apps te gebruiken.

Ondersteuning is ook onregelmatig. Je kunt een Quick Note koppelen aan een e-book in de Boeken-app, maar deze onthoudt de exacte pagina niet.

Toch kunnen Quick Notes de manier waarop we informatie ordenen radicaal veranderen. In plaats van notities in een app op te sluiten, zijn deze notities permanent gekoppeld aan hun bronnen, waardoor het gemakkelijk is om er doorheen te navigeren. Als Apple het ruim voor de herfstlancering oppoetst, zou dit de belangrijkste functie van iPadOS 15 en macOS Monterey kunnen zijn.

Aanbevolen: