Ik wou dat FaceTime op Android meer te bieden had

Inhoudsopgave:

Ik wou dat FaceTime op Android meer te bieden had
Ik wou dat FaceTime op Android meer te bieden had
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 15 en iPadOS 15 bieden de mogelijkheid om koppelingen te maken voor FaceTime-oproepen, die Android- en zelfs Windows-gebruikers kunnen gebruiken om deel te nemen aan het gesprek.
  • Hoewel het nog steeds last heeft van een paar kleine prestatieproblemen in de huidige bèta, is het systeem erg eenvoudig en duidelijk.
  • Al met al is FaceTime op Android leuk, maar ik zou willen dat Apple het allemaal meer op zichzelf staand had gemaakt.
Image
Image

Apple heeft FaceTime eindelijk naar Android gebracht, en hoewel het niet het beste ooit is, is het nog steeds beter dan zonder.

Een van de belangrijkste aankondigingen van de Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar was dat Apple eindelijk FaceTime-ondersteuning zou bieden aan Android- en Windows-apparaten met de release van iOS 15.

Het is een grote stap en een die velen al een aantal jaren willen. Dus toen de eerste ontwikkelaarsbèta voor iOS 15 op het internet verscheen, besloot ik de functie te proberen om te zien of het de FaceTime-ervaring op iets anders dan een iPhone levert.

Helaas voelt FaceTime op Android meer aan als een schil van de app dan als een echte handige functie die je dagelijks kunt gebruiken.

Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat een deel van mij wenst dat Apple Android-gebruikers meer controle had gegeven.

Beperkte run

Als je hoopte op een goede FaceTime-app op Android, moet ik helaas melden dat dit niet het geval is. In plaats daarvan heeft Apple FaceTime op iOS 15 en iPadOS 15 in wezen veranderd in een videobeller waar je koppelingen voor kunt maken.

Deze links kunnen vervolgens worden verzonden naar gebruikers met Android-telefoons en zij kunnen deelnemen aan dat specifieke gesprek. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om te bellen op Android, en zodra je het gesprek verlaat waaraan je hebt deelgenomen, moet je opnieuw worden uitgenodigd voor een ander gesprek om deel te nemen aan videochats.

Het is een werkbaar systeem en het maakt de belofte van Apple waar om niet-iPhone-gebruikers gemakkelijk met zijn apparaten te verbinden. Ik zou echter liegen als ik niet zou zeggen dat een deel van mij wenst dat Apple Android-gebruikers meer controle had gegeven.

Natuurlijk begrijp ik dat ik de primaire aantrekkingskracht van de app op zijn eigen apparaten wil behouden. Toch lijkt het een gemiste kans gezien de recente pogingen van Apple om zijn eigen apparaten beter interoperabel te maken met die van andere grote technologiebedrijven zoals Amazon en Google.

Sinds de introductie van de eerste iOS- en Android-apparaten is de smartphonewereld grotendeels verdeeld geweest, en dit zou een fantastische kans zijn geweest om die kloof te dichten door een van de beste functies van iOS naadloos te laten werken op Android.

Wat de algemene prestaties betreft, heb ik niet al te veel problemen opgemerkt met mijn testoproepen. Net als bij gewone FaceTime, is draaien op wifi de beste keuze, tenzij je toevallig een geweldige mobiele verbinding in je buurt hebt.

Het duurde even voordat de video correct werd geladen tijdens het testen op mijn Android-telefoon, en ik merkte hier en daar een paar vastlopers op. Dit is echter allemaal te verwachten, vooral omdat de nieuwe linkfunctie momenteel in bèta is. Apple heeft ruim de tijd om die problemen glad te strijken voor de officiële release van iOS 15 later dit jaar.

Houd het simpel

Hoewel ik graag meer controle zou zien voor Android-gebruikers, moet ik Apple toejuichen over hoe goed FaceTime gewoon werkt tussen iOS- en Android OS-apparaten. Door een link te maken, kunt u uw vrienden uitnodigen om deel te nemen aan het gesprek via een webvideo-oproepsysteem. Het is gemakkelijk om een link te maken en nog makkelijker om te kiezen hoe je deze wilt delen.

Image
Image

Zodra je de link hebt gedeeld, kun je bepalen wie kan deelnemen, gebruikers kunnen hun eigen specifieke naam invoeren en je kunt zelfs gebruikers van andere iOS-apparaten normaal laten deelnemen. Er is ook een optie om mensen rechtstreeks vanuit het gesprek zelf toe te voegen, voor het geval je achteraf iemand anders wilt toevoegen.

Het is een heel eenvoudig systeem dat bijna iedereen zou moeten kunnen gebruiken, wat altijd een van die dingen is geweest die functies zoals FaceTime zo toegankelijk maken op iPhone en iPad.

Om te testen hoe gemakkelijk het was, belde ik en nodigde ik mijn moeder uit. Ze is niet de meest technologisch onderlegde persoon ter wereld, maar ze was in staat om binnen een paar minuten met me te beginnen en met me te chatten - en dat allemaal zonder dat ik aanvullende instructies hoefde te geven over hoe het in te stellen.

Aanbevolen: