9 Google Chromecast-trucs om het leven gemakkelijker te maken

Inhoudsopgave:

9 Google Chromecast-trucs om het leven gemakkelijker te maken
9 Google Chromecast-trucs om het leven gemakkelijker te maken
Anonim

Met een Google Chromecast-apparaat aangesloten op de HDMI-poort van uw televisietoestel, is het mogelijk om de Google Home-app op uw iPhone, iPad of mobiele Android-apparaat te gebruiken om on-demand en live tv-programma's te streamen en films van internet en bekijk ze op het scherm van uw tv - zonder u te abonneren op een kabeltelevisiedienst.

Het is ook mogelijk om inhoud die is opgeslagen op uw mobiele apparaat, inclusief video's, foto's en muziek, naar uw televisie te streamen met behulp van de Google Chromecast. Naast het streamen van tv-programma's en films, kan je Google Chromecast met een paar simpele trucjes nog veel meer.

Installeer de beste apps om de tv-programma's en films te streamen die je wilt

Image
Image

Een groeiend aantal apps voor mobiele apparaten heeft nu een Cast-functie. Door op het Cast-pictogram te tikken, kunt u verzenden wat u op het scherm van uw smartphone of tablet ziet en dit op uw tv bekijken, ervan uitgaande dat er een Chromecast-apparaat is aangesloten op uw tv.

Zorg ervoor dat u de juiste apps installeert, op basis van de inhoud die u vanaf uw mobiele apparaat wilt streamen. U kunt geschikte en optionele apps aanschaffen in de App Store die is gekoppeld aan uw mobiele apparaat, of naar apps bladeren terwijl u de Google Home mobiele app gebruikt.

Vanaf de webbrowser van uw computer of mobiele apparaat kunt u gemakkelijk meer te weten komen over Chromecast-compatibele apps met een ingebouwde Cast-functie.

Als u bijvoorbeeld YouTube-video's op uw televisiescherm wilt bekijken, volgt u deze stappen:

  1. Start de Google Home mobiele app op uw smartphone of tablet.
  2. Vanuit het Browse-scherm selecteert u de YouTube-app en installeert u deze.
  3. Start de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  4. Tik op de Home, Trending, Abonnementen of Zoek opiconen om de video('s) die je wilt bekijken te vinden en te kiezen.
  5. Wanneer de video begint te spelen, tik je op het Cast pictogram (weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm) en de video wordt van internet naar je mobiel gestreamd apparaat en vervolgens draadloos naar uw televisiescherm worden overgebracht.
  6. Gebruik de bedieningselementen op het scherm van de mobiele YouTube-app om de geselecteerde video af te spelen, te pauzeren, vooruit te spoelen of terug te spoelen zoals je normaal zou doen.

Naast YouTube bieden apps voor alle grote tv-netwerken, evenals streaming videodiensten (inclusief Google Play, Netflix, Hulu en Amazon Prime Video) de Cast -functie en zijn beschikbaar in de app store die is gekoppeld aan uw mobiele apparaat.

Nieuwskoppen en weer als achtergrond weergeven

Image
Image

Wanneer video-inhoud niet actief wordt gestreamd, kan uw Chromecast een aanpasbaar Backdrop-scherm weergeven met nieuwskoppen, uw lokale weersvoorspelling of een aangepaste diavoorstelling met digitale afbeeldingen die u selecteer. Volg deze stappen om dit scherm aan te passen:

  1. Start de Google Home app op je smartphone of tablet.
  2. Tik op het Menu pictogram dat in de linkerbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.
  3. Tik op de Devices optie.
  4. Tik op de Bewerk achtergrond optie (weergegeven in het midden van het scherm).
  5. In het Backdrop menu (afgebeeld), zorg ervoor dat alle opties in dit menu zijn uitgeschakeld. Om de koppen van Curated News te bekijken, tik je op de virtuele schakelaar die bij deze optie hoort om de functie in te schakelen. U kunt ook op de optie Play Kiosk tikken en vervolgens de virtuele schakelaar inschakelen die bij deze functie hoort. U kunt vervolgens de aanwijzingen op het scherm volgen om uw Google Kiosk-opties aan te passen. Om lokale weersinformatie weer te geven, tikt u op de optie Weer om deze functie in te schakelen.
  6. Druk op het < pictogram dat in de linkerbovenhoek van het scherm wordt weergegeven om uw wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de Welcome Home van de Google Home-appscherm.

Op een mobiel Android-apparaat is het mogelijk om afbeeldingen rechtstreeks op uw tv-scherm weer te geven vanuit de app Galerij of Foto's die vooraf op uw apparaat is geïnstalleerd. Tik op het Cast pictogram dat op het scherm wordt weergegeven tijdens het bekijken van foto's.

Een aangepaste diavoorstelling weergeven als achtergrond

Image
Image

Tijdens perioden waarin uw tv aan staat en uw Chromecast-apparaat is ingeschakeld maar geen inhoud streamt, kan het Backdrop-scherm een geanimeerde diavoorstelling weergeven met uw favoriete afbeeldingen. Volg deze stappen om deze optie aan te passen:

  1. Start de Google Home app op je smartphone of tablet.
  2. Tik op het Menu pictogram dat in de linkerbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.
  3. Tik op de Devices optie.
  4. Tik op de Achtergrond bewerken optie.
  5. Schakel alle opties in het menu uit, behalve een van de fotogerelateerde opties. Selecteer en schakel de Google Foto's optie in om afbeeldingen weer te geven die zijn opgeslagen met Google Foto's. Schakel de Flickr optie in om afbeeldingen te selecteren die zijn opgeslagen in uw Flickr-account. Selecteer de Google Arts & Culture optie om kunstwerken van over de hele wereld weer te geven, of kies de Featured Photos optie om samengestelde afbeeldingen van internet te bekijken (geselecteerde door Google). Om afbeeldingen van de aarde en de ruimte te bekijken, selecteert u de Aarde en Ruimte optie.
  6. Als u uw eigen foto's wilt weergeven, kiest u welk album of welke map met afbeeldingen u wilt laten zien wanneer u daarom wordt gevraagd. (De afbeeldingen of albums moeten al online zijn opgeslagen, in Google Foto's of Flickr.)
  7. Om aan te passen hoe snel de afbeeldingen op het scherm veranderen, tikt u op de optie Aangepaste snelheid en kiest u tussen Slow,Normaal, of Snel.
  8. Tik indien nodig meerdere keren op het < pictogram om terug te keren naar het hoofdscherm Welkom thuis. De geselecteerde afbeeldingen worden nu op je tv weergegeven als je aangepaste Chromecast-achtergrond.

Bestanden afspelen vanaf uw pc of Mac naar uw tv-scherm

Image
Image

Zolang uw Windows-pc of Mac-computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat, kunt u videobestanden die op uw computer zijn opgeslagen tegelijkertijd afspelen op zowel uw computerscherm als televisiescherm. Volg deze stappen om dit te bereiken:

  1. Uw televisie en Chromecast-apparaat instellen en inschakelen.
  2. Start de Chrome-webbrowser op uw computer.
  3. Als u een Windows-pc-gebruiker bent, typt u in het adresveld van de webbrowser file://c:/ gevolgd door het pad van het bestand. Als u een Mac-gebruiker bent, typt u file://localhost/Users/uwgebruikersnaam, gevolgd door het pad van het bestand. U kunt het mediabestand ook rechtstreeks naar de Chrome-webbrowser slepen en neerzetten.
  4. Wanneer het bestand wordt weergegeven in uw Chrome-webbrowservenster, klikt u op het menupictogram in de rechterbovenhoek van het scherm (die eruitziet als drie verticale stippen) en selecteer de Cast optie.
  5. Selecteer de Play optie, en de video wordt tegelijkertijd op uw computerscherm en tv-scherm afgespeeld.

Speel Google Slide-presentaties af op uw tv-scherm

Image
Image

Met behulp van de gratis Google Slides applicatie op uw computer of mobiele apparaat is het gemakkelijk om geanimeerde diapresentaties te maken en deze vervolgens vanaf uw computer of mobiele apparaat op uw tv-scherm weer te geven.(Je kunt ook Microsoft PowerPoint-presentaties importeren in Google Presentaties om ze op je tv weer te geven.)

Volg deze stappen om een Google Presentaties-presentatie van uw pc of Mac-computer (of een compatibel mobiel apparaat met internetverbinding) naar uw tv te streamen:

  1. Zorg ervoor dat uw computer of mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat.
  2. Start Google Presentaties op uw computer (of de Google Presentaties-app op uw mobiele apparaat) en maak een digitale diapresentatie. U kunt ook een reeds bestaande Google Presentaties-presentatie laden of een PowerPoint-presentatie importeren.
  3. Begin met het afspelen van de presentatie door op het Present icoon te klikken.
  4. Klik op het Menu-pictogram (dat eruitziet als drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het Google Presentaties-venster en selecteer de Cast optie.
  5. Kies tussen de weergave Presenter of Present on Another Screen.
  6. Bedien de presentatie vanaf uw computer, terwijl u de digitale dia's op uw televisiescherm weergeeft.

Muziek streamen via de luidsprekers van uw tv of het thuisbioscoopsysteem

Image
Image

Naast het streamen van video-inhoud van internet (via uw mobiele apparaat) naar uw Chromecast-apparaat dat is aangesloten op uw tv, is het ook mogelijk om onbeperkt muziek te streamen vanaf uw bestaande Spotify, Pandora, YouTube Music, iHeartRadio, Deezer, TuneIn Radio of Musixmatch-account.

Volg deze stappen om te profiteren van de luidsprekers van uw tv of het thuisbioscoopsysteem om naar uw favoriete muziek te luisteren:

  1. Start de Google Home mobiele app op uw smartphone of tablet.
  2. Tik op het Browse pictogram dat onder aan het scherm wordt weergegeven.
  3. Tik op de Muziek knop.
  4. Selecteer in het Muziekmenu een compatibele muziekstreamingservice en download vervolgens de juiste app door op de optie App ophalen te tikken. Als je bijvoorbeeld al een Pandora-account hebt, download en installeer dan de Pandora-app. Muziek-apps die al zijn geïnstalleerd, worden weergegeven aan de bovenkant van het scherm. Optionele muziek-apps die beschikbaar zijn om te downloaden, worden onderaan het scherm weergegeven, dus scrol omlaag naar de kop Add More Services.
  5. Start de muziekservice-app en log in op uw account (of maak een nieuw account aan).
  6. Selecteer de muziek of streaming muziekzender die je wilt horen.
  7. Zodra de muziek (of muziekvideo) begint te spelen op het scherm van je mobiele apparaat, tik je op het Cast-pictogram. De muziek (of muziekvideo) begint op je tv-scherm te spelen en het geluid is te horen via de luidsprekers van je tv of via je thuisbioscoopsysteem.

Stream video-inhoud naar uw tv, maar luister met een hoofdtelefoon

Image
Image

Met de gratis mobiele app LocalCast voor Chromecast kunt u inhoud selecteren die op uw mobiele apparaat is opgeslagen, zoals een videobestand, en de video-inhoud naar uw tv streamen. U kunt echter tegelijkertijd het audiogedeelte van die inhoud streamen naar de luidspreker(s) die in uw smartphone of tablet zijn ingebouwd of naar de audio luisteren met een bedrade of draadloze hoofdtelefoon die is aangesloten op of gekoppeld aan uw mobiele apparaat. Als u ondertussen uw Chromecast-apparaat wilt jailbreaken, kunt u dat ook doen.

Volg deze stappen om de LocalCast for Chromecast app te gebruiken:

  1. Download en installeer de gratis LocalCast voor Chromecast-app voor uw iOS (iPhone/iPad) of Android-gebaseerd mobiel apparaat.
  2. Start de app en kies compatibele inhoud die is opgeslagen op uw mobiele apparaat of die via internet wordt gestreamd vanaf een bron die compatibel is met de app.
  3. Wanneer de geselecteerde inhoud begint te spelen, tikt u op het Cast pictogram om de inhoud van het scherm van uw mobiele apparaat naar uw tv te streamen.
  4. Tik in het Now Playing-scherm op de Route Audio to Phone optie (het telefoonpictogram). Terwijl de video op je tv-scherm wordt afgespeeld, wordt de bijbehorende audio afgespeeld via de luidspreker(s) van je telefoon of via een koptelefoon die is aangesloten op of is gekoppeld aan je mobiele apparaat.

Gebruik Chromecast vanuit een hotelkamer

Image
Image

De volgende keer dat u ergens heen reist en in een hotel verblijft, neem dan uw Chromecast-apparaat mee. In plaats van meer dan $ 15 te betalen voor een pay-per-view-film, of naar een beperkt aantal kanalen te kijken dat beschikbaar is via de tv-service van het hotel, sluit u de Chromecast aan op de tv van de hotelkamer, koppelt u deze aan uw persoonlijke wifi-hotspot en kunt u krijgt gratis audio- en videoprogrammering op aanvraag.

Zorg ervoor dat je je eigen persoonlijke wifi-hotspot meeneemt waarmee je meerdere apparaten op hetzelfde wifi-netwerk kunt aansluiten. Het Skyroam-apparaat biedt bijvoorbeeld onbeperkt internet tijdens het reizen voor een paar dollar per dag.

Bedien je Chromecast met je stem

Image
Image

Het Chromecast-apparaat dat is gekoppeld aan je tv en dat doorgaans wordt bediend met de mobiele Google Home-app op je smartphone of tablet, kan ook met je stem worden bediend wanneer je een optionele Google aanschaft en installeert Slimme luidspreker voor thuis.

Zorg ervoor dat het Chromecast-apparaat en de Google Home-speaker zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en dat de Google Home-speaker zich in dezelfde kamer als de tv bevindt.

Nu, terwijl je video-inhoud bekijkt via Chromecast, gebruik je verbale commando's om audio- of video-inhoud te vinden, en speel, pauzeer, snel vooruit of terugspoel inhoud, bijvoorbeeld.

Aanbevolen: