Google Chrome verbergt de volledige URL van een website niet meer

Google Chrome verbergt de volledige URL van een website niet meer
Google Chrome verbergt de volledige URL van een website niet meer
Anonim

Google heeft de stekker uit zijn lopende test getrokken om volledige URL's te verbergen, omdat het zei dat dit niet echt helpt met de beveiliging.

Aanvankelijk opgemerkt door Android Police op donderdag, zal het experiment van het bedrijf om alleen gedeeltelijke URL's in de browserbalk weer te geven officieel eindigen zonder te starten.

Image
Image

Google heeft jarenlang geprobeerd volledige URL's aan en uit te verbergen, met name in Chrome 86, dat vorig jaar werd gelanceerd. Chrome 86 verborg alle delen van webadressen behalve de domeinnaam, en ging vergezeld van een zweefanimatie.

Een Google-ontwikkelaar zei dat de oorspronkelijke redenering van het bedrijf achter het verbergen van volledige URL's was "omdat phishing en andere vormen van social engineering nog steeds wijdverbreid zijn op internet, en veel onderzoek toont aan dat de huidige URL-weergavepatronen van browsers geen effectieve verdediging zijn ", aldus de Chromium-bugtracker.

Android Police meldt echter dat het URL-experiment van Google uiteindelijk niets heeft veranderd aan de beveiligingsstatistieken voor de testers die deel uitmaakten van het onderzoek.

Engadget merkt ook op dat veel critici zeiden dat twee verschillende sites identiek kunnen lijken door volledige URL's te verbergen, wat gebruikers mogelijk kan blootstellen aan phishing-aanvallen en andere problemen.

…Phishing en andere vormen van social engineering zijn nog steeds wijdverbreid op het web, en veel onderzoek toont aan dat de huidige URL-weergavepatronen van browsers geen effectieve verdediging zijn.

Chrome 91 weerspiegelt deze nieuwe volledige URL-houding al, en alleen https:// wordt nu standaard verborgen. Als u nog steeds https:// wilt zien, kunt u "Altijd volledige URL's weergeven" selecteren in de Omnibox van Chrome.

Naast de mogelijkheid om de volledige URL te zien, heeft de Chrome 91-update, die eind vorige maand beschikbaar kwam, ook andere functies, waaronder de mogelijkheid om recent gesloten tabbladen te doorzoeken, een kopieer- en plakfunctie om bestanden te rechtstreeks in een e-mail plakken, de mogelijkheid voor websites om de batterijduur van uw computer te verlengen door bepaalde processen te vertragen, en meer.

Aanbevolen: