Microsoft's nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser is klaar voor Mac en Windows

Microsoft's nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser is klaar voor Mac en Windows
Microsoft's nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser is klaar voor Mac en Windows
Anonim

Wat: Microsoft's nieuwe Edge-browser, gebaseerd op Chromium, is nu beschikbaar op Windows, macOS, iOS en Android

Hoe: U kunt de app rechtstreeks downloaden van Microsoft

Waarom maakt u zich zorgen: Microsoft heeft de nieuwe Edge gebaseerd op dezelfde codebase als Google's Chrome, met behulp van het open-source Chromium. Deze nieuwe browser belooft meer privacy, veiligheid en moderne browserfuncties dan de originele Edge.

Image
Image

Degenen onder u die de nieuwste Edge-browser willen uitproberen, kunnen deze nu rechtstreeks downloaden van Microsoft voor Windows (7, 8, 8.1 en 10), macOS, iOS en Android. Dit markeert ook een mijlpaal voor het in Redmond gevestigde technologiebedrijf: Edge is nu gebaseerd op Chromium, de open-source browsersoftware die de eigen Chrome-browser van Google aanstuurt.

Hoewel een pre-Chromium Edge-browser beschikbaar is als bètaversie voor de Mac sinds mei 2019, is dit de eerste nieuwe versie die werkt in alle belangrijke besturingssystemen (min Linux, tot nu toe).

Microsoft belooft meer privacy, transparantie en controle over uw gegevens met Chromium Edge, door Defender SmartScreen toe te voegen om gebruikers te beschermen tegen zaken als phishing-schema's en schadelijke software.

Er zijn ook al een heleboel extensies voor de nieuwe Edge, en als je het op Windows gebruikt, kun je Netflix ook in 4K Ultra HD streamen. Binnenkort komt er een nieuwe functie genaamd Collecties, die kan worden geïntegreerd met Office 365 "om webinhoud te verzamelen, organiseren, delen en exporteren naar Word of Excel."

Hoewel Google de browseroorlogen bijna heeft gewonnen met bijna 70 procent van het internet met behulp van zijn alomtegenwoordige Chrome-browser, drijft Microsoft nog steeds veel gebruikers naar de ingebouwde opties. Door Edge een nuttiger, op Chromium gebaseerde ervaring te maken, kan het bedrijf hier alleen maar relevant blijven.

Aanbevolen: