Cambridge Audio Melomania 1 Oordopjes Review

Inhoudsopgave:

Cambridge Audio Melomania 1 Oordopjes Review
Cambridge Audio Melomania 1 Oordopjes Review
Anonim

Bottom Line

De Cambridge Audio Melomania 1-oordopjes bieden een overtuigende manier om jezelf te bevrijden van bedrade oordopjes met een dubbele oplaad-/opbergdoos en geweldige geluidskwaliteit, maar langdurig gebruik kan een uitdaging zijn vanwege de pasvorm, het ontwerp en de connectiviteit problemen.

Cambridge Audio Melomania 1 oordopjes

Image
Image

We hebben de Cambridge Audio Melomania 1 Earbuds gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je geïnteresseerd bent in een echt draadloze audio-ervaring, overweeg dan de Cambridge Audio Melomania 1 Earbuds. Deze draadloze oordopjes zijn draagbaar en bieden een grote veelzijdigheid voor de sportschool, woon-werkverkeer of gewoon thuis loungen. Ik heb dit product een paar dagen gebruikt als mijn belangrijkste audioaccessoire en heb mijn ervaring met de pasvorm, geluidskwaliteit en batterijduur genoteerd.

Image
Image

Ontwerp: Compact maar niet altijd gebruiksvriendelijk

De Cambridge Audio Melomania 1 is een extreem draagbaar product. Afgezien van het kleine micro-USB-oplaadsnoer, bevindt het product zich in een oplaad- en opbergdoosje dat lijkt op een pak tandzijde. De behuizing ziet er natuurlijk veel strakker uit, met een gladde siliconenconstructie die verkrijgbaar is in zes kleuren en een gemakkelijk te openen deksel heeft. Ik merkte nauwelijks het hele apparaat op in mijn tas of jaszak, wat geen verrassing is, aangezien de oordopjes slechts 0,32 gram wegen.

De oordopjes zelf zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en steen. En hoewel ze klein zijn, zijn ze nogal bolvormig op een manier die ergens tussen een kauwgom en oordoppen van schuim terechtkomt. In tegenstelling tot oordopjes staken deze echter uit mijn oren op een manier die er meer onhandig dan stijlvol uitzag.

Comfort: Bijna comfortabel

Deze oordopjes blinken uit als het gaat om draagbaarheid, maar qua comfort passen ze niet bij deze aantrekkingskracht. Ze worden geleverd met drie verschillende siliconen tip-opties samen met een paar traagschuimtips. Ik heb de siliconen tips getest en vond ze allemaal te klein om een gelijkmatige afdichting te creëren. Vanwege dit gebrek aan een goede pasvorm, was mijn eerste indruk dat de geluidskwaliteit hard en overweldigend blikkerig was.

De tips van traagschuim creëerden de beste afdichting en geluid, die prima waren om te wandelen en fietsen, en waarschijnlijk veilig genoeg om te rennen, maar ze zelfs een uur dragen was een uitdaging. Mijn oren werden snel vermoeid en de verzegeling met de geheugenschuimtips kwam los, zelfs zonder veel beweging.

Als bas en balans en relatief nauwkeurige geluidskwaliteit belangrijk voor je zijn, zijn deze van belang.

Gebruiksgemak: onhandige knopbediening

De draadvrijheid die bij draadloze oordopjes wordt geleverd, is een echte aanwinst voor diegenen die graag actief zijn of bewegen zonder enige beperking van een audioaccessoire te voelen. Maar de echte test van bruikbaarheid is hoe goed de knoppen werken, aangezien alles op dit kleine oppervlak is geplaatst. Helaas was dit niet mijn favoriete manier om mijn audio-ervaring te beheersen.

Omdat de oordopjes al een beetje te groot aanvoelden, werd ik elke keer dat ik de drukknopfuncties probeerde te gebruiken, herinnerd aan de pasvormproblemen. Het kostte me verschillende pogingen om de volumeregelaars onder de knie te krijgen, die een consistente duw- en houdbeweging vereisen. Vaker wel dan niet gaf deze beweging me het gevoel dat ik de oordopjes gewoon verder in mijn oren drukte. Vooruitgaan of achteruitgaan in een afspeellijst vereist tikken op prompts, die niet hetzelfde zinkende gevoel gaven. In plaats daarvan kon ik niet wennen aan het luide piepgeluid dat bij deze aanraakprompt hoort.

Er is ook wat werk aan het leren van de functies voor het gebruik van een stemassistent en het aannemen van telefoongesprekken, die allemaal te vinden zijn op het handige spiekbriefje. Het is klein genoeg om in je portemonnee mee te nemen totdat je alle functies hebt onthouden, als je daar zin in hebt. Om deze redenen wordt wat op het eerste gezicht een eenvoudig en elegant product lijkt, gebukt onder extra details.

Geluidskwaliteit: Aangenaam voor de prijs

Als bas en balans en een relatief nauwkeurige geluidskwaliteit belangrijk voor je zijn, zal de Cambridge Audio Melomania 1 interessant zijn. Ze ondersteunen de algemene audiocodecs die worden gebruikt in moderne mobiele apparaten, waaronder AAC, die je op iPhones vindt, evenals SBC (subbandcodec met lage complexiteit), en aptX, die verondersteld wordt om cd-achtige muziekkwaliteit te produceren.

De fabrikant van Cambridge Audio maakt al meer dan 50 jaar hoogwaardige audioproducten in het VK, en die lange traditie van audio-expertise is duidelijk terug te vinden in deze oordopjes. Binnenin bevindt zich een driver van 5,8 millimeter die is verbeterd met grafeen, een licht en sterk materiaal dat de helderheid van lage bas, middentonen en hoge hoge tonen helpt verbeteren. Basfrequenties zijn niet van deze wereld, maar ze schitteren zeker. Middenfrequenties worden ook als warm en goed gebalanceerd geregistreerd.

Image
Image

En hoewel er achter de schermen geen actieve ruisonderdrukking is, merkte ik dat deze oordopjes het achtergrondgeluid van straat en verkeer - zowel binnen als buiten - in voldoende mate blokkeerden. Over het algemeen bieden deze oordopjes een goed afgeronde luisterervaring zonder uw portemonnee te veel te belasten.

Batterijlevensduur: een A+ voor een lange levensduur

De Melomania 1 biedt een werkelijk indrukwekkende batterijduur. Cambridge Audio beweert dat de knoppen goed zijn voor 9 uur afspelen op een enkele lading, wat perfect is. Ze raden ook aan om ten minste 30 minuten voor het eerst uit de doos op te laden. Ik heb de oordopjes een vol uur opgeladen, maar vond de claim van 9 uur nog steeds correct.

Het duurde ongeveer 2,25 uur om volledig op te laden, wat 25 minuten meer is dan de fabrikant beweert. Maar toen het eenmaal was opgeladen, bleef het meer dan 36 uur rondhangen. Deze oordopjes gaan zeker een hele dag mee op kantoor, je volgende marathon, en misschien in de loop van een week als je alleen korte luisterpauzes van dag tot dag registreert.

Draadloze capaciteit en bereik: veelbelovend, maar schiet soms te kort

De Melomania 1 is voorzien van de nieuwste Bluetooth 5.0-standaard en ondersteunt tot zeven apparaatverbindingen. Het aansluiten van deze oordopjes was bijna onmiddellijk en gemakkelijk, maar toen ik eenmaal verbonden was, merkte ik bij bijna elk gebruik problemen met signaalvlekkerigheid. Cambridge Audio zegt dat dit product een draadloos bereik heeft van ongeveer 30 meter, maar ik kon het maar ongeveer 6 meter verderop bereiken voordat ik een vlekkerig signaal opmerkte of de verbinding helemaal verloor. Ik heb deze oordopjes gekoppeld aan mijn MacBook Pro en zelfs tijdens het gebruik van de laptop had ik last van vlekkerige signalen en verlies. Op andere momenten was er geen probleem met de connectiviteit, maar de inconsistentie en het volledige bereik waren een beetje een teleurstelling.

Deze oordopjes blinken uit als het gaat om draagbaarheid, maar qua comfort passen ze niet bij deze aantrekkingskracht.

Bottom Line

Je kunt de Melomania 1 bezitten voor ongeveer $ 100, wat niet slecht is gezien de sterke, goed afgeronde geluidskwaliteit en het voordeel van de zelfstandige oplaad- / opbergkoffer met een ongelooflijke levensduur van de batterij. Enkele van de grootste spelers in het spel met draadloze oordopjes kosten meer dan $ 200.

Cambridge Audio Melomania 1 oordopjes vs. Jabra Elite 65T

Een concurrerend model dat qua prijs dichterbij is, is de Jabra Elite 65T. Deze draadloze oordopjes zijn te koop voor ongeveer $ 150 MSRP (zie op Amazon). Hoewel ze slechts tot 15 uur batterijduur bieden vanuit de oplaadcassette, bieden ze wel een extra kleuroptie en een extra jaar garantiebescherming. Waar de Jabra-oordopjes een duidelijker voordeel hebben, is pasvorm en een betere microfoon. Ik heb niet veel tijd besteed aan het testen van de Melomania 1-microfoon, maar toen ik probeerde om één telefoontje te ontvangen, meldde de ontvanger dat de ontvangst van zijn kant verschrikkelijk was.

De Jabra Elite 65T is verpakt in een technologiesysteem met vier microfoons dat achtergrondgeluiden moet verminderen en een heldere spraakkwaliteit moet leveren. Ook het design van de Jabra Elite oordopjes is gericht op een meer gestroomlijnde look. De oordopjes zitten meer vlak in het oor, in plaats van naar buiten uit te steken. Net als de Melomania 1 heb je drie maten tips om uit te kiezen, maar er is geen optie voor traagschuim. Als je graag veel telefoneert en liever een discretere pasvorm hebt, kun je die hier vinden.

Geweldige batterij en geluidskwaliteit, maar comfort en gemak schieten tekort

De Cambridge Audio Melomania 1-oordopjes combineren draagbaarheid met eersteklas batterijprestaties en een sterke geluidskwaliteit. Tegenover deze sterke punten staan echter algemene comfortproblemen, een onvoldoende microfoon en verbindingsproblemen. Voor de relatief bescheiden prijs kun je er gemakkelijk in duiken en geen van deze problemen ervaren. Maar overweeg om je zoektocht naar draadloze en bedrade oordopjes uit te breiden als je een hoogwaardige microfoon in je oordopjes nodig hebt en je gevoelig bent voor de pasvorm van de oordopjes.

Specs

  • Productnaam Melomania 1 Earbuds
  • Productmerk Cambridge Audio
  • Prijs $100.00
  • Gewicht 0,32 oz.
  • Draadloos bereik 30,42 voet
  • Audiocodec AAC, SBC, aptX
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0

Aanbevolen: