VR laat huizenkopers touren tijdens pandemie

Inhoudsopgave:

VR laat huizenkopers touren tijdens pandemie
VR laat huizenkopers touren tijdens pandemie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Miljoenen mensen ontvluchten grote steden, maar maatregelen om sociale afstand te nemen maken virtual reality een aantrekkelijk alternatief voor het bekijken van eigendommen in het echte leven.
  • VR-rondleidingen geven een beter idee van de schaal en stroom van een woning dan een reeks statische foto's, zeggen experts.
  • Maar VR onthult misschien niet de voor de hand liggende details wanneer je een huis in het echte leven toert, en er is nog steeds wat technische kennis voor nodig om de software te gebruiken.
Image
Image

Huis- en appartementjagers wenden zich tot virtual reality om hun volgende pad te vinden tijdens de coronaviruspandemie.

Met maatregelen voor sociale afstand die het moeilijk maken om open huizen te openen, zou virtual reality (VR) het beste kunnen zijn om een nieuw huis in het echte leven te ervaren. Zelfs vóór de pandemie deed ongeveer 35% van de kopers in 2017 een bod op een huis zonder het persoonlijk te zien, volgens een rapport. De belangstelling voor nieuwe woningen is sindsdien alleen maar toegenomen, aangezien miljoenen mensen grote steden zijn ontvlucht tijdens de pandemie.

James Major, inwoner van New York City en zijn vrouw hebben het erover gehad om naar het zuiden te verhuizen om te ontsnappen aan de koude winters en de hoge kosten van levensonderhoud. "Omdat het na de coronacrisis een gedoe was om NYC in en uit te gaan, hebben we 3D-rondleidingen op Redfin en Trulia gebruikt om huizen te bekijken zonder ze echt persoonlijk te hoeven bezoeken", zegt majoor, de eigenaar en oprichter van de site. Insurance Panda, zei in een e-mailinterview.

"Voordat we een bod uitbrengen, moeten we zeker het huis bezoeken waarin we geïnteresseerd zijn, maar de 3D-rondleidingen stellen ons in staat om ze vooraf te screenen en degenen die we niet leuk vinden te elimineren. Als we de tijd hebben om ze te bezoeken, hoeven we geen tijd te verspillen aan het bezoeken van plaatsen die na een online tour snel zouden zijn geëlimineerd."

Dollhouses Say it With VR

Een populaire VR-optie voor kopers van onroerend goed is Matterport, dat een 3D "poppenhuis"-weergave creëert die gemakkelijk te verkennen is, zei Deidre Woollard, een redacteur en vastgoedexpert bij Millionacres, in een e-mailinterview.

Image
Image

Immoviewer is een ander softwareplatform dat gebruiksgemak benadrukt. "Echte VR in onroerend goed is niet zo wijdverbreid, maar sommige luxe landgoederen worden op de markt gebracht met behulp van volledige VR-tours die voor Oculus zijn gemaakt en vervolgens naar klanten over de hele wereld worden verzonden", voegde Woollard eraan toe en wees erop dat VR-tours een beter idee geven van de schaal en stroom dan een reeks statische afbeeldingen.

Misschien is het meest cruciale voordeel van VR-technologie de mogelijkheid om een huisbezoek uit te sluiten voordat het wordt ingepland, zei makelaar Cyrus Karl in een e-mailinterview.

Vervormen en desoriënteren

Kopers pas op, want VR kan persoonlijke bezichtigingen niet vervangen, zeggen sommigen. "Het nadeel is dat VR sommige delen van het huis kan vervormen, en de rondleidingen kunnen desoriënterend zijn", zei Woollard. "Er is veel ruimte voor de technologie om het huis te verbeteren en nauwkeurig weer te geven."

Kopers kunnen alleen de afbeeldingen zien die worden verstrekt op virtuele rondleidingen, die mogelijk minder dan volledig zijn, wees Ben Delaney, de CEO van virtual reality-adviesbureau ImmersivEdge Advisors, in een e-mailinterview. "De meeste virtuele rondleidingen bevatten bijvoorbeeld geen volledige weergaven van buitenaf of de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de buurt", voegde hij eraan toe.

"Bovendien is de koper beperkt tot het zien van wat is opgenomen in het 360-video- of 3D-model, en de producenten van die inhoud bevatten mogelijk niet alles wat de koper wil zien. En, natuurlijk, in een virtuele vertoning, is het niet mogelijk om de waterdruk te testen, de lichten te bedienen, de liftprestaties te ervaren of ervoor te zorgen dat de toiletten goed doorspoelen."

Image
Image

Karl zei dat gebruikers technisch genoeg moeten zijn om door de soms onhandige software te navigeren. "Ik denk dat het belangrijkste nadeel van VR-technologie is dat het niet gebruiksvriendelijk genoeg is voor mensen met beperkte technische kennis", voegde Karl eraan toe.

"Dit betekent dat oudere kopers meestal geen VR-hometours kunnen bekijken, wat jammer is omdat de leeftijdsgroep van 65 jaar en ouder waarschijnlijk het meeste te winnen heeft in termen van het vermijden van onnodige blootstelling tijdens de pandemie."

Nu de pandemie van het coronavirus in een groot deel van het land nog steeds lockdowns afdwingt, is VR misschien wel de veiligste optie om naar een nieuw huis te zoeken. Houd er rekening mee dat virtual reality, net als afbeeldingen, kan liegen.

Aanbevolen: