Mac OS-updates installeren vanuit de App Store

Inhoudsopgave:

Mac OS-updates installeren vanuit de App Store
Mac OS-updates installeren vanuit de App Store
Anonim

Apple heeft al zijn software-updateservices voor OS X Lion en later naar de Mac App Store verplaatst. Maar ook al is de leveringsmethode gewijzigd, je kunt nog steeds een eenvoudige update van OS X of de volledige (combo) update downloaden, als die beschikbaar is. Een combo-update bevat alle updates die zijn uitgegeven sinds de laatste grote update van een systeem.

Voordat je naar de Mac App Store gaat om een software-update uit te voeren, moet je een back-up maken van de gegevens op je Mac.

Image
Image

De Mac App Store

Als u het onderdeel Software-update selecteert in het Apple-menu, wordt de Mac App Store gestart en gaat u naar het tabblad Updates. Als u ervoor kiest om de Mac App Store te starten door op het pictogram in het Dock te klikken, moet u zelf het tabblad Updates selecteren. Dat is het enige verschil tussen de twee opties voor toegang tot software-updates.

In het gedeelte Updates van de Mac App Store verschijnen software-updates van Apple bovenaan de pagina. Meestal staat er in de sectie "Updates zijn beschikbaar voor uw computer", gevolgd door de namen van de beschikbare updates, zoals OS X Update 10.8.1. Aan het einde van de lijst met updatenamen ziet u een link met de naam Meer. Klik op deze link voor korte beschrijvingen van de updates. Sommige updates hebben mogelijk meer dan één link. Klik op alle links om de volledige primeur over elke update te krijgen.

Als je apps van derden hebt gekocht in de Mac App Store, laat het volgende gedeelte van de pagina je weten of er updates beschikbaar zijn voor een van de apps. In deze FAQ gaan we ons concentreren op Apple-apps en -updates.

Software-updates toepassen

U kunt afzonderlijke updates selecteren om alle software-updates tegelijk te installeren of te installeren. Om afzonderlijke updates te selecteren, vouwt u het gedeelte "Updates zijn beschikbaar voor uw computer" uit door op de link Meer te klikken. Elke update heeft zijn eigen Update-knop. Klik op de knop Bijwerken voor de update(s) die u wilt downloaden en installeren op uw Mac.

Als je alle Apple software-updates in één klap wilt downloaden en installeren, klik dan op de bovenste Update-knop in het gedeelte "Updates zijn beschikbaar voor je computer".

Combo-software-update

Voor de meesten van ons is de basis OS X-software-update alles wat we ooit nodig zullen hebben. Ik heb soms aanbevolen om de combo-update te downloaden en te installeren, en soms doe ik die aanbeveling nog steeds, maar alleen als je problemen hebt met het besturingssysteem dat het uitvoeren van een volledige installatie zal oplossen, zoals apps die herhaaldelijk crashen, Finder-crashes of opstarten of shutdowns die ofwel niet worden voltooid of veel langer duren dan zou moeten. U kunt deze problemen meestal op andere manieren oplossen, zoals het repareren van een schijf, het oplossen van toestemmingsproblemen of het verwijderen of resetten van verschillende systeemcaches. Maar als deze problemen regelmatig optreden, kunt u proberen het besturingssysteem opnieuw te installeren met behulp van de combo-software-update.

Het installeren van een combo-update verwijdert uw gebruikersgegevens of applicaties niet, maar vervangt de meeste systeembestanden, die meestal de oorzaak van het probleem zijn. En omdat het de meeste systeembestanden vervangt, is het belangrijk dat je de combo-update niet zomaar gebruikt. U herinnert zich waarschijnlijk niet alle aangepaste configuraties die u hebt ingesteld, en om alles weer in dezelfde werkende staat te krijgen, varieert van frustrerend tot ronduit onmogelijk. Omdat je in feite een volledige installatie van het besturingssysteem uitvoert, zal het veel meer tijd kosten dan een basisupdate.

Combo-software-updates downloaden

Wanneer Apple een systeemsoftware-update uitbrengt, kan het ook een combo-update uitbrengen, vooral wanneer de revisie klein is, zoals OS X 10.8.0 tot OS X 10.8.1.

Combo-updates verschijnen in het gedeelte Aankopen van de Mac App Store, met dezelfde naam als het besturingssysteem dat je in het verleden hebt gekocht. Als je bijvoorbeeld Mountain Lion hebt gekocht, zie je OS X Mountain Lion in je lijst met aankopen.

Het lijstitem bevat geen versienummer, maar als u op de naam van een app klikt, wordt u naar een detailpagina voor die app geleid. De pagina bevat het versienummer van de app en een sectie Wat is er nieuw. Als u de volledige versie van het besturingssysteem wilt downloaden, klikt u op de knop Downloaden.

Als je een gedimde knop Geïnstalleerd ziet in plaats van een downloadknop, betekent dit dat je deze versie van het besturingssysteem al naar je Mac hebt gedownload.

Je kunt de Mac App Store altijd dwingen om je de app opnieuw te laten downloaden.

Zodra de download is voltooid, wordt het OS X-installatieprogramma gestart.

Aanbevolen: