Hoe Wi-Fi-authenticatieproblemen op Android op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Wi-Fi-authenticatieproblemen op Android op te lossen
Hoe Wi-Fi-authenticatieproblemen op Android op te lossen
Anonim

Als het wifi-instellingenscherm op je Android-telefoon of -tablet aangeeft dat er een authenticatieprobleem is geweest, kun je internet niet goed bereiken. Hieronder staan verschillende dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen en weer online te gaan.

We hebben Google Pixel met Android 12 gebruikt om deze handleiding te maken, maar dezelfde concepten zijn nog steeds van toepassing op uw apparaat, zelfs als de stappen en schermafbeeldingen er anders uitzien.

Waarom krijg ik de foutmelding Verificatie mislukt?

Er is geen enkele, duidelijke reden voor dit probleem, maar hier zijn enkele ideeën die we zullen onderzoeken:

  • Je gebruikt het verkeerde wachtwoord.
  • Een storing of storing op uw telefoon of netwerkhardware.
  • Een slechte verbinding met de router.
  • Netwerkinstellingen zijn beschadigd.
  • Uw telefoon heeft problemen met de frequentieband.

Hoe los ik een wifi-verificatiefout op?

Hieronder staat een lijst met alles wat je moet proberen. We hebben de beste oplossingen verzameld van de enorme verscheidenheid aan gebruikers die deze fout hebben ervaren. Zorg ervoor dat u deze lijst doorloopt in de volgorde waarin we deze hebben gerangschikt, zodat u eerst de eenvoudigere oplossingen probeert.

  1. Schakel de vliegtuigmodus in en vervolgens weer uit. Als u deze functie in- en uitschakelt, worden de draadloze radio's in wezen opnieuw opgestart en wordt geforceerd geprobeerd een nieuwe verbinding met het wifi-netwerk tot stand te brengen.

    Ervan uitgaande dat het netwerk en je telefoon correct werken, is dit de meest waarschijnlijke oplossing voor dit probleem als je weet dat je onlangs geen wijzigingen hebt aangebracht in het wifi-wachtwoord.

  2. Start je telefoon opnieuw op. Het herstarten van je telefoon (ook wel rebooten genoemd) is gemakkelijk te doen en lost vaak problemen zoals deze op.
  3. "Vergeet" het wifi-netwerk van je telefoon door het uit de lijst met opgeslagen netwerken te verwijderen. Doe dit door naar de Wi-Fi-instellingen te gaan en vervolgens het tandwiel-/instellingenpictogram te openen naast het netwerk dat de fout weergeeft, en kies Vergeet.

    Verbind daarna je Android-apparaat opnieuw met wifi door het wachtwoord opnieuw handmatig in te voeren.

    Image
    Image

    Voltooi deze stap, zelfs als u zeker weet dat dit het juiste wachtwoord is. Zelfs als je dit wifi-netwerk in het verleden honderden keren hebt gebruikt, is het op deze manier opnieuw opbouwen een handige stap voordat we ingaan op de meer complexe ideeën hieronder.

  4. Reset de netwerkinstellingen van de telefoon. Een reset van de netwerkinstellingen verwijdert alle netwerkgerelateerde informatie (niet alleen degene die u "vergat" in de vorige stap), inclusief al uw opgeslagen Wi-Fi-netwerken en andere gerelateerde gegevens.

    Het doel hier is om zoveel mogelijk te resetten zonder je persoonlijke bestanden te verwijderen (1de laatste stap hieronder). Doe dit via Settings > System > Reset options > Reset Wi-Fi, mobiel & Bluetooth.

    Je moet na deze stap opnieuw proberen verbinding te maken met het netwerk.

  5. Los dit op als een trage internetverbinding. Dingen zoals bandbreedte-overbelasting en signaalinterferentie kunnen een rol spelen en het authenticatieprobleem veroorzaken.
  6. Herstart de netwerkhardware. Je hebt misschien niet de bevoegdheid om dit te doen als je een openbaar netwerk gebruikt (je weet wel, bij een Starbucks, bibliotheek, enz.), maar doe er alles aan om deze stap te voltooien.

    Nadat we het wachtwoord en de telefoon zelf hebben aangepakt, v alt er niet veel meer te verwijten aan het authenticatieprobleem dan de router. Dit is vooral het geval als je op andere netwerken prima op wifi kunt komen, en dit specifieke netwerk is de enige uitzondering.

    Herstarten en resetten zijn heel verschillende dingen. Deze specifieke stap is voor het herstarten/opnieuw opstarten van het netwerk, wat niet echt verschilt van het herstarten van een technisch apparaat.

  7. Controleer hoeveel apparaten tegelijk op het netwerk actief zijn. Hoewel het onwaarschijnlijk is, vooral op een thuisnetwerk, om het maximale aantal apparaten te bereiken dat door de router wordt ondersteund, kan dit de reden zijn dat uw apparaat een verificatiefout vertoont.

  8. Reset de netwerkhardware. Hiermee worden alle aanpassingen aan de router verwijderd sinds deze voor het eerst werd ingesteld.

    Nadat je dit hebt voltooid, moet je het wifi-netwerk opnieuw maken en vervolgens je telefoon er opnieuw op aansluiten (zie stap 3).

    Dit is een handige stap als je maar een korte tijd verbinding kunt maken met wifi, waarna je de verificatiefout krijgt. Omdat een volledige reset je dwingt om een nieuw wifi-wachtwoord van de router te maken, zal het elk ander apparaat op het netwerk starten en de kans verkleinen dat je een IP-adresconflict ervaart.

  9. Als je netwerkhardware dit ondersteunt, scheid dan de 5 GHz- en 2,4 GHz-netwerken als je router uitzendt op beide frequentiebanden met dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord. Sommige gebruikers hebben geluk gehad met het oplossen van deze wifi-authenticatiefout door de netwerknaam en het wachtwoord voor een van de banden te wijzigen.

    Wat er kan gebeuren, is dat de telefoon in de war raakt of in de hyperbeveiligde modus gaat wanneer hij twee verschillende netwerken met dezelfde inloggegevens ziet, en het voorkomt dat u toegang krijgt tot een van beide.

    Bekijk onze handleiding over het wijzigen van het wifi-kanaal om te zien waar deze instellingen zich op een typische router bevinden.

  10. Verander het wifi-kanaal om het wifi-authenticatieprobleem op te lossen. Gebruik de link onderaan stap 9 om te leren hoe u dit kunt doen.

    Het kiezen van een ander wifi-kanaalnummer kan interferentie helpen voorkomen, vooral als er meerdere andere wifi-netwerken binnen bereik zijn.

    Installeer een gratis wifi-app om te zien welk kanaal jij en je buren gebruiken.

  11. Stel je telefoon in met een statisch IP-adres. Om wat voor reden dan ook, kan uw router problemen ondervinden bij het toewijzen van een werkadres aan uw apparaat, dus het kiezen van een statisch IP-adres voorkomt dat het verandert en de router hoeft dit niet via DHCP te doen.

    Image
    Image
  12. Controleer op Android OS-updates. Dit is meer een stuk dan de rest van deze stappen, maar er is mogelijk een update die u nog moet toepassen die dit specifieke probleem oplost. Het is in ieder geval het proberen waard, voordat u doorgaat naar de laatste stap hieronder.
  13. De fabrieksinstellingen van je telefoon zijn hersteld. Dit is het laatste waar je controle over hebt op je telefoon en dat dit probleem zou kunnen oplossen. Het zal alle aanpassingen op uw apparaat volledig wissen, inclusief al uw lokaal opgeslagen mediabestanden, apps, enz.

    Ga niet naar deze stap zonder eerst al het bovenstaande te voltooien. U moet ervoor zorgen dat het netwerk zelf geen probleem heeft voordat u deze drastische stap "alles verwijderen en opnieuw beginnen" neemt. Reserveer dit voor het ergste geval, een scenario waarbij je weet dat de telefoon de schuldige is en niet het netwerk.

  14. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat (bijv. Google als u een Pixel gebruikt, Linksys als dat uw routermerk is), neem contact op met uw netwerkbeheerder en/of neem contact op met de ISP die uw internet levert.

    Als je met technische ondersteuning praat, zorg er dan voor dat je alles beschrijft wat je al hebt geprobeerd (alles hierboven vermeld), want in dit stadium heb je alles gedaan wat je kunt doen, en wat overblijft is die bedrijven een seintje geven -up, omdat de fout bij een van hen lijkt te liggen.

    Afhankelijk van met wie je contact opneemt, kunnen ze mogelijk proberen een hardwarereparatie uit te voeren als je telefoon kapot is, of kan je internetprovider of hardwaremaker je router/modem verder onderzoeken op wifi-gerelateerde problemen. In sommige gevallen moet de netwerkbeheerder mogelijk enkele beveiligingswijzigingen doorvoeren aan zijn kant.

Aanbevolen: