Hoe problemen met microSD-kaarten op te lossen en op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe problemen met microSD-kaarten op te lossen en op te lossen
Hoe problemen met microSD-kaarten op te lossen en op te lossen
Anonim

In de begintijd van digitale camera's waren geheugenkaarten extreem duur en veel camera's hadden interne geheugengebieden voor het opslaan van foto's. Een paar decennia vooruitspoelen, en geheugenkaarten zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Dat betekent echter niet dat ze nooit falen. U kunt bijvoorbeeld microSD-kaartproblemen ondervinden. Gelukkig zijn veel van dergelijke problemen eenvoudig op te lossen met deze eenvoudige tips.

Geheugenkaarten uitgelegd

Image
Image

Eerst echter een korte uitleg van deze kleine opslagapparaten. Op geheugenkaarten, die doorgaans iets groter zijn dan een postzegel, kunnen honderden of duizenden foto's worden opgeslagen. Bijgevolg kan elk probleem met de geheugenkaart een ramp zijn … niemand wil al zijn foto's kwijtraken.

Er zijn tegenwoordig nogal wat verschillende soorten geheugenkaarten in gebruik bij camera's, maar het meest populaire geheugenkaartmodel is het Secure Digital-model, normaal gesproken SD genoemd. Binnen het SD-model zijn er drie verschillende formaten geheugenkaarten -- de grootste, SD; de middelgrote kaarten, microSD, en de kleinste kaarten, miniSD. Met SD-modelkaarten zijn er ook verschillende formaten, waaronder het SDHC-formaat, waarmee u meer gegevens kunt opslaan en sneller gegevens kunt overbrengen.

Hoewel de meeste digitale camera's het SD-geheugenkaartformaat gebruiken, kunnen kleine digitale camera's soms microSD-geheugenkaarten gebruiken. Mobiele telefooncamera's hebben ook de neiging om microSD-kaarten te gebruiken.

Problemen met microSD-kaart oplossen

Gebruik deze tips om problemen met uw microSD- en microSDHC-geheugenkaarten op te lossen.

  • Een van de grootste problemen die je tegenkomt met een geheugenkaart van microSD-formaat, is dat je hem gewoon kwijtraakt. Als je iemand bent die je geheugenkaart vaak in een cameratas gooit of in een zak stopt als je ermee klaar bent, zul je dit kleine kaartje waarschijnlijk op een gegeven moment verliezen. Houd een harde plastic container of hoes bij de hand en bewaar de microSD-kaarten altijd binnenin zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn.
  • Als je een probleem hebt met het feit dat je microSD-geheugenkaart sommige van je foto's af en toe niet kan opnemen, heeft dit misschien helemaal niets te maken met de geheugenkaart. Zorg er in plaats daarvan voor dat u voldoende batterijvermogen heeft. Als de batterij helemaal leeg is terwijl je bezig bent met het kopiëren van een foto, raak je de foto kwijt.
  • Een volledig opgeladen batterij is vooral belangrijk bij het opnemen van video, omdat het langer duurt voordat de camera gegevens van video naar de microSD-kaart schrijft dan voor stilstaande beelden. Een bijna lege batterij kan een schrijffout naar de microSD-kaart veroorzaken.
  • Met een kleine microSD-kaart steek je de kaart vaak in een hoes of adapter om hem te gebruiken met een kaartleesapparaat dat is ontworpen voor grotere SD-kaarten. Zorg ervoor dat u de microSD-kaart altijd goed in de adapter plaatst. Als de kaart niet goed past, kan deze losraken als u de adapter plaatst, waardoor deze vastloopt in het apparaat en een aanzienlijk probleem veroorzaakt.
  • Soms zul je bij het gebruik van microSD-adapters merken dat niet alle adapters compatibel zijn met elke microSD-kaart. In dit geval kan uw computer lezen dat er een adapter is geplaatst, maar heeft deze mogelijk geen toegang tot de gegevens op de kaart. Formatteer de kaart niet opnieuw als dit gebeurt - zelfs als de computer u vraagt om de kaart te formatteren - omdat bij het formatteren alle gegevens op de microSD-kaart worden gewist. Probeer gewoon een andere adapter of kijk of er bijgewerkte softwarestuurprogramma's beschikbaar zijn voor de adapter die u heeft.
  • Houd er rekening mee dat apparaten die zijn ontworpen om microSD-kaarten te gebruiken, sommige microSDHC-kaarten niet kunnen lezen. Hoewel microSDHC- en microSD-kaarten qua vorm en grootte vergelijkbaar zijn, is het nieuwere microSDHC-formaat niet altijd compatibel met microSD-apparaten. Het kan ook zijn dat de fabrikant, door de nieuwste firmwareversie voor uw camera te downloaden, ondersteuning voor microSDHC heeft toegevoegd.
  • Als je een foutmelding krijgt waarin staat dat er geen map of bestand kan worden gemaakt, moet je waarschijnlijk de microSD-kaart opnieuw formatteren. Kopieer echter eerst alle bestanden naar uw computer. Formatteer vervolgens het apparaat opnieuw in FAT32 … houd er rekening mee dat bij het opnieuw formatteren van de kaart alle gegevens erop worden gewist.
  • Als u per ongeluk fotobestanden van uw microSD-kaart verwijdert, kunt u de bestanden soms herstellen met behulp van gegevensherstelservices of gegevensherstelsoftware. Zorg ervoor dat u het gegevensherstel zo snel mogelijk probeert na het per ongeluk verwijderen voor de beste kans op succes.

Aanbevolen: