Hoe foutcode 29 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe foutcode 29 op te lossen
Hoe foutcode 29 op te lossen
Anonim

De code 29-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:


Dit apparaat is uitgeschakeld omdat de firmware van het apparaat het niet de vereiste bronnen gaf. (Code 29)

Image
Image

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u elders in Windows een "code 29"-fout ziet, is de kans groot dat deze moet worden opgelost als een systeemfoutcode. Anderen kunnen verband houden met een probleem met het herstellen van een iTunes-apparaat.

Wat veroorzaakt Code 29-fouten?

Als je deze foutmelding krijgt terwijl je een hardwareapparaat probeert te gebruiken, betekent dit dat de hardware is uitgeschakeld. Met andere woorden, Windows ziet dat het apparaat bestaat, maar de hardware zelf is in wezen uitgeschakeld.

De code 29-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat; de meeste verschijnen echter op videokaarten, geluidskaarten en andere apparaten die op het moederbord zijn geïntegreerd. Details over foutcodes van Apparaatbeheer zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat.

Image
Image

Een code 29-fout herstellen

Probeer deze stappen in volgorde totdat de fout is opgelost.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

  1. Start je computer opnieuw op. De foutcode kan worden veroorzaakt door een tijdelijk probleem met de hardware dat een eenvoudige herstart kan oplossen.
  2. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u denkt dat een wijziging in belangrijke systeembestanden de oorzaak van de fout is, kan Systeemherstel dit ongedaan maken.

    Image
    Image
  3. Update stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met de code 29-fout. Als u bijvoorbeeld de fout ziet wanneer u een 3D-videogame speelt, probeert u de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

    Image
    Image
  4. Rol je stuurprogramma's terug. Als de code 29-fout begon te verschijnen nadat u een bepaald hardwareapparaat had bijgewerkt, zal het terugdraaien van het stuurprogramma terugkeren naar een versie die (hopelijk) niet hetzelfde probleem zal veroorzaken.

    Image
    Image
  5. Installeer de apparaatstuurprogramma's opnieuw. Het correct opnieuw installeren van een stuurprogramma is niet hetzelfde als het bijwerken ervan. Een volledige herinstallatie omvat het volledig verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens opnieuw laten installeren door Windows.
  6. Schakel het hardwareapparaat in uw systeem-BIOS in. Als de foutcode 29 bijvoorbeeld verschijnt op een geluids- of audioapparaat, voer dan het BIOS in en schakel de geïntegreerde geluidsfunctie op het moederbord in.

    Sommige kaarten of moederbordfuncties hebben mogelijk fysieke jumpers of DIP-switches die moeten worden ingeschakeld om correct te werken.

  7. Wis de CMOS als je denkt dat een verkeerde BIOS-configuratie de reden kan zijn dat een stuk hardware is uitgeschakeld of niet in staat is om bronnen te leveren. Hierdoor wordt het BIOS teruggezet naar de standaard fabrieksinstellingen.

    Als dat niet werkt, overweeg dan om de CMOS-batterij te vervangen.

  8. Installeer de hardware opnieuw door alle bijbehorende stuurprogramma's en software te verwijderen en installeer het apparaat vervolgens opnieuw of configureer het opnieuw.
  9. Reset de uitbreidingskaart als het apparaat niet in het moederbord is geïntegreerd. Onjuist geplaatste hardware wordt mogelijk herkend door Windows, maar werkt niet goed.
  10. Vervang je hardware. Als het hardwareapparaat nog steeds niet reageert, vervangt u het zelf of brengt u uw pc naar een professionele computerreparatieservice.
  11. Repareer Windows om alle Windows-bestanden te herstellen naar hun werkende versies.

    Image
    Image
  12. Voer een schone installatie van Windows uit. Doe dit alleen als laatste redmiddel, want het zal je starten met een nieuwe kopie van het besturingssysteem (d.w.z. het zal alles verwijderen wat je hebt).

    Image
    Image

Aanbevolen: