YouTube kondigt nieuwe maatregelen aan om verkeerde informatie te bestrijden

YouTube kondigt nieuwe maatregelen aan om verkeerde informatie te bestrijden
YouTube kondigt nieuwe maatregelen aan om verkeerde informatie te bestrijden
Anonim

Samenzweringstheorieën en verkeerde informatie waren vroeger relatief goedaardige zaken met betrekking tot bigfoot, nep-maanlandingen en dekmantels van UFO's door de overheid, maar die dagen zijn veranderd.

Moderne pogingen tot verkeerde informatie proberen het politieke proces te verstoren of de toch al gecompliceerde COVID-19-pandemie verder te compliceren, en ze verspreiden zich als een lopend vuurtje over sociale media. YouTube heeft echter zojuist een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om verkeerde informatie op hun platform te beperken, volgens een bedrijfsblogpost.

Image
Image

Het zeer populaire streamingplatform hanteert een drieledige benadering om verkeerde informatie eruit te stampen. Het begint met een verbeterd algoritme voor machine learning om aanstootgevende inhoud te vangen voordat deze de kans krijgt zich te verspreiden. Neal Mohan, Chief Product Officer van YouTube, zegt dat ze ook video's over bepaalde onderwerpen zullen voorzien van fact-checkboxen.

Vervolgens is er een beperking van het cross-platform delen van deze verkeerde informatie. Zoals u weet, is Google eigenaar van YouTube, en links en insluitingen van controversiële video's zijn moeilijk op te lossen problemen. Mohan zegt dat ze experimenteren met verschillende oplossingen, waaronder het toevoegen van interstitials of waarschuwingen aan bepaalde video's en het beperken van het delen van andere. Het bedrijf is zich er echter van bewust dat de balans tussen openbare veiligheid en vrijheid van meningsuiting een steeds evoluerend concept is.

"We moeten ervoor zorgen dat we de verspreiding van mogelijk schadelijke verkeerde informatie in evenwicht houden, terwijl we ruimte laten voor discussie over en voorlichting over gevoelige en controversiële onderwerpen", schreef Mohan.

Ten slotte is er het aanpakken van verkeerde informatie in andere talen dan het Engels. Machine learning komt weer in het spel, omdat algoritmen worden geprogrammeerd om regionale en hyperlokale nuances te leren om dingen vroeg op te vangen. YouTube zal ook "lokale teams en experts" inhuren om verkeerde informatie op straatniveau aan te pakken.

In januari stuurden meer dan 80 factcheckers een brief naar Susan Wojcicki, de CEO van YouTube, om het bedrijf te eisen iets te doen aan het probleem van desinformatie.

Aanbevolen: