Apple maakt zich zorgen over nieuwe maatregelen tegen kindermishandeling

Apple maakt zich zorgen over nieuwe maatregelen tegen kindermishandeling
Apple maakt zich zorgen over nieuwe maatregelen tegen kindermishandeling
Anonim

Apple geeft meer uitleg over het proces dat betrokken is bij zijn nieuwe maatregelen tegen kindermishandeling.

De techgigant kondigde vorige week een nieuw beleid aan dat technologie gebruikt om mogelijke beelden van kindermisbruik in iCloud en Berichten te herkennen. The Verge meldt dat Apple de afgelopen dagen een pagina met veelgestelde vragen heeft uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe de technologie wordt gebruikt en hoe de privacyaspecten eruitzien nadat mensen hun bezorgdheid hadden geuit over de nieuwe maatregelen.

Image
Image

Apple zei dat zijn technologie specifiek beperkt is tot het detecteren van materiaal voor seksueel misbruik van kinderen (CSAM) en niet kan worden omgezet in surveillancetools.

"Een van de grote uitdagingen op dit gebied is de bescherming van kinderen en tegelijkertijd de privacy van gebruikers", schreef Apple op de nieuwe pagina met veelgestelde vragen.

"Met deze nieuwe technologie leert Apple over bekende CSAM-foto's die worden opgeslagen in iCloud-foto's waar het account een verzameling bekende CSAM opslaat. Apple leert niets over andere gegevens die alleen op het apparaat zijn opgeslagen."

De technologie werkt door een afbeelding te scannen voordat er een back-up van wordt gemaakt naar de iCloud. Als een afbeelding dan overeenkomt met de criteria van CSAM, ontvangt Apple de gegevens van de cryptografische voucher.

Groepen zoals de Electronic Frontier Foundation uitten vorige week hun bezorgdheid over de technologie en zeiden dat de technologie "opnieuw zou kunnen worden gebruikt om een database met 'terroristische' inhoud te creëren waar bedrijven aan kunnen bijdragen en toegang toe kunnen krijgen met het oog op het verbieden dergelijke inhoud."

Een van de grote uitdagingen in deze ruimte is het beschermen van kinderen en tegelijkertijd het beschermen van de privacy van gebruikers.

De gedetailleerde pagina met veelgestelde vragen van Apple lost een aantal van deze zorgen echter op door te stellen dat de techneut niet alle foto's scant die op een apparaat zijn opgeslagen, de end-to-end-codering in Berichten niet zal breken en dat dit ook niet het geval zal zijn. markeer onschuldige mensen valselijk aan de politie.

The Verge merkt wel op dat de veelgestelde vragen van Apple niet ingaan op de bezorgdheid over de technologie die wordt gebruikt om berichten te scannen en hoe het bedrijf ervoor zorgt dat het scannen zich alleen op CSAM richt.

Aanbevolen: