Nieuwe Facebook-update laat groepsbeheerders verkeerde informatie bestrijden

Nieuwe Facebook-update laat groepsbeheerders verkeerde informatie bestrijden
Nieuwe Facebook-update laat groepsbeheerders verkeerde informatie bestrijden
Anonim

Facebook introduceert nieuwe beveiligingstools en -functies om groepsbeheerders te helpen vechten tegen verkeerde informatie en hun gemeenschappen veilig te houden.

Met een van de nieuwe updates kunnen groepsbeheerders automatisch berichten weigeren met geverifieerde valse informatie en ledenverzoeken die niet voldoen aan de criteria die via Admin Assist zijn gedaan. Facebook voegt ook QR-codes toe om groepen te helpen hun beoogde doelgroep te targeten en gemeenschappen te helpen groeien.

Image
Image

Meta laat factcheckers van derden informatie markeren die als vals wordt beschouwd, en via dit systeem hoopt het bedrijf de zichtbaarheid van nepnieuws te verminderen. Als groepsleden valse informatie blijven posten, kunnen beheerders en moderators hen tijdelijk opschorten van deelname.

Geschorste leden zullen niet in staat zijn om berichten te plaatsen, te reageren of zelfs een kamer binnen te gaan zo lang als de beheerder wil. Met de nieuwe functie in Admin Assist kunnen beheerders criteria instellen voor potentiële leden waaraan ze moeten voldoen, anders worden ze automatisch geweigerd.

Admin Home krijgt ook een facelift met een nieuwe overzichtspagina voor desktop- en lay-outupdates, waardoor het gemakkelijk wordt om taken te organiseren en te zoeken. De mobiele versie zal een nieuwe overzichtspagina bevatten die laat zien hoe de groep groeit en waar de betrokkenheid ligt.

Image
Image

Bovendien kunnen beheerders nu een QR-code genereren en delen die rechtstreeks naar de groep linkt of een e-maillink sturen om mensen uit te nodigen.

Deze nieuwe veranderingen zijn het gevolg van recente inspanningen van Meta om verkeerde informatie en haatzaaiende uitlatingen op haar platform te bestrijden. Mensen hebben een betere consistentie en richtlijnen geëist om Facebook te helpen modereren.

Aanbevolen: