Cache wissen in Microsoft Edge

Inhoudsopgave:

Cache wissen in Microsoft Edge
Cache wissen in Microsoft Edge
Anonim

Wat u moet weten

  • Druk op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek. Ga naar Instellingen > Privacy… > Kies wat u wilt wissen. Kies de gegevens en het tijdsbereik. Druk op Nu wissen.
  • Om te wissen bij sluiten, drukt u op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer Instellingen > Privacy… > Kies…wis elke keer… > Kies wat u wilt wissen.

Dit artikel legt uit hoe u gegevens in de cache wist van webpagina's in de Microsoft Edge Windows-webbrowser, zowel handmatig als automatisch telkens wanneer u de browser afsluit. Instructies zijn van toepassing op Microsoft Edge versie 81 op het Windows 10-besturingssysteem.

Hoe de cache te wissen

Voltooi de volgende stappen om de cache in Microsoft Edge te wissen:

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Selecteer Instellingen en meer (het pictogram dat eruitziet als drie stippen).

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. In de Instellingen zijbalk, selecteer Privacy en services.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Browsegegevens wissen Kies wat u wilt wissen.

    Image
    Image
  6. Selecteer in Browsegegevens wissen het selectievakje voor elk type gegevens, zoals browsegeschiedenis, cookies en wachtwoorden, die u uit de cache wilt wissen.

    Image
    Image
  7. Selecteer in de lijst Tijdbereik hoe ver terug Microsoft Edge de cache moet legen (bijvoorbeeld alles van het afgelopen uur, de afgelopen zeven dagen of voor alle tijd).
  8. Selecteer Nu wissen.

Hoe de cache te wissen wanneer u het browservenster sluit

Je kunt Microsoft Edge ook zo instellen dat de cache automatisch wordt gewist telkens wanneer je het browservenster sluit. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Selecteer Instellingen en meer.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de zijbalk Instellingen Privacy en services.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Browsegegevens wissen Kies wat u wilt wissen elke keer dat u de browser sluit.

    Image
    Image
  6. In Browsegegevens wissen bij sluiten selecteert u de optie naast elke cache die u wilt wissen wanneer u een browservenster sluit.

    Image
    Image
  7. Sluit het tabblad Instellingen in Microsoft Edge.

Redenen om de cache te wissen

De cache bestaat uit items die Microsoft Edge vindt en opslaat terwijl u op internet surft. Websites kunnen en zullen hun gegevens regelmatig wijzigen, dus de kans bestaat dat wat zich in je cache bevindt verouderd is. Wanneer Microsoft Edge die verouderde informatie laadt, ziet u niet de meest actuele informatie van de websites die u bezoekt.

Op dezelfde manier kan een gecachte versie van een webpagina een formulier bevatten. Als je een formulier probeert in te vullen maar problemen ondervindt, overweeg dan om de cache te wissen en het opnieuw te proberen.

Bovendien, wanneer de serverhardware waarop een website draait wordt geüpgraded of de beveiligingsconfiguratie verandert, kunt u zich mogelijk niet aanmelden bij een gecachte versie van de site of toegang krijgen tot beschikbare functies, zoals het bekijken van media of aankopen doen.

Ten slotte - en vaker dan je zou verwachten - wordt de cache op onverklaarbare wijze corrupt. Wanneer dit gebeurt, ontstaan er allerlei moeilijk te diagnosticeren problemen. Als u problemen ondervindt met Microsoft Edge en u het probleem niet kunt lokaliseren, kan het helpen om de cache te wissen.

FAQ

    Hoe wis ik mijn browsegeschiedenis in Microsoft Edge?

    Ga naar Instellingen en meer > Instellingen > Privacy, zoeken en services. Selecteer Kies wat u wilt wissen en de juiste vakjes. Selecteer een tijdsbereik voor de items die u wilt wissen.

    Hoe wis ik de cache van mijn browser?

    Voer in de meeste browsers Ctrl+ Shift+ Del (Windows) ofin Command+ Shift+ Delete (macOS). Of kijk in de Settings, Privacy of Advanced options van uw browser voor deze functie.

Aanbevolen: