Hoe de cache op Xbox One-consoles te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de cache op Xbox One-consoles te wissen
Hoe de cache op Xbox One-consoles te wissen
Anonim

Je Xbox One lijkt veel op een zeer gespecialiseerde computer en heeft een cache, net als computers. De cache is een type opslag dat de Xbox One gebruikt voor gegevens die hij regelmatig heel snel moet openen. Wanneer de cache vol raakt, is de Xbox One niet langer in staat om belangrijke gegevens efficiënt op te slaan en op te halen, waardoor de console aanzienlijk kan vertragen. Als je prestatieproblemen met je Xbox One hebt opgemerkt, moet je proberen de cache te wissen.

Image
Image

Wat doet het wissen van de cache?

Als je de cache op je Xbox One wist, worden tijdelijke gegevens verwijderd die games en apps gebruiken om de werking te versnellen. Wanneer deze gegevens zich in de loop van de tijd ophopen, kan dit ertoe leiden dat de console langzamer gaat werken. In sommige gevallen kunt u zelfs een melding krijgen dat uw cache vol is. Om je Xbox One weer volledig operationeel te maken, moet je de cache wissen.

Terwijl het wissen van de cache tijdelijke gegevens verwijdert, raakt het geen gamegegevens, opgeslagen gegevens, uw prestaties of iets dergelijks aan. Alle games, apps, films en programma's die je hebt gedownload, blijven onaangeroerd. U kunt uw cache veilig wissen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verliezen van belangrijke gegevens. In feite kan het spelen met een volledige cache ervoor zorgen dat je in sommige gevallen geen prestaties beha alt en op leaderboards komt te staan.

Hoe u de cache op uw Xbox One kunt wissen

Het wissen van je Xbox One-cache is een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten duurt. Het is vergelijkbaar met het uitschakelen van je Xbox One, maar met een paar extra stappen. Je hebt geen speciaal gereedschap of expertise nodig, maar je hebt wel toegang nodig tot zowel de voor- als de achterkant van de console.

Zo wis je de cache op je Xbox One:

  1. Houd de Power-knop op de voorkant van je Xbox One ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld.

    Image
    Image
  2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van je Xbox One.

    Image
    Image
  3. Houd de Power-knop op de voorkant van je Xbox One meerdere keren ingedrukt.

    Image
    Image
  4. Wacht even en steek de stekker weer in het stopcontact.

    Image
    Image
  5. Wacht nog een minuut en druk vervolgens op de Power-knop op je Xbox One om hem weer in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Je cache zou op dit punt leeg moeten zijn, zodat je Xbox One weer kan presteren zoals vroeger.

Wat te doen als uw cache niet wordt gewist

In de meeste gevallen zal het volgen van de vorige stappen je cache wissen. In de paar gevallen waarin dat niet helpt, zijn er een aantal andere dingen die u kunt proberen. De eerste heeft te maken met een secundaire cache, ook wel persistente gegevens genoemd, die wordt gebruikt voor zaken als dvd's en Blu-rays die niet samen met de hoofdcache worden gewist met behulp van de hierboven beschreven methode.

Permanente gegevens op uw Xbox One wissen:

  1. Druk op de Xbox One-knop op je controller en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Apparaten en verbindingen > Blu-ray.

    Image
    Image
  3. Selecteer Persistente opslag.

    Image
    Image
  4. Selecteer Persistente opslag wissen.

    Image
    Image

Je Xbox One-console resetten

Als je nog steeds cacheproblemen hebt nadat je beide oplossingen hebt geprobeerd, moet je je Xbox One opnieuw instellen. Dit wordt ook wel het herstellen van de Xbox One naar de fabrieksinstellingen genoemd en een zachte fabrieksreset genoemd. In plaats van de Xbox One volledig te wissen, wat bekend staat als een harde fabrieksreset, laat het uitvoeren van een zachte fabrieksreset al je games en apps op hun plaats terwijl de cache volledig wordt gewist en de Xbox One zelf in een onberispelijke staat wordt hersteld.

Hoewel je games en apps hiermee niet worden verwijderd, wordt wel je Xbox Network-account van de console verwijderd en worden je lokaal opgeslagen gamebestanden, schermafbeeldingen en video's verwijderd. Als je normaal gesproken verbonden bent met internet wanneer je games speelt, kunnen je opgeslagen gamegegevens na het resetten worden gedownload uit de cloud.

Zo doe je een zachte fabrieksreset:

  1. Druk op de Xbox-knop op je controller en selecteer Instellingen in het menu.

    Image
    Image
  2. Select System > Console Info.

    Image
    Image
  3. Selecteer Reset Console.

    Image
    Image
  4. Selecteer Reset en bewaar mijn games en apps.

    Image
    Image

    Het is erg belangrijk dat je de Reset en mijn games & apps optie selecteert. Als je dat niet doet, worden al je games en apps van je console verwijderd en moet je ze opnieuw downloaden.

  5. Wacht tot de console opnieuw is ingesteld en log opnieuw in met je gebruikersnaam en wachtwoord voor Xbox Network.

FAQ

    Hoe zet je een Xbox One terug op de fabrieksinstellingen?

    Om de fabrieksinstellingen te herstellen, drukt u op Home > Gear Icon > All settings > Systeem > Console-info > Reset console > Reset en verwijder alles.

    Hoe sluit je een Xbox-controller aan op een pc?

    Om een draadloze Xbox One-controller met een pc te synchroniseren, begint u met het plaatsen van de speciale USB-dongle in een USB-poort op uw computer. Schakel uw Xbox One-controller in door op de Xbox-knop te drukken en druk kort op de connect-knop op de dongle. Houd de connect-knop op je controller ingedrukt en laat deze los wanneer de Xbox-knop stopt met knipperen. Nieuwere controllers kunnen ook verbinding maken met een pc via Bluetooth

    Hoeveel kost Xbox Game Pass?

    Game Pass - een onbeperkte abonnementsservice voor Xbox One-consoles - kost $ 9,99 per maand. Game Pass Ultimate, dat pc-games toevoegt, kost $ 14,99 per maand.

Aanbevolen: