Hoe de cache te wissen in IE11

Inhoudsopgave:

Hoe de cache te wissen in IE11
Hoe de cache te wissen in IE11
Anonim

Wat te weten

  • Open Internet Explorer 11 > in de rechterbovenhoek. Tik op het gear pictogram > Safety > Browsegeschiedenis verwijderen.
  • Deselecteer alle opties behalve Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden. Selecteer Verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tijdelijke internetbestanden of de cache wist in Internet Explorer 11. Lees hoe u de cache in andere browsers wist als u Chrome, Edge of Firefox gebruikt.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

De cache wissen in Internet Explorer 11

De cache bevat kopieën van de tekst, afbeeldingen, video's en andere gegevens van recent bekeken websites die op uw harde schijf zijn opgeslagen. Deze tijdelijke bestanden blijven op de computer staan totdat ze verlopen, de cache vol raakt of u ze handmatig verwijdert.

  1. Met IE 11 geopend, zoek het tandwielpictogram aan de rechterkant van de browser en kies Safety > Browsegeschiedenis verwijderen.

    Image
    Image

    Als de menubalk is ingeschakeld, selecteert u Extra > Browsegeschiedenis verwijderen. Of druk op Ctrl+Shift+Del op het toetsenbord.

  2. Deselecteer alle opties behalve die met het label Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden.

    Image
    Image
  3. Selecteer Delete onderaan het venster.
  4. Dat venster wordt gesloten en het muispictogram verandert enkele ogenblikken in de wachtcursor. Wanneer de cursor weer normaal wordt of het succesbericht onderaan het scherm wordt weergegeven, worden de tijdelijke internetbestanden verwijderd.

Het verwijderen van de tijdelijke internetbestanden in Internet Explorer is veilig en verwijdert geen andere dingen zoals cookies, wachtwoorden of andere opgeslagen gegevens.

Tips voor het wissen van de cache van Internet Explorer

Hier zijn een paar tips om te volgen:

  • Oudere versies van Internet Explorer, zoals IE10, IE9 en IE8, hebben vergelijkbare procedures voor het wissen van de cache. Het is echter het beste om de nieuwste versie van IE te gebruiken als je kunt.
  • Vermijd het handmatig wissen van de cache in IE door een programma te gebruiken dat dit voor u doet. Een populaire systeemreiniger is CCleaner. Zorg ervoor dat Temporary Internet Files is gekozen onder Internet Explorer van de Custom Clean >Windows sectie.
  • Als u andere Internet Explorer-gegevens zoals cookies, browse- of downloadgeschiedenis, formuliergegevens of wachtwoorden wilt verwijderen, plaatst u een vinkje in het vakje naast die optie in stap 2.
  • IE's instellingen voor tijdelijke internetbestanden kunnen worden gewijzigd via Internet Options. Voer de opdracht inetcpl.cpl in het dialoogvenster Uitvoeren in (WIN+R) en ga vervolgens naar General> Settings om het venster Website Data Settings te vinden.
  • Ga naar Internet Options om de maximale grootte van de cache te kiezen. Je kunt IE ook dwingen om te controleren op nieuwe websitegegevens en de cache te vermijden elke keer dat je de pagina bezoekt, elke keer dat je IE gebruikt, automatisch (de standaardoptie) of nooit.
  • Standaard slaat Internet Explorer tijdelijke internetbestanden op in deze map, maar u kunt de locatie wijzigen.

Waarom IE tijdelijke internetbestanden opslaat

Het idee achter tijdelijke internetbestanden is dat je dezelfde inhoud opnieuw kunt openen zonder deze vanaf de website te laden. Als de inhoud op uw computer is opgeslagen, kan de browser die gegevens ophalen in plaats van ze opnieuw te downloaden, wat bandbreedte en laadtijden van pagina's bespaart.

Wat er uiteindelijk gebeurt, is dat alleen de nieuwe inhoud van de pagina wordt gedownload, terwijl de rest die ongewijzigd is gebleven van de harde schijf wordt gehaald.

Naast betere prestaties, worden door sommige instanties tijdelijke internetbestanden gebruikt om forensisch bewijs te verzamelen van iemands browse-activiteiten. Als de inhoud op de harde schijf blijft staan (dat wil zeggen, als deze niet is verwijderd), kunnen de gegevens worden gebruikt als bewijs dat iemand een bepaalde website heeft bezocht.

Het verwijderen van de tijdelijke bestanden die zijn opgeslagen door IE is niet hetzelfde als het verwijderen van Windows tmp-bestanden. Die procedure is geschikt voor het verwijderen van gegevens die zijn overgebleven door programma's die niet specifiek zijn voor IE, zoals installatieprogramma's van derden.

Aanbevolen: