Hoe de Outlook-cache te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de Outlook-cache te wissen
Hoe de Outlook-cache te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Zie je verwijderde Outlook-items? Dit gebeurt wanneer invoegtoepassingen worden verwijderd/opnieuw geïnstalleerd, contacten worden verwijderd of software opnieuw wordt geïnstalleerd.
  • Voer in het Run dialoogvenster %localappdata%\Microsoft\Outlook in en druk op Enter. Bekijk en verwijder bestanden in de RoamCache map.

Dit artikel legt uit hoe u de cache van Microsoft Outlook verwijdert en hoe u de cache voor automatisch aanvullen wist. Instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Verwijder de Outlook-cache

Het verwijderen van de cache in Outlook verwijdert geen e-mails, contacten of andere nuttige informatie. Outlook maakt automatisch nieuwe cachebestanden wanneer u het opent.

  1. Bewaar al het werk en sluit Outlook.
  2. Druk op Windows-toets+ R.
  3. Voer in het Run dialoogvenster %localappdata%\Microsoft\Outlook in en druk op Enter.
  4. Dubbelklik op de RoamCache map om de cachebestanden te bekijken.

    Image
    Image

    Maak een back-up van de cachebestanden naar een andere map of externe harde schijf, zodat u de bestanden kunt herstellen als er iets misgaat.

  5. Om de cachebestanden te verwijderen, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u alle bestanden selecteert. Druk vervolgens op de toets Delete of klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde bestanden en selecteer Delete.

    Image
    Image
  6. Als u wordt gevraagd om het verwijderen te bevestigen, drukt u op Ja.

Cache automatisch aanvullen wissen

Als u alleen de cache voor automatisch aanvullen wilt wissen, schakelt u automatisch aanvullen uit zodat de gegevens in de cache niet worden weergegeven of verwijdert u de cache voor automatisch aanvullen volledig.

  1. Ga naar het tabblad File en kies Options.

    Image
    Image
  2. In het Outlook Opties dialoogvenster, selecteer de Mail tab.
  3. Als u automatisch aanvullen wilt uitschakelen, gaat u naar de sectie Berichten verzenden. Haal het vinkje weg naast Gebruik lijst voor automatisch aanvullen om namen voor te stellen bij het typen in de regels Aan, Cc en Bcc.

    Image
    Image
  4. Als u de cache voor automatisch aanvullen wilt wissen zonder de functie uit te schakelen, selecteert u Lijst voor automatisch aanvullen leegmaken. Selecteer in het bevestigingsdialoogvenster Yes.

    Image
    Image
  5. In het Outlook-opties dialoogvenster selecteert u OK.

FAQ

    Hoe verwijder ik een adres uit mijn lijst met automatisch aanvullen in Outlook?

    Om een adres uit uw Outlook-lijst voor automatisch aanvullen te verwijderen, opent u een nieuw bericht, voert u de naam in het veld To in, markeert u de naam in de lijst voor automatisch aanvullen en selecteert uX Ga in Outlook Online naar de View Switcher en selecteer People , kies een contactpersoon, selecteer Edit en verwijder het adres.

    Hoe verwijder ik permanent e-mails in Outlook?

    Als u e-mails permanent in Outlook wilt verwijderen, selecteert u het bericht en drukt u op Shift+ Delete en selecteert u vervolgens Yes om te bevestigen. Om de inhoud van de map Verwijderde items permanent te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Map leegmaken.

    Hoe leg ik automatisch de prullenbak in Outlook?

    Als u de prullenbak in Outlook automatisch wilt legen, gaat u naar File > Options > Advanced > Mappen met verwijderde items leegmaken bij afsluiten van Outlook.

Aanbevolen: