Minecraft lanceert nieuwe wereld om kinderen online veiligheid te leren

Minecraft lanceert nieuwe wereld om kinderen online veiligheid te leren
Minecraft lanceert nieuwe wereld om kinderen online veiligheid te leren
Anonim

Om Safer Internet Day te vieren, lanceert Minecraft: Education Edition een nieuwe meeslepende ervaring om kinderen te leren over internetveiligheid en online bedreigingen.

De ervaring heet CyberSafe: Home Sweet Hmm en is bedoeld om jonge spelers te leren hoe ze zichzelf en hun privégegevens kunnen beschermen terwijl ze online zijn. Je vindt de Education Collection vanaf maart op de Minecraft Marketplace en is gratis beschikbaar.

Image
Image

In het spel worden jonge spelers geconfronteerd met vier belangrijke uitdagingen die lessen in cyberveiligheid leren, variërend van het beschermen van hun wachtwoorden tot het vermijden van oplichting. De eerste uitdaging is het verifiëren van de spelhandvatten en het verbinden met de juiste persoon.

De tweede leert kinderen om inloggegevens niet op te geven, de derde draait om het beveiligen van persoonlijke informatie, en de laatste uitdaging herinnert de speler eraan om sceptisch te zijn over online deals.

Vertrouwen is een grote factor in het spel en het moedigt spelers aan om met vertrouwde bronnen te communiceren. Spelers hebben toegang tot een Trusted Adult-personage dat advies geeft over wat ze moeten doen als ze vast komen te zitten. Xbox zegt te hopen dat dit nieuwe project gezinsgesprekken op gang brengt over online beveiliging.

Het merk Xbox heeft de afgelopen jaren aangedrongen op betere cyberbeveiligingsnormen. In 2019 heeft Xbox nieuwe chatfilters geïmplementeerd waarmee spelers intimiderende berichten kunnen filteren of scheldwoorden kunnen verwijderen.

Het bedrijf heeft zelfs een premieprogramma opgezet om mensen aan te moedigen op zoek te gaan naar zwakke plekken in de beveiliging op Xbox Live.

Aanbevolen: