Californië Verbod op nieuwe benzineauto's kan over de hele wereld aanslaan

Inhoudsopgave:

Californië Verbod op nieuwe benzineauto's kan over de hele wereld aanslaan
Californië Verbod op nieuwe benzineauto's kan over de hele wereld aanslaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Californië heeft de verkoop van auto's op gas na 2035 verboden.
  • Vanaf 2026 moet minimaal 20% van de nieuwe auto's op batterijen of waterstof rijden.
  • Waar Californië leidt, volgt vaak de rest van de wereld.
Image
Image

Californië verbiedt de verkoop van alle nieuwe auto's op gas tegen 2035, wat de toon zet voor de rest van de wereld.

Californië heeft een geschiedenis van radicale groene wetten die kort daarna normaal worden in de rest van de wereld.14 Amerikaanse staten zijn bijvoorbeeld ingestapt op de emissievrije normen voor auto's in plaats van zich aan minder strenge federale voorschriften te houden. Nu heeft Californië zijn plan opgesteld om auto's op benzine te verbieden, wat zou moeten leiden tot soortgelijke veranderingen over de hele wereld.

"Californië's leiderschap op het gebied van duurzaamheid is het product van een aantal factoren die op een vrij unieke manier worden gecombineerd", vertelde Ryan Rickards, COO van EVE, pleitbezorger voor de overgang van elektrische voertuigen, via e-mail aan Lifewire. "De prachtige natuur van de staat maakt deel uit van zijn identiteit en economie en wordt geconfronteerd met aanzienlijke bedreigingen - in de vorm van droogtes en bosbranden - die worden verergerd door klimaatverandering. Dit heeft geleid tot een nog grotere publieke betrokkenheid van Californiërs. Ten slotte, in tegenstelling tot de meeste andere Amerikaanse staten en landen over de hele wereld, zijn veel in Californië gevestigde bedrijven afgestemd op de focus van de staat op milieubewustzijn. Californië is tenslotte de thuisbasis van duurzaamheidsleiders zoals Patagonië, Apple, Google en - tot voor kort - Tesla."

Is dit echt een verbod?

Yup. Vanaf 2035 kun je geen nieuwe auto meer kopen die alleen op benzine rijdt. Je kunt nog wel gebruikte modellen kopen en verkopen, maar nieuwe auto's verdwijnen als het ware van het menu. Zelfs de verkoop van plug-in hybrides zal worden beperkt. Ze zijn nog steeds toegestaan, maar slechts tot 20% van alle autoverkopen.

Image
Image

Het verbod zal geen onmiddellijke verandering zijn. Het begint eigenlijk in 2026 en is zelfs in het begin behoorlijk streng. Op dat moment moet 35% van de verkoop van nieuwe auto's op batterijen of waterstof rijden.

De afhaalma altijd is vrij duidelijk. Als je een autofabrikant bent, kun je benzinemotoren maar beter vergeten, want die zijn verleden tijd. Als je ze blijft pushen, verkoop je ze aan een steeds kleiner wordende klantenpool.

Het einde is nabij

Voor autofabrikanten is dit een groot probleem. Dit verbod geldt uiteraard alleen voor Californië, maar als de meest bevolkte staat in de VS en misschien wel de meest auto-gelukkige, vertegenwoordigt het een buitenmaats deel van de Amerikaanse markt. En zoals eerder vermeld, gebeurt wat er in Californië gebeurt meestal ergens anders. In 1966 stelde Californië de eerste uitlaatemissienormen in de VS vast. Een paar jaar later (1970) voerde de regering de Clean Air Act in.

"Californië had in 2019 meer dan 31 miljoen geregistreerde voertuigen, een aantal dat de 23 miljoen auto's van Texas in de schaduw stelt en op de 10e plaats staat tussen landen, achter Italië, dat op de negende plaats staat. Voeg daarbij de staten die de neiging hebben te volgen Californië's voorsprong op emissienormen, en Californië heeft een buitensporige invloed als het gaat om voertuignormen en verkoop, "vertelde Andrew Sachs, president bij Gateway Parking Services, Lifewire via e-mail.

Image
Image

Dode dinosaurussen

Maar niet iedereen is aan boord.

"Hoewel het verbieden van verbrandingsmotoren op papier misschien een geweldig idee lijkt, is het in de praktijk een vreselijk idee. Rederijen worstelen met nieuwe wetten die oudere dieselhalffabrikaten in de staat hebben verboden, wat een belangrijke factor was voor veel van de problemen met de toeleveringsketen waar we allemaal mee te maken hebben gehad, "vertelde Kyle MacDonald, directeur operaties Mojio, een bedrijf dat GPS-tracking voor wagenparken levert, via e-mail aan Lifewire.

Bovendien zijn nieuwere vervangende vrachtwagens tegenwoordig schaars, zoals al het andere. En het uitstellen van essentiële veranderingen om bestaande status-quo's in de industrie te ondersteunen, is hoe we in deze puinhoop zijn beland.

Dit soort slepende voeten is normaal, omdat diepgewortelde belangen langzaam moeten worden weggevaagd voordat we naar de toekomst kunnen gaan. Het verschil is dat er deze keer geen tijd is. We kunnen het ons niet veroorloven om koolstof in de atmosfeer te blijven pompen omdat het de enige is die we hebben, en het is al verpest. Hopelijk motiveert het absurd extreme weer dat nu al normaal is ons om die oude zeepokken wat sneller weg te kappen.

Aanbevolen: