De 6 beste monitoren voor programmeren en coderen in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste monitoren voor programmeren en coderen in 2022
De 6 beste monitoren voor programmeren en coderen in 2022
Anonim

Monitors voor programmeren en coderen verschillen niet significant van monitoren voor algemene productiviteit, maar ze hebben handige eigenschappen voor het sorteren door lange regels code. Programmeurs willen een monitor die helder, helder en groot is, een ergonomische standaard heeft (een die verstelbaar is om u te helpen de meest comfortabele kijkhoek te vinden) en dunne randen (of randen) heeft voor meer kijkruimte. Deze eigenschappen helpen programmeurs om meer code op een enkele monitor te zien of om meerdere monitoren uit te lijnen voor verbeterde multitasking.

Onze topkeuze voor programmeurs, de Dell Ultrasharp 27 U2722DE, heeft dit soort wenselijke functies. Het is een duurzame, betrouwbare monitor met een geweldige beeldkwaliteit, een zeer verstelbare standaard, dunne randen en talloze aansluitmogelijkheden.

Als je een codeerder bent met meer specifieke behoeften, hebben we de beste monitoren voor programmeren getest en onderzocht van fabrikanten zoals LG, ViewSonic en HP.

Beste algemeen: Dell UltraSharp 2722DE 27-inch monitor

Image
Image

Programmeurs die belang hechten aan de bouwkwaliteit, duurzaamheid en het ontwerp van een monitor, moeten goed kijken naar Dell's Ultrasharp 27 U2722DE. Deze 27-inch monitor is bedoeld voor professionele klanten, waaronder grote bedrijven en organisaties, en heeft dus een eenvoudige, elegante stijl die er goed uitziet in elke kamer. Het is een stevige monitor met een geweldige ergonomische standaard die in hoogte verstelbaar, kantelbaar, draaibaar en draaibaar is en een aantrekkelijk ontwerp combineert met een uitstekende beeldkwaliteit - we zouden willen dat hij een 4K-resolutie (2180p) bood - en heel veel connectiviteit.

Hoewel de randen niet de dunste zijn die beschikbaar zijn, werken ze goed met opstellingen met meerdere monitoren. Dell adverteert de U2722DE als een USB-C-hubmonitor. Het heeft een USB-C-poort die meerdere extra poorten kan aansturen, waaronder vier USB-A-poorten en Ethernet. De USB-C-poort levert 90 watt aan vermogen, zodat hij een aangesloten laptop kan opladen. Dell heeft ook een DisplayPort-uitgang die kan worden gebruikt om een videoverbinding met meerdere monitoren in serie te schakelen.

Er is reden om erop te vertrouwen dat deze monitor standhoudt. Dell heeft een garantie van drie jaar met een geavanceerde omruilservice, wat betekent dat Dell u een nieuwe monitor zal toezenden voordat deze wordt geretourneerd als een omruiling nodig is.

Maat: 27 inch︱ Paneeltype: IPS︱ Resolutie: 2560 x 1440︱ Verversingssnelheid: 60Hz︱ Beeldverhouding: 16:9︱ Video-ingang s: HDMI, DisplayPort, USB-C

Beste budget: HP VH240a

Image
Image

De HP VH240a is een solide budgetmonitor die zeer geschikt is voor programmeren en coderen. Het scherm is eenvoudig maar functioneel en biedt een resolutie van 1920x1080 pixel (p), goede kijkhoeken, behoorlijke kleurnauwkeurigheid en voldoende helderheid. De ingebouwde luidsprekers zijn relatief zwak, maar ze zorgen in een mum van tijd voor basisgeluid. Er zijn geen USB-poorten beschikbaar; dat is teleurstellend, maar niet ongebruikelijk voor de prijs van deze monitor.

Wat deze monitor echter onderscheidt, is de functionaliteit. De dunne randen en ingangen van de monitor, waaronder HDMI en VGA, zijn handig voor het plaatsen van meerdere monitoren. De HP VH240a heeft een stevige ergonomische standaard die in hoogte verstelbaar, kantelbaar en draaibaar is en zelfs 90 graden kan worden gedraaid. Deze aanpassing is ongebruikelijk voor een budgetmonitor en perfect om een opstelling met meerdere monitoren precies zo in te richten als u wenst.

Terwijl programmeurs tientallen goedkope 24-inch monitoren hebben om uit te kiezen, kunt u uzelf tijd besparen en de HP VH240a aanschaffen voor een betrouwbare, functionele keuze.

Maat: 23,8 inch | Paneeltype: LED | Resolutie: 1920x1080 | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: HDMI, VGA

"Het paneel heeft de mogelijkheid om 90 graden op zijn standaard te draaien in portretmodus, dus je kunt een werkstation met meerdere monitoren aanpassen als dat jouw stijl is (er zijn coders, let op)." - Todd Braylor Pleasants, producttester

Beste ontwerp: ViewSonic VG2756-4K

Image
Image

De Viewsonic VG2756-4K is niet het meest aantrekkelijke product, maar biedt eersteklas functionaliteit. De gebundelde ergonomische standaard is een cruciaal kenmerk van zijn bruikbaarheid. Alle monitoren die we aanbevelen hebben er een, maar de VG2756-4K biedt een groter draai-, kantel- en draaibereik dan zijn concurrenten. Het kan bijvoorbeeld in beide richtingen draaien, terwijl veel alternatieven slechts in één richting draaien. De standaard draait tot 120 graden (60 of 90 graden is typisch) en kan tot 45 graden kantelen (25 graden is standaard).

Er is meer goed nieuws voor programmeurs. De Viewsonic VG2756-4K heeft dunne randen die perfect zijn voor het uitlijnen van meerdere monitoren. Je merkt nauwelijks die opening tussen elk scherm. De monitor is ook USB-C-compatibel en kan een aangesloten laptop opladen. Met de meegeleverde USB-A-hubs en Ethernet-poorten kun je de monitor als USB-C-hub gebruiken.

Hoe zit het met de beeldkwaliteit? Het is solide maar niet uitzonderlijk. De 4K-resolutie van de monitor ziet er haarscherp uit en de monitor ondersteunt brede kleurengamma's, maar het is niet beter dan de meer betaalbare Dell S2721QS. De VG2756-4K stelt veelzijdigheid boven eersteklas beeldkwaliteit.

Maat: 27 inch︱ Paneeltype: IPS︱ Resolutie: 3480 x 2160︱ Verversingssnelheid: 60Hz︱ Beeldverhouding: 16:9︱ Video-ingangen: HDMI, DisplayPort, USB-C

Beste Ultrawide: LG 34WK95U-W

Image
Image

Ultrawide-monitoren zijn niet moeilijk te vinden, maar LG's 34WK95U-W v alt op. Het adverteert zichzelf als een 5K-scherm, wat zich verta alt naar een resolutie van 5120x2160 en een van de hoogste pixeldichtheden is die je op een ultrabrede monitor kunt vinden. Het is ook een geweldige optie door andere maatregelen, die goed scoren op het gebied van kleurnauwkeurigheid, gamma (het bereik van kleurniveaus dat wordt weergegeven) en helderheid.

Deze monitor heeft nog een unieke eigenschap: hij is plat. Dat is normaal voor breedbeeldmonitoren, maar minder gebruikelijk bij ultrawides. Een flatscreen heeft de voorkeur voor programmeren, ontwerpen en andere productiviteit, omdat een gebogen scherm uw perspectief op de inhoud die u bekijkt enigszins kan vervormen. Programmeurs kunnen problemen hebben met de randen van deze monitor. Ze zijn niet enorm, maar groot genoeg om vervelend te zijn bij gebruik van de 34WK95U-W met andere beeldschermen. De monitor heeft ook een grote standaard die veel ruimte op je bureau in beslag neemt.

De LG 34WK95U-W wordt geleverd met een Thunderbolt 3/USB-C-poort, die video-invoer afhandelt en tot 85 watt stroom levert, zodat u een laptop kunt opladen terwijl deze op de monitor is aangesloten. De monitor heeft ook verschillende USB-A-poorten en een Ethernet-poort, die kan fungeren als een USB-hub voor een aangesloten laptop.

Maat: 34 inch︱ Paneeltype: IPS︱ Resolutie: 5120x2160︱ Vernieuwingssnelheid: 60Hz︱ Beeldverhouding: 21:9︱ Video-ingangen: HDMI, DisplayPort, USB-C

Beste 27-inch: ViewSonic VG2765 27-inch 4K-monitor

Image
Image

Het 27-inch formaat is een populaire keuze voor werkmonitoren; het is groot genoeg zonder te groot te zijn of naar het ultrabrede territorium te gaan. De ViewSonic VG2765 is een mid-range 27-inch in-plane switching (IPS) scherm met een resolutie van 2560x1440p, genoeg ruimte om meerdere vensters en vele, vele regels code tegelijk te zien.

De monitor ziet er rondom geweldig uit, met zijn dunne rand aan drie zijden die een helder en levendig beeld omkadert, geholpen door ViewSonic's SuperClear-technologie voor het verbeteren van de kijkhoeken. De flikkervrije en blauwlichtfilterfuncties kunnen helpen om de vermoeidheid van de ogen te verminderen voor lange codeersessies.

Het 27-inch scherm en de beeldverhouding van 16:9 werken ook goed in portretoriëntatie, en de VG2765 kan draaien om te profiteren van de verticale ruimte. De ergonomie is over het algemeen uitstekend, waardoor een breed scala aan draai-, kantel- en hoogteaanpassingen mogelijk is. Het zou geen probleem moeten zijn om een comfortabele positie op uw bureau te vinden, maar als u dat liever heeft, bevat het ook gaten voor VESA-compatibele wandmontage.

Maat: 27 inch | Paneeltype: LCD | Resolutie: 2560x1440 | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Video-ingangen: HDMI, Mini DP, DP

Beste vanwege functies: BenQ PD3220U 4K-monitor

Image
Image

De BenQ PD3220U is een enorme 32-inch 4K-monitor die is ontworpen voor creatieve professionals. Het ondersteunt brede kleurengamma's die worden gebruikt in professionele foto- en videoproducties en levert uitstekende scherpte. Deze eigenschappen zijn niet essentieel voor de meeste programmeurs, maar ze zijn handig als je werkt in het ontwerpen van gebruikersinterfaces (UI) of digitale artistieke middelen van welke aard dan ook.

Zowel programmeurs als ontwerpers zullen de stevige bouwkwaliteit, ergonomische standaard en dunne randen van deze monitor waarderen. Deze grote monitor kan dienen als uw primaire beeldscherm, maar speelt ook goed samen met andere. De standaard draait de monitor zelfs 90 graden in staande richting, een functie die veel voorkomt op kleine monitoren, maar ongebruikelijk is voor een 32-inch.

Er zijn talloze aansluitmogelijkheden, waaronder Thunderbolt 3, twee USB-C-poorten, HDMI en DisplayPort. De monitor ondersteunt ook stroomvoorziening via Thunderbolt 3/USB-C, zodat hij uw laptop kan opladen terwijl u hem als extern beeldscherm gebruikt. BenQ bevat een puck-bediening waarmee u de monitorinstellingen kunt wijzigen zonder voorover te leunen en het schermmenu van de monitor te gebruiken.

Het enige nadeel? Het is duur. Als u echter het ultieme programmeerdisplay wilt, is de BenQ PD3220U een voor de hand liggende keuze.

Maat: 32 inch︱ Paneeltype: IPS︱ Resolutie: 3840x2160︱ Vernieuwingssnelheid: 60Hz︱ Beeldverhouding: 16:9︱ Video-ingangen: HDMI, DisplayPort, USB-C

De beste monitor voor programmeren en coderen is de Dell Ultrasharp U2722DE (bekijk op Amazon). De ergonomische standaard en USB-C-connectiviteit bieden functionaliteit, terwijl het aantrekkelijke 1440p-scherm een eersteklas beeldkwaliteit levert. Ook het vermelden waard is de HP VH240a (bekijk op Amazon). Het is een geweldige monitor met een beperkt budget, met een formaat van 24 inch en een resolutie van 1080p.

Waar u op moet letten in een monitor voor programmeren of coderen

Resolutie

We raden waar mogelijk een resolutie van minimaal 1440p aan. Onze topbudgetmonitor, de HP VH240a, voldoet niet aan dit aantal, maar onze andere aanbevelingen leveren een 1440p- of 4K-resolutie op. Een hoge resolutie kan de duidelijkheid van de tekst vergroten, wat essentieel is bij het bekijken van code. Het geeft je ook meer flexibiliteit bij het rangschikken van vensters op je bureau, waardoor je interface-elementen en tekst kleiner kunt maken zonder de leesbaarheid te schaden.

slanke rand

Programmeurs gebruiken graag meerdere monitoren, maar hebben een hekel aan grote, dikke randen die die monitoren gescheiden houden. Moderne monitoren met dunne bezel kunnen dit probleem verminderen door de opening tussen schermen te verkleinen tot slechts enkele millimeters. Je hoeft niet eens een premium te betalen voor deze functie, want zelfs onze budgetkeuze levert flinterdunne randen.

Extra poorten

Moderne monitoren hebben veel meer connectiviteit dan de monitoren die tien jaar geleden werden verkocht. Velen functioneren als USB-C-hubs, wat betekent dat u via een enkele USB-C-verbinding toegang hebt tot extra poorten. De meeste USB-C-hubmonitors kunnen ook een aangesloten laptop opladen, en bieden een video-, connectiviteits- en stroomoplossing met één kabel.

FAQ

    Welke resolutie heb je nodig om te coderen/programmeren?

    Een hoge resolutie is vaak beter om meer code tegelijk te bekijken, maar dit kan een probleem worden voor programmeurs met iets minder dan een uitstekend gezichtsvermogen. Sommige oudere programma's en programmeeromgevingen hebben ook een flauwe schaal die problemen kan veroorzaken op een 4K-monitor. Over het algemeen raden we 4K aan voor de meeste programmeurs, maar we moedigen je aan om na te denken over hoe je de monitor gaat gebruiken voordat je een aankoop doet.

    Is de vernieuwingsfrequentie van belang?

    De meeste programmeurs hoeven zich geen zorgen te maken over de verversingssnelheid, het aantal keren dat een monitor het beeld per seconde ververst. Een hogere verversingssnelheid leidt in de meeste situaties tot vloeiendere bewegingen. Het kan ook onscherpte verminderen wanneer objecten over een scherm worden verplaatst.

    Maakt het paneeltype uit?

    Programmeurs hoeven zich geen zorgen te maken over het paneeltype. Het is waar dat er verschillende paneeltypen bestaan, maar monitoren die op de markt worden gebracht voor productiviteit, maken bijna uitsluitend gebruik van in-plane switching panel (IPS)-technologie, die uitstekende helderheid, kleurhoeken en kleurnauwkeurigheid biedt. Ze lijden onder de contrastverhouding (het verschil tussen de lichtste en donkerste kleuren) en, in sommige gevallen, de reactietijden, maar deze nadelen hebben weinig invloed op programmeurs.

Over onze vertrouwde experts

Matthew S. Smith is een ervaren journalist op het gebied van consumententechnologie en hardware-nerd. Hij dekt de industrie sinds 2007. Matthews werk is te vinden in tal van publicaties, waaronder PC World, Wired, IEEE Spectrum, IGN, Business Insider en Reviewed.

Todd Braylor Pleasants is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Todd heeft onze budgetkeuze, de HP VH240a, getest en heeft ook gewerkt met een reeks professionele audio-, video- en printtechnologieën.

Aanbevolen: