De 6 beste ultrabrede monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste ultrabrede monitoren van 2022
De 6 beste ultrabrede monitoren van 2022
Anonim

Een ultrabrede monitor heeft een bredere beeldverhouding dan uw traditionele 16:9, dus het biedt veel meer schermruimte. De beste ultrabrede monitoren kunnen u een nieuw perspectief geven op uw favoriete films, tv-programma's en games. Als je het idee leuk vindt om meer schermruimte te hebben voor gaming, werk of entertainment, dan is een ultrabrede monitor misschien iets voor jou.

Bredere beeldverhoudingen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen en fabrikanten willen graag op de trend inspringen, wat betekent dat er meer opties beschikbaar zijn dan ooit tevoren, evenals een algemeen stijgend kwaliteitsniveau. Lees verder om onze keuzes te zien voor de beste ultrabrede monitoren die momenteel beschikbaar zijn.

Beste algemeen: Samsung CHG90 49-inch QLED-monitor

Image
Image

Als je het niet erg vindt om wat extra geld uit te geven en een gigantisch scherm op je bureau wilt hebben, dan is de Samsung CHG90 de beste optie op de markt.

De monitor meet 49 inch en heeft een ronduit enorme beeldverhouding van 32:9 - een van de grootste op de markt. Het maakt gebruik van QLED-technologie, die past bij de high-end televisies van Samsung en beschikt over een hoog dynamisch bereik om heldere beelden te creëren. Als je games op het apparaat wilt spelen, hoor je graag dat de monitor wordt geleverd met een verversingssnelheid van 144 Hz, zodat snel bewegende actie niet wordt vervormd. Er zijn ook meerdere spelmodi beschikbaar.

De monitor zelf heeft ultradunne randen rond het scherm en een kleine standaard die is ontworpen om de hoeveelheid ruimte op je bureau te beperken. Het is ook vermeldenswaard dat dit een gebogen scherm is, dus hoewel het breed en groot is, zorgt het voor een meer meeslepende ervaring die niet te veel ruimte in beslag neemt. Een andere coole functie is de Arena Lighting aan de achterkant, die de helderheid aanpast op basis van audio in games. Dus als er belangrijke scènes zijn en het geluid harder wordt, zullen de lichten zich ook aanpassen.

De CHG90 lijkt misschien groot, maar het is ongeveer het equivalent van twee 16:9-monitoren naast elkaar. En u kunt het scherm gelijkmatig splitsen om twee virtuele monitoren in één te maken.

Beste budget: LG 25UM58-P ultrabrede monitor

Image
Image

LG's 25UM58-P heeft misschien niet de mooiste beeldkwaliteit of het beste ontwerp, maar hij is in staat om een solide scherm en een mooie look en feel te combineren in een pakket dat de bank niet kapot maakt.

De monitor is 25 inch en heeft een beeldverhouding van 21:9. Het wordt ook geleverd met een functie voor gesplitst scherm, zodat u een ervaring met twee monitoren op één scherm kunt creëren. Aan de kleurzijde kan het tot 99 procent van alle zichtbare kleuren produceren. En aangezien het wordt geleverd met een Full-HD 1080p-resolutie, zou je van allerlei soorten inhoud in hoge resolutie moeten kunnen genieten.

Als je een gamer bent, heeft de LG 25UM58-P drie spelmodi, waaronder twee first-person-shooter-modi en één re altime strategiemodus. Op basis van wat je speelt, kun je de modus kiezen en de monitor past automatisch de instellingen aan om je gameplay te optimaliseren. Als je een meer gevorderde gamer bent, kun je ook optimalisatie-tweaks maken voor alles, van kleuren tot schermsynchronisatie.

Beste 144Hz: MSI Optix MPG341CQR

Image
Image

De MSI Optix MPG341CQR-monitor is een uitstekende waarde gezien alle functies en het comfort dat erin zit. Met de meeste monitoren die schieten op 120Hz-prestaties, is het logisch om iets hoger te gaan voor een vergelijkbare prijs met een model dat goed kan presteren op 144Hz. De 34-inch 3440x1440-monitor biedt een responstijd van 1 ms en is echt concurrerend met andere gaming-monitoren. Hoewel MSI de VESA HDR 400-certificering heeft, is het goed om te begrijpen dat HDR 400 geen volledige HDR is en alleen is gecertificeerd met een helderheid van 400 nits voor HDR. U zult echter enige merkbare verbetering zien door het te gebruiken, dus het is moeilijk om te streng te zijn voor dit model.

Deze monitor wordt zeker geleverd met toeters en bellen. Er is een slim RGB-paneel aan de voorkant, dat uitstekende hulpprogramma's heeft met zowel games als weer-apps, dat werkt als een gezondheidsbalk of andere handige functies. Er is software meegeleverd waarmee u instellingen voor profielen kunt maken en snel tussen de profielen kunt schakelen. Een ingebouwde camera kan gezichtsherkenning bieden om verschillende gameprofielen per gebruiker te laden, of een webcam van lagere kwaliteit, maar je hebt ook een webcam-cradle bovenop de monitor voor betere camera's en streaming. Kleine details, zoals de bungee van de muis, geven je het gevoel dat de ontwerpers veel aan je hebben gedacht bij het ontwerp van deze monitor.

Met alle extra's en solide prestaties voor een eerlijke prijs, is de MSI Optix MPG341CQR een monitor waar u vertrouwen in kunt hebben.

Beste voor multitasking: LG 49WL95C-W

Image
Image

Als je veel werk op je computer doet, dan weet je hoe pijnlijk het is om steeds opnieuw door vensters te moeten bladeren om werk gedaan te krijgen, wat de productiviteit vertraagt. Het antwoord is meestal om meerdere monitoren te kopen, maar dat leidt vaak tot een ton meer apparaten op je bureau en een rommelige werkruimte. De LG 49WL95C-W lost dit probleem beter op dan alles wat we hebben gezien. Het enorme 49-inch 5120 x 1440 dual QHD-scherm biedt meer dan genoeg ruimte voor alle vensters die je erop kunt gooien. Het heeft ook de mogelijkheid om meerdere apparaten te bedienen via de Dual Controller 2.0-technologie, die PBP (Picture-By-Picture) controle over meerdere apparaten biedt. Dit betekent dat u uw werkdesktop kunt aansluiten, vervolgens uw laptop (of de laptop van een medewerker) kunt aansluiten en beide vanaf één scherm kunt bedienen. Met de USB Type-C-stekker kunt u ook uw laptop opladen.

Er is veel aandacht aan besteed om dit uw ultieme productiviteitsmachine te maken, zoals bedieningselementen op het scherm voor het wijzigen van weergave-instellingen en automatische helderheidsregeling, die beide zorgen voor tijdbesparende aanpassingen in een oogwenk. Het scherm ziet er geweldig uit en is HDR 10, maar verwacht niet dat dit ook een gaming-krachtpatser zal zijn, aangezien de verversingssnelheid slechts 60 Hz is en de responstijd slechts 5 ms is.

Het ontwerp van deze monitor is strak en ziet er professioneel uit, waardoor hij perfect op kantoor past. Een gestroomlijnde witte achterkant en goed ontworpen invoerplaatsing zorgen voor een fantastisch uitziende monitor waar u elke dag met plezier aan zult werken.

Beste geluid: Acer Predator Z35

Image
Image

Acer's Predator Z35-monitor wordt geleverd met een geweldig ontwerp en nog beter klinkende luidsprekers.

Het scherm van de Predator Z35 meet 35 inch diagonaal en heeft een resolutie van 2560 x 1080. Het gebogen scherm heeft een verversingssnelheid van 144 Hz om snelle actie aan te kunnen en wordt geleverd met Nvidia G-Sync Display-technologie om ervoor te zorgen dat al je games er goed uitzien.

De gebogen monitor heeft dunne randen rond het scherm en een eenvoudige standaard die niet te veel ruimte in beslag neemt op je bureau. Misschien wel het belangrijkste is dat hij beschikt over twee luidsprekers van 9 watt die een indrukwekkend geluid leveren, of je nu een film kijkt of een videogame speelt. En voor het geval u zich zorgen maakt over vermoeide ogen, de monitor heeft EyeProtect-functies die beweren flikkering en blootstelling aan blauw licht te verminderen.

Beste voor add-ons: BenQ EX3501R ultrabrede gebogen monitor

Image
Image

Een andere gebogen monitor, BenQ's EX3501R, biedt voldoende schermruimte en wordt geleverd met een verscheidenheid aan functies waar gamers dol op zullen zijn. Voor gamers heeft de BenQ-monitor een AMD Free Sync-functie om schokkerige gameplay te verminderen.

De monitor meet 35 inch en heeft een resolutie van 3440 x 1440. Hij heeft een hoog dynamisch bereik voor levendige kleuren en heeft een enkele USB-C-kabel waarmee je alles kunt doen, van het overbrengen van bestanden tot het weergeven van inhoud. Het ontwerp van de monitor maakt eenvoudige hoogte- en kantelaanpassingen mogelijk en een functie genaamd Brightness Intelligence Plus-technologie betekent dat het scherm de kijkkwaliteit meteen optimaliseert.

De Samsung CHG90 is de beste ultrabrede monitor die er is en levert verbluffende beelden, ondersteund door een robuuste functieset, en dat alles in een slank, stijlvol pakket. Als u wat geld wilt besparen, is de 25UM58-P van LG een aantrekkelijk alternatief dat niet veel inlevert op het gebied van kwaliteit of functies om zijn lagere prijs te bereiken.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Don Reisinger is een technisch schrijver met meer dan 12 jaar ervaring en een expert in consumenten- en gamingtechnologie. Zijn werk is verschenen in Fortune, PCMag, CNET en The New York Times, en andere belangrijke publicaties.

Waar u op moet letten bij een ultrabrede monitor

Resolution - Een hogere resolutie betekent dat je meer van een gamewereld te zien krijgt tijdens het spelen, maar het kost kracht om die extra pixels te pushen. Als je GPU niet in staat is om 3, 440 x 1, 400 aan te kunnen, zul je uiteindelijk de grafische opties in je games moeten afwijzen, omgaan met slechte framesnelheden, of beide.

FreeSync vs. G-Sync - Dit zijn vergelijkbare maar concurrerende technologieën die kunnen helpen bij het verminderen van screen tearing tijdens het spelen van videogames. Het probleem is dat FreeSync en G-Sync alleen werken in combinatie met een compatibele videokaart. Als je een Nvidia-videokaart hebt, koop dan een ultrabrede monitor met G-Sync. Als je een AMD-videokaart hebt, neem dan een ultrawide met FreeSync.

Gebogen schermen - Om het meeste uit een gebogen scherm te halen, heb je een behoorlijk grote monitor nodig. Dat betekent dat ultrabrede monitoren, die meer naar het grotere uiteinde van het spectrum neigen, goed werken met gebogen schermen. Voor de meest meeslepende ervaring buiten virtual reality, kun je zelfs twee of meer gebogen ultrabrede monitoren naast elkaar plaatsen. Zorg er wel voor dat je computer het aankan.

FAQ

    Hoe kies ik een ultrabrede monitor?

    Denk eerst na over het hoofddoel van uw monitor. Ben je een adrenalinejunkie die dol is op schietspellen? Of ben je een maker die ervan houdt om de beste gaming-rig te bouwen? Misschien ben je een professional die productiever wil zijn op het werk? Misschien ben je een beetje van alle drie? Nadat u het hoofddoel van uw monitor hebt bepaald, kunt u uw zoekopdracht verfijnen door te zoeken naar de functies die u nodig hebt. Focus voor gaming op hoge resolutie, hoge verversingsfrequenties, snelle responstijden en op gaming gerichte functies. Zoek voor productiviteit naar een breder scherm dat meerdere apparaten kan beheren en waarmee u meerdere monitoren kunt vervangen ten gunste van een meer gestroomlijnde installatie.

    Is ultragroothoek beter dan 4K?

    Het hangt ervan af. Een ultrawide monitor is simpelweg een monitor met een uitzonderlijk breed scherm (een brede aspect ratio), terwijl een 4K monitor er een is met een hogere schermresolutie. U vindt monitoren die zowel ultrabreed als 4K zijn. Maar als u kosten wilt besparen, is een ultrabrede monitor beter voor degenen die meer schermruimte willen, terwijl een 4K-monitor beter is voor degenen die een betere schermhelderheid willen.

    Zijn ultrabrede monitoren de moeite waard?

    Ja. Ultrabrede monitoren zijn een van die dingen in het leven die je pas echt op prijs stelt als je ze hebt. Net als verwarmde stoelen zijn ze een luxe die je niet per se nodig hebt, maar wel een genot om te hebben. Het hebben van meer schermruimte en minder monitoren en kabels is ook fijn om de rommel op het bureau te verminderen.

Aanbevolen: