Een RCA universele afstandsbediening programmeren

Inhoudsopgave:

Een RCA universele afstandsbediening programmeren
Een RCA universele afstandsbediening programmeren
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: gebruik de automatische programmeermethode om automatisch naar compatibiliteit te zoeken.
  • Herhaal hetzelfde proces voor het programmeren van de afstandsbediening op uw Blu-ray-speler en andere compatibele apparaten.
  • Alternatief: de methode voor directe codeprogrammering maakt gebruik van codes uit het codeboek dat bij uw afstandsbediening is geleverd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw RCA Universal-afstandsbediening programmeert om met uw tv of andere apparaten te werken, zodat u één afstandsbediening kunt gebruiken in plaats van meerdere. Instructies zijn van toepassing op universele afstandsbedieningen gemaakt op of na 2016.

Opmerking

Zorg ervoor dat de afstandsbediening een werkende set batterijen heeft voordat u begint!

Hoe de automatische programmeermethode te gebruiken

Automatisch programmeren is de gemakkelijkste methode voor het programmeren van een universele RCA-afstandsbediening. Volg deze stappen:

  1. Schakel de tv of het apparaat dat je wilt gebruiken in met de universele afstandsbediening.
  2. Druk één keer op de TV-knop op de RCA Universal Remote. (Het rode lampje op de afstandsbediening begint te knipperen)
  3. Houd nu tegelijkertijd de Power en TV knoppen op de RCA Universal Remote ingedrukt. De on/off-knop gaat branden en gaat vervolgens uit. Na een moment zal de knop opnieuw oplichten, deze zou aan moeten blijven.
  4. Richt de RCA Universal Remote op de tv. Laat zowel de on/off-knop als de TV-knop op de RCA Universal Remote tegelijkertijd los.

  5. Druk vervolgens kort op de Play-knop op de RCA-afstandsbediening. De tv of component moet na ongeveer vijf seconden worden uitgeschakeld. Als er geen reactie is, blijft u op de afspeelknop drukken totdat de tv of een ander apparaat dat u programmeert, wordt uitgeschakeld.
  6. Druk nu op de reverse knop. Als de tv of het apparaat niet opnieuw wordt ingeschakeld, blijft u op de reverse-knop drukken totdat dit wel het geval is.
  7. Druk op de stop knop zodra de tv weer is ingeschakeld, hierdoor worden de programmeerinstellingen opgeslagen.
  8. Uw universele RCA-afstandsbediening is nu klaar voor gebruik.
Image
Image

Als de automatische programmeermethode niet voor u werkte, ga dan naar de optie Directe codeprogrammering.

Directe codeprogrammering gebruiken

De auto-programmeerfunctie is niet altijd effectief. Uw universele RCA-afstandsbediening werd geleverd met een codeboek met duizenden codes van bijna elke tv-fabrikant. Volg deze stappen om het te gebruiken:

  1. Lees het gedeelte over het tv-apparaat van het codeboek dat is meegeleverd met de RCA Universal Remote.

    Opmerking

    Het codeboek dat bij de RCA Universal Remote wordt geleverd, bevat duizenden codes die compatibel zijn met verschillende tv's, Blu-ray-spelers en Soundbars.

  2. Vind je tv-merk in het codeboek.
  3. Omcirkel de mogelijke codes.

    Opmerking

    RCA Universal-codes zijn numeriek en variëren in lengte, afhankelijk van het merk van het apparaat. Een LG Television Universal Remote-code ziet er bijvoorbeeld zo uit. "11423"

  4. Houd de TV-knop ingedrukt, het aan/uit-lampje gaat branden.
  5. Houd de TV-knop ingedrukt terwijl u de gemarkeerde code invoert met behulp van de numerieke knoppen op de RCA Universal Remote. Een voorbeeldcode is 11423 voor een LG-televisie.
  6. Als het aan/uit-lampje blijft branden, hebt u de code correct ingevoerd. Als het lampje vier keer knippert, moet je een andere code proberen.

  7. Zodra de juiste code is ingevoerd, laat u de TV-knop los.
  8. Test de verschillende functies, inclusief volume, menu, enz.

Er zijn enkele codes die slechts de helft van de afstandsbediening bedienen. U moet nog steeds verschillende codes testen totdat de afstandsbediening correct werkt.

Bottom Line

Er zijn twee codezoekknoppen op de RCA Universal Remote. Als u de automatische programmeermethode gebruikt, zijn de codezoekknoppen de Play-knop en de Reverse-knop.

Hoe stel ik mijn universele afstandsbediening in op mijn tv?

Je moet ervoor zorgen dat de RCA Universal Remote batterijen heeft geïnstalleerd. Herhaal de bovenstaande stappen om de RCA Universal Remote op uw tv aan te sluiten. Er zijn twee methoden, de automatisch geprogrammeerde methode en de codeboekmethode. Afhankelijk van de leeftijd van uw tv, moet u mogelijk beide methoden proberen om de afstandsbediening in te stellen.

FAQ

    Hoe reset ik een RCA Universal Remote?

    Als u een universele RCA-afstandsbediening wilt resetten als deze niet goed werkt, verwijdert u de batterijen en houdt u nummer 1 op de afstandsbediening een paar seconden ingedrukt. Met deze actie wordt de interne microprocessor van de afstandsbediening gereset. Laat de nummer 1-toets los en plaats de batterijen opnieuw (zorg ervoor dat de batterijen vers zijn). Druk op de aan/uit-toets en de toets moet oplichten. Programmeer de afstandsbediening zoals gewoonlijk opnieuw.

    Hoe programmeer ik een RCA Universal Remote op een dvd-speler zonder codes?

    Schakel uw dvd-speler in en houd de DVD-knop op de afstandsbediening ingedrukt; het lampje op de afstandsbediening knippert één keer en blijft dan branden. Blijf de DVD-knop ingedrukt houden en druk op de power-knop totdat het lampje van de afstandsbediening uit en aan gaat. Laat de knoppen los; de aan/uit-knop blijft branden, wat aangeeft dat hij in de koppelingsmodus staat. Druk op de power-knop om door de beschikbare codes te bladeren; wanneer je de juiste tegenkomt, wordt je apparatuur uitgeschakeld.

    Hoe programmeer ik een RCA Universal Remote op een Vizio TV?

    Schakel uw Vizio TV handmatig in en druk vervolgens een paar seconden op de TV-knop op de afstandsbediening totdat het LED-lampje knippert. Voer de programmeercode van uw Vizio TV in met behulp van de cijfertoetsen op de afstandsbediening en richt de afstandsbediening vervolgens op de Vizio TV om deze te bedienen. Bezoek de pagina met afstandsbedieningscodes van Vizio als u niet zeker bent van de programmeercode van uw Vizio TV.

Aanbevolen: