Windows Sonic vs Dolby Atmos: welke koptelefoon is het beste voor Xbox One?

Inhoudsopgave:

Windows Sonic vs Dolby Atmos: welke koptelefoon is het beste voor Xbox One?
Windows Sonic vs Dolby Atmos: welke koptelefoon is het beste voor Xbox One?
Anonim
Image
Image

Xbox One-bezitters hebben de keuze gekregen tussen twee ruimtelijke surround-technologieën: Windows Sonic of Dolby Atmos. Beide zijn gericht op het verbeteren van de geluidskwaliteit en onderdompeling tijdens het spelen van een game, maar wat is het beste voor jouw situatie? In de strijd tussen Windows Sonic en Dolby Atmos hebben we functies, prijzen, geluidskwaliteit, compatibiliteit en andere belangrijke factoren vergeleken, zodat u kunt beslissen wat het beste voor u is.

Wat is Windows Sonic voor koptelefoons?

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is volledig gratis te gebruiken.
  • Zeer eenvoudige installatie.
  • Sommige games klinken beter.

Wat we niet leuk vinden

  • Enigszins over-the-top geluid.
  • Enkele knettergeluiden op het Xbox-dashboard.

Windows Sonic voor koptelefoons is Microsoft's kijk op ruimtelijk geluid. Geïntroduceerd op zowel Xbox One als Windows 10-apparaten, het is gratis te gebruiken met elke up-to-date console. Het is geïntegreerd met de systeemsoftware voor extra gebruiksgemak, en je kunt er elke Xbox One-stereoheadset mee gebruiken.

Het probeert een surround sound-ervaring te creëren, zelfs als je een gewone stereohoofdtelefoon hebt. Door dit te doen, zou geluid extra diepte moeten lijken te hebben en driedimensionaal klinken, zodat je alles om je heen hoort.

Om het te gebruiken, activeer je het eenvoudig via een instelling op je Xbox One. Eenmaal ingeschakeld, zullen alle toepassingen of games die in staat zijn om naar 7.1-kanaalsindelingen te renderen, uw hoofdtelefoon behandelen alsof het een virtueel 7.1-apparaat is.

Windows Sonic wordt over het algemeen beschouwd om geluiden een beetje te overdrijven in vergelijking met Dolby Atmos, maar het maakt nog steeds een aanzienlijk verschil bij het spelen van first-person shooters zoals Overwatch. Je kunt vijanden horen aankomen en je kunt ze sneller lokaliseren dan via andere audioapparaten.

Wat is Dolby Atmos?

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er is een gratis proefperiode.
  • Sommige games klinken beter en meeslepender.
  • Goed excuus om een speciale hoofdtelefoon te kopen.
  • App biedt ondersteuning voor andere surround sound-systemen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het kost $14,99 om een licentie aan te schaffen.
  • Het vereist meer instellingen dan Windows Sonic.
  • Slechts minimale verbeteringen voor de prijs.

Dolby Atmos is de ruimtelijke geluidstechnologie van Dolby. De Xbox One ondersteunt Dolby Atmos-technologie als het gaat om thuisbioscoopopstellingen en hoofdtelefoons. In tegenstelling tot de geïntegreerde aard van Windows Sonic, vereist Dolby Atmos dat je het in de Microsoft Store koopt voor $ 14,99.

Om Dolby Atmos voor koptelefoons te gebruiken, moet je de app downloaden en installeren, wat iets meer tijd kost dan de installatie van Windows Sonic. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen voor de app, maar je moet deze kopen zodra de proefperiode voorbij is.

Dolby Atmos richt zich op het plaatsen van geluiden boven, onder en om je heen, zoals surround sound-systemen of Windows Sonic. Dolby Atmos levert gevirtualiseerd ruimtelijk geluid zoals Windows Sonic, maar er is ook speciale hardware en speciale Dolby Atmos-hoofdtelefoons die zijn ontworpen om ermee samen te werken om de beste auditieve ervaring te bieden.

Over het algemeen wordt Dolby Atmos als iets superieur beschouwd aan Windows Sonic. Bij het spelen van games zoals Gears 5 of oudere titels zoals Grand Theft Auto V en Rise of the Tomb Raider, klinken Dolby Atmos-hoofdtelefoons doorgaans helderder, rijker en meer alsof je er echt bent.

Windows Sonic vs Dolby Atmos Functievergelijking

Windows Sonic en Dolby Atmos hebben beide positieve en negatieve eigenschappen. Hoewel ze allebei vergelijkbare diensten aanbieden, zijn er bepaalde dingen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende mensen en verschillende financiële overwegingen.

Hier volgt een korte blik op enkele van de belangrijkste functies van Windows Sonic en Dolby Atmos:

Windows Sonic vs Dolby Atmos vergelijking
Windows Sonic Dolby Atmos
Prijs Gratis $14,99 na een gratis proefperiode
Speciale hardware Niet nodig Optioneel
Setup Minimaal/ingebouwd App-download vereist

Windows Sonic en Dolby Atmos lijken erg op elkaar en daarom hebben we geen identieke categorieën in onze vergelijkingen opgenomen, zoals de games die ermee compatibel zijn. Er zijn grofweg hetzelfde aantal games die op hun best zijn met beide geluidsformaten.

Moet je met Windows Sonic of Dolby Atmos gaan?

Windows Sonic en Dolby Atmos zijn beide zeer vergelijkbare vormen van ruimtelijke geluidstechnologie. Dolby Atmos heeft een voorsprong op het gebied van geluidskwaliteit en geeft je het gevoel dat je er echt bij bent tijdens het spelen van een game, maar daar hangt een prijskaartje aan.

Een groot deel van je besluitvormingsproces zou moeten voortkomen uit of je $ 15 wilt betalen voor de Dolby Atmos-app of dat je je prima houdt aan de plug-and-play-stijl van Windows Sonic.

Voor veel gebruikers zijn de verschillen relatief subtiel, maar het is zeker de moeite waard om de 30 dagen durende Dolby Atmos-proefversie te proberen om te zien of je oren de nuances tussen de twee technologieën kunnen herkennen. Als je geen budget hebt, is het logisch om Dolby Atmos te gebruiken voor het extra voordeel tijdens het gamen.

Aanbevolen: