De 7 meest populaire Twitch-emotes van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 meest populaire Twitch-emotes van 2022
De 7 meest populaire Twitch-emotes van 2022
Anonim

Twitch-emotes zijn in wezen speciale emoticons of emoji die worden gebruikt om ondersteuning voor een streamer te communiceren of om een boodschap of emotie over te brengen die verband houdt met de afbeelding ervan.

Het is bijna onmogelijk om een Twitch-stream te bekijken zonder een of andere eigenaardige emote tegen te komen. Of je er nu een paar ziet die worden gebruikt in het midden van een gesprek in de chat van een stream of een willekeurige stroom afbeeldingen ziet die over de stream zelf vliegen in een geanimeerde explosie van kleur en opwinding, emotes maken bijna net zo goed deel uit van de Twitch-ervaring als de videogames en streamers zelf.

Hier vind je alles wat je moet weten over Twitch-emotes, plus tien voorbeelden van de meest populaire die momenteel door de community worden gebruikt.

Wat is Twitch?

Twitch is een ongelooflijk populair videostreamingplatform dat zich voornamelijk richt op uitzendingen van videogames, maar biedt ook enkele livestreams met het maken van kunstwerken, koken, talkshows en informele gesprekken.

Populaire streamers worden vaak geüpgraded naar de status Twitch Affiliate of Twitch Partner, waardoor ze nieuwe community- en streamfuncties krijgen. Kijkers op Twitch kunnen ervoor kiezen om hun favoriete Twitch Affiliate of Partner te steunen door zich op hun kanaal te abonneren met een terugkerende maandelijkse donatie. Twitch-abonnementen ondersteunen de streamers financieel, en velen kiezen ervoor om fulltime op Twitch te streamen zodra ze genoeg abonnees hebben. Als beloning voor het abonneren krijgen mensen voorrang bij kanaalcompetities, persoonlijke InStream-waarschuwingen en toegang tot exclusieve emotes die ze kunnen gebruiken in Twitch-chatrooms.

Wat zijn Twitch Emotes?

Twitch-emotes werden voor het eerst geïntroduceerd op het Twitch-streamingplatform in 2015. Er zijn er letterlijk duizenden, met wereldwijde emotes die voor iedereen beschikbaar zijn en anderen exclusief voor abonnees van Twitch Affiliates en Partners.

Kijkers die zich abonneren op een Twitch Affiliate of Partner krijgen toegang tot de emotes van dat kanaal, die ze vervolgens kunnen gebruiken in de chatroom van elk kanaal, naast de chatroom die is gekoppeld aan de Affiliate of Partner.

Emotes bestaan meestal uit unieke kunstwerken of een foto die is verkleind tot een formaat dat net iets groter is dan een traditionele emoji. De meeste emotes verwijzen naar een niche-in-grap of meme die bekend is bij het publiek van de maker en niemand anders. Sommige worden zo populair dat hun gebruik zich buiten Twitch uitbreidt naar sociale netwerken zoals Twitter of Instagram, waar ze bij naam worden genoemd en een extra betekenis krijgen.

Hoe worden Twitch-emotes gebruikt?

Zodra iemand toegang krijgt tot een emote door abonnee te worden van een Twitch Affiliate of Partner, kan deze worden geactiveerd in een Twitch-chatroom door de naam te typen.

Terwijl kijkers ze alleen in chatrooms kunnen activeren, nemen sommige streamers emotes op in de waarschuwingen van hun stream, zodat grotere versies ervan op het scherm verschijnen wanneer ze worden gebruikt.

Hoeveel soorten Twitch-emotes zijn er?

Er zijn vier hoofdcategorieën van emotes op Twitch:

  • Robot Emotes: dit zijn basisvervangingen voor de traditionele emoji voor :), :(, :D , enz. Ze zijn voor iedereen beschikbaar.
  • Global Emotes: deze bestaan uit gezichten of pictogrammen die zijn gekoppeld aan Twitch-medewerkers of populaire Twitch-streamers. Ze worden geactiveerd door hun naam te typen, zoals Kappa, DoritosChip, bleedPurple, etc. Iedereen kan deze gebruiken.
  • Abonnee-emotes: deze emotes zijn alleen beschikbaar voor abonnees van Twitch-partners en aangeslotenen en bevatten meestal foto's van de bijbehorende streamer of kunstwerken die betrekking hebben op hun kanaal.
  • Turbo Emotes: Twitch Turbo is een maandelijks betaalde abonnementsservice. De gebruikers krijgen toegang tot speciale emotes die in feite alternatieve stijlen zijn voor de traditionele emoji. De ene set bevat paarse Twitch-spraakballonnen, terwijl de andere tekenfilmapen gebruikt.

Voorbeelden van Twitch Emotes

Hier zijn enkele veelvoorkomende Twitch-emotes en voorbeelden van hoe ze worden gebruikt.

Voorbeeld 1

Image: Kleine foto van het gezicht van Josh DeSeno.

Activering: Kappa

Betekenis: De Kappa Twitch-emote is eigenlijk gewoon een foto van Josh DeSeno, een originele medewerker van Justin. TV, het bedrijf dat uiteindelijk Twitch werd. DeSeno was verantwoordelijk voor het creëren van de chatervaring op Justin. TV en dus raakte hij ermee in verband.

De emote is sindsdien geëvolueerd om een oogrol of een sarcastische "Goed gedaan!" uit te drukken. of "lol" en is zo populair geworden dat gamers vaak hardop "Kappa" zeggen als ze iets gênants doen tijdens het spelen. De naam van de emote komt van het Japanse mythische wezen de kappa, hoewel er verder geen verband is.

Voorbeeld 2

Image: een kleine afbeelding van een blikje zout dat op een stapel wordt gegoten.

Activering: PJS alt

Betekenis: De PJS alt-emote is een verwijzing naar het gamersjargon voor een slechte verliezer, 'zout'. Het wordt vaak gebruikt als een manier om een Twitch-streamer in hun chat te trollen nadat ze een wedstrijd hebben verloren tijdens het spelen van een game en zichtbaar gefrustreerd of boos zijn.

Voorbeeld 3

Image: een kleine versie van de gele bliksemschicht uit het tv-programma Mighty Morphin' Power Rangers.

Activering: MorphinTime

Betekenis: Gewoon een leuke verwijzing naar de Power Rangers tv-serie. Af en toe gebruikt in Twitch-chatrooms om opwinding op te wekken. Meestal geïnterpreteerd als de poster die schreeuwt: "Het is tijd voor morfine!!"

De meest populaire Twitch-emotes van 2022

Nu je een idee hebt van wat Twitch is en hoe emotes op het platform worden gebruikt, zijn hier enkele van de meest populaire die je daar zult tegenkomen.

PogChamp

Image
Image

De PogChamp-emote is gebaseerd op de professionele Street Fighter-speler Gootecks. Het wordt gebruikt als een snelle en gemakkelijke manier om opwinding of hype te uiten tijdens het kijken naar een Twitch-stream.

PJS alt

Image
Image

Een van de meest gebruikte emotes op Twitch, de PJS alt-emote is een geweldige manier om te lachen om iemand die een slechte verliezer is of gefrustreerd raakt door een game.

TriHard

Image
Image

Gebaseerd op de populaire streamer TriHex, wordt de TriHard-emote vaak gebruikt in chatrooms wanneer een kijker of streamer gewoon veel te hard zijn best doet om indruk op iemand te maken.

Sommige mensen gebruiken het af en toe om zwarte streamers op Twitch te targeten, maar dat is meer een recent gebruik door een minderheid en is niet waar de emote voor staat.

GayPride

Image
Image

Twitch heeft in 2018 verschillende LGBTQ+-emotes toegevoegd om de diverse streamers op zijn platform aan te moedigen en te inspireren. Deze worden vaak gebruikt om LGBTQ+ streamers te ondersteunen of om trots te zijn in de chat.

BlessRNG

Image
Image

Deze Twitch-emote is gemaakt door streamer BlessRNG en wordt vaak gebruikt als een humoristische manier om een kanaal of chatroom te zegenen met het Jezus-achtige kapsel en de pose van de streamer.

Kappa

Image
Image

De klassieke Kappa-emote wordt gebruikt om iedereen op Twitch te trollen en is onderdeel geworden van de gamecultuur over de hele wereld.

Hahaa

Image
Image

Deze afbeelding van Andy Samberg is nu vereeuwigd als de Hahaa-emote. Het is een manier voor Twitch-gebruikers om intense gevoelens van ineenkrimpen te uiten tijdens een stream.

Aanbevolen: