Hoe de meest populaire zoekopdrachten online te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe de meest populaire zoekopdrachten online te vinden
Hoe de meest populaire zoekopdrachten online te vinden
Anonim

Wat zijn de meest populaire zoekopdrachten op een bepaalde zoekmachine? Veel zoekmachines en andere websites volgen de belangrijkste zoekopdrachten die gebruikers op hun platform uitvoeren, in re altime of in gearchiveerde lijsten die u kunt gebruiken om trends te ontdekken.

Onderzoeken waar mensen naar zoeken op internet is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de populaire buzz, erachter te komen waar mensen naar op zoek zijn en dit aan hen te geven op je blog of website, en te begrijpen welke trends eraan komen omhoog.

Hieronder staan enkele van de beste methoden.

Google Trends

Google is een van de meest bezochte websites ter wereld, dus het vinden van de meest gezochte items op Google is de beste manier om te weten waar mensen naar zoeken. De beste manier om dit te doen is met Google Trends, dat verschillende manieren biedt om de meest gezochte woorden te controleren en om te zien hoe een bepaalde zoekopdracht in de loop van de tijd heeft gepresteerd.

Bezoek de pagina Verkennen om de huidige topzoekopdrachten en populairste zoekonderwerpen te bekijken. U kunt de tool wijzigen om stijgende zoekopdrachten weer te geven om te zien welke zoektermen beter presteren dan de laatste keer dat ze werden gecontroleerd.

Image
Image

Je kunt het tijdbereik aanpassen van zo recent als het afgelopen uur tot enkele jaren geleden, of een aangepast bereik invoeren. Een ander filter laat je trending en populaire zoekopdrachten zien van Google Afbeeldingen, YouTube, Google Nieuws en Google Shopping.

In het bijzonder in het gedeelte Dagelijkse zoektrends vindt u de trending zoekopdrachten op internet van vandaag. Wijzig het land om de resultaten af te stemmen op een andere locatie.

Image
Image

Re altime Zoektrends onthult trending verhalen van de afgelopen 24 uur. U kunt de categorie wijzigen om de resultaten te filteren op verhalen over zaken, sport, entertainment en andere categorieën.

Een andere handige functie is het verkennen van de meest gezochte woorden met betrekking tot een onderwerp. U kunt bijvoorbeeld Android typen om gerelateerde zoekopdrachten te bekijken, gerangschikt op populariteit.

Image
Image

Een andere Google-service waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, waarmee u webinhoud kunt volgen, is Google Alerts. U kunt het gebruiken om zoekopdrachten rond een bepaald onderwerp bij te houden, of zelfs om te zien of mensen naar u of uw bedrijf zoeken.

Twitter

Wilt u op de hoogte blijven van waar mensen over de hele wereld in geïnteresseerd zijn? Twitter is de plek waar je moet zijn.

Log in op je account om het gedeelte Wat gebeurt er aan de rechterkant te zien. Daar staan de topverhalen waar mensen het nu over hebben. Standaard zie je trends die zijn afgestemd op jou en je interesses.

Image
Image

Bezoek de Trending-pagina voor verhalen en om Twitter-hashtags in jouw land te vinden. Selecteer de tandwiel-/instellingenknop om de locatie te wijzigen die Twitter gebruikt om verhalen te kiezen.

Trending tweets zijn ook beschikbaar via de mobiele app, via het tabblad Zoeken.

Bing, Yahoo & Reddit

Deze zoekmachines hebben identieke functies als het gaat om het vinden van populaire zoekopdrachten. Het enige wat u hoeft te doen om te zien wat populair is op Bing of Yahoo, is het tekstvak selecteren en de trending zoekitems doorlezen.

Image
Image

Reddit biedt vergelijkbare functionaliteit, maar het selecteren van de zoekbalk geeft een handvol trending artikelen weer in plaats van zoekopdrachten.

YouTube

Deze enorm populaire videostreamingsite is ook een goede manier om te zien waar mensen naar zoeken. Bezoek de Trending-pagina op YouTube of het tabblad Trending in de app om te zien wat er op dit moment populair is.

Image
Image

Je kunt de resultaten filteren op muziek, games en films. U hoeft niet ingelogd te zijn om de resultaten te zien.

Als je trending video's uit andere landen wilt zien, gebruik je de menuknop bovenaan de pagina om de locatie te wijzigen. Als je bent ingelogd, selecteer je je afbeelding rechtsboven en vervolgens Locatie.

Gebruik de sectie 'Trending' van populaire websites

Een andere manier om te zien waarnaar mensen op internet zoeken, is door de trending-gebieden van populaire websites te bladeren. We hebben al gezien hoe je dit kunt doen met sommige zoekmachines en sociale-mediasites, maar de meeste andere populaire websites hebben een vergelijkbare functie.

Er is bijvoorbeeld een manier om te zien wat er op dit moment hot is op Reddit en welke Reddit-berichten steeds populairder worden. Het is een goede plek om te zien waar internet het over heeft, omdat gebruikers regelmatig inhoud plaatsen. Je kunt ook zien wat er trending is op Reddit in specifieke categorieën, zoals in de nieuwssectie.

Image
Image

Enkele andere voorbeelden zijn BuzzFeed, The New York Times, Wikipedia, Google News en TikTok.

Analytics-diensten

Je kunt ook de meest gezochte termen vinden die mensen in zoekmachines invoeren om een specifieke website of webpagina te bereiken. SEMrush is een geweldige manier om dit te doen.

Voer een URL in om de belangrijkste zoekwoorden per verkeer en andere zoekstatistieken te zien. Je kunt betalen voor diepere inzichten.

Image
Image

Samenvattingen zoeken aan het einde van het jaar

Veel zoekmachines en websites publiceren het hele jaar door een jaarlijkse lijst van hun meest gezochte zoekopdrachten; het is een leuke manier om veel gegevens vast te leggen en te zien wat trending was in verschillende onderwerpen over de hele wereld.

Dit gebeurt elk jaar voor alle grote zoekmachines rond november of december. Naast de populairste zoekopdrachten, bieden de meeste zoekmachines u de mogelijkheid om dieper in de gegevens te duiken en een chronologische momentopname te krijgen van waarom die specifieke zoekopdracht op dat moment zoveel aandacht kreeg. Dit kan inzichten geven die vooral kunnen helpen bij onderzoek.

We houden een lijst bij van Bing's topzoekopdrachten.

Aanbevolen: