Hoe u uw draadloze router kunt hacken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw draadloze router kunt hacken
Hoe u uw draadloze router kunt hacken
Anonim

Wat te weten

  • Schakel WPA2 of WPA3 draadloze codering in en maak vervolgens een sterke netwerknaam (SSID) en Wi-Fi-sleutel.
  • Schakel de firewall van uw draadloze router in of gebruik een versleutelde VPN-service.
  • Schakel de admin via draadloze functie op je router uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw draadloze router kunt hacken. De instructies zijn in grote lijnen van toepassing op alle merken en modellen van wifi-routers.

WPA2 of WPA3 draadloze versleuteling inschakelen

Als u niet een minimum aan Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2)-codering gebruikt om uw draadloze netwerk te beschermen, laat dit uw netwerk wijd open omdat hackers virtueel uw netwerk kunnen binnendringen.

Als je verouderde Wired Equivalent Privacy (WEP)-beveiliging gebruikt, die binnen enkele seconden door de meeste hackers kan worden gekraakt, upgrade dan naar WPA2 of bij voorkeur WPA3, dat achterwaarts compatibel is met WPA2. Oudere routers hebben mogelijk een firmware-upgrade nodig om WPA2- of WPA3-functionaliteit toe te voegen. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant van uw router voor informatie over het inschakelen van WPA2\WPA3 draadloze codering op uw router.

Image
Image

Maak een sterke SSID-netwerknaam en vooraf gedeelde sleutel

Je moet ook een sterke SSID (draadloze netwerknaam) maken. Als u de standaard netwerknaam van de router gebruikt (bijvoorbeeld Linksys, Netgear of DLINK), maakt u het hackers gemakkelijker om uw netwerk te hacken. Het gebruik van een standaard SSID of een gewone SSID helpt hackers uw codering te kraken, omdat ze vooraf gemaakte regenboogtabellen kunnen gebruiken die zijn gekoppeld aan veelvoorkomende SSID-namen om uw draadloze codering te kraken.

Maak een lange en willekeurige SSID-naam, ook al is deze misschien moeilijk te onthouden. U moet ook een sterk wachtwoord gebruiken voor uw vooraf gedeelde sleutel om hackpogingen verder te ontmoedigen.

Bottom Line

Als je dit nog niet hebt gedaan, schakel dan de ingebouwde firewall van je draadloze router in. Het inschakelen van de firewall kan uw netwerk minder zichtbaar maken voor hackers die op internet naar doelwitten zoeken. Veel routergebaseerde firewalls hebben een ste alth-modus die u kunt inschakelen om de zichtbaarheid van uw netwerk te verminderen. Test ook uw firewall om er zeker van te zijn dat u deze correct hebt geconfigureerd.

Gebruik een gecodeerde persoonlijke VPN-service op routerniveau

Virtuele privénetwerken waren vroeger een luxe die alleen grote bedrijven zich konden veroorloven. Nu kun je voor een klein maandelijks bedrag een persoonlijke VPN-service kopen. Een persoonlijke VPN is een van de grootste obstakels die je voor een hacker kunt opwerpen.

Een persoonlijke VPN anonimiseert uw ware locatie met een proxy-IP-adres en zet een muur van sterke codering op om uw netwerkverkeer te beschermen. U kunt een persoonlijke VPN-service kopen bij leveranciers zoals WiTopia, StrongVPN en anderen voor slechts $ 10 per maand of minder.

Als uw router persoonlijke VPN-service op routerniveau ondersteunt, is dit de beste manier om een persoonlijke VPN te implementeren. Hiermee kunt u al het verkeer dat uw netwerk binnenkomt en verlaat, versleutelen zonder dat u VPN-clientsoftware op uw computers hoeft te installeren.

Het gebruik van een persoonlijke VPN-service op routerniveau ontlast ook het versleutelingsproces van uw client-pc's en andere apparaten. Als je een persoonlijke VPN op routerniveau wilt gebruiken, controleer dan of je router VPN-compatibel is. Veel fabrikanten hebben verschillende modellen routers met deze mogelijkheid.

Schakel de Admin via draadloze functie op uw router uit

Een andere manier om te voorkomen dat hackers met je draadloze router knoeien, is door de beheerder uit te schakelen via een draadloze instelling. Wanneer u de admin via draadloze functie op uw router uitschakelt, zorgt dit ervoor dat alleen iemand die fysiek met uw router is verbonden met een Ethernet-kabel toegang heeft tot de admin-functies van uw draadloze router. Dit voorkomt dat iemand langs uw huis rijdt en toegang krijgt tot de administratieve functies van uw router als ze uw wifi-codering hebben gecompromitteerd.

Als er genoeg tijd en middelen zijn, kan een hacker mogelijk uw netwerk hacken. Als u de bovenstaande stappen uitvoert, wordt uw netwerk echter een moeilijker doelwit, wat hopelijk hackers frustreert en ervoor zorgt dat ze naar een gemakkelijker doelwit gaan.

Kan ik mijn router echt hack-proof maken?

Je draadloze router is een belangrijk doelwit voor hackers die je netwerk willen infiltreren of je wifi-verbinding willen uitschakelen. Net zoals niets volledig waterdicht is, bestaat er niet zoiets als hack-proof of hacker-proof, maar je kunt systemen maken die 'hacker-resistent' zijn.

Aanbevolen: