Hoe Zoom te gebruiken, de ingebouwde schermvergroter van Apple

Inhoudsopgave:

Hoe Zoom te gebruiken, de ingebouwde schermvergroter van Apple
Hoe Zoom te gebruiken, de ingebouwde schermvergroter van Apple
Anonim

Wat te weten

  • Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Zoom.
  • Vink het vakje aan naast Sneltoetsen gebruiken om in te zoomen of Scrollgebaar gebruiken met modificatietoetsen om in te zoomen.
  • Kies Advanced om een vergrotingsbereik in te stellen, de grootte van de muiscursor en andere instellingen te wijzigen.

Dit artikel legt uit hoe je de zoomfunctie op een Mac kunt inschakelen en hoe je de geavanceerde functies ervan kunt gebruiken. Het bevat ook informatie over het gebruik van Zoom op iOS-apparaten. Dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Big Sur (11.0), macOS Catalina (10.15) of macOS Mojave (10.14) en iOS-apparaten die werken op iOS 14, iOS 13 of iOS 12.

Zoominstellingen activeren op een Mac

Zoom is een toegankelijkheidstool voor schermvergroting die beschikbaar is op alle macOS- en iOS-producten. Op Mac-apparaten kan Zoom de inhoud op het scherm (inclusief tekst, afbeeldingen en video) vergroten tot 40 keer de oorspronkelijke grootte. Volg deze stappen om de basiszoominstellingen op macOS te activeren en te bewerken.

  1. Navigeer naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid.

    Image
    Image

    Open Systeemvoorkeuren vanuit het Apple menu in de linkerbovenhoek of door ernaar te zoeken in de Spotlight app.

  2. Selecteer Zoom onder Vision in het linkermenu.

    Image
    Image
  3. Kies Gebruik sneltoetsen om in te zoomen om alleen uw toetsenbord te gebruiken. Selecteer Gebruik scroll-gebaar met modificatietoetsen om in te zoomen om uw toetsenbord te gebruiken in combinatie met een muis of trackpad om in en uit te zoomen.

    Image
    Image

    Als u Zoom-sneltoetsen wilt wijzigen of trackpad-bewegingen wilt inschakelen, selecteert u Advanced > Controls.

Geavanceerde zoominstellingen gebruiken op macOS

Van Toegankelijkheid > Vision > Zoom, gebruik de Advancedknop om het uiterlijk van ingezoomde afbeeldingen, zoompercentage en andere specifieke instellingen te wijzigen.

Schermbeeldinstellingen wijzigen

Selecteer op het tabblad Appearance het vakje naast een van de drie manieren waarop het beeld van de zoomlens zal bewegen tijdens het inzoomen:

  • Selecteer Continuous with pointer om het zoomlensbeeld de muiscursor strak te laten volgen.
  • Selecteer Alleen wanneer de aanwijzer een rand bereikt om het zoomlensbeeld de muiscursor te laten volgen en alleen te bewegen wanneer het de rand van het lensbeeld bereikt.
  • Selecteer Dus de aanwijzer staat op of nabij het midden van het ingezoomde beeld om het zoomlensbeeld met de cursor te laten bewegen, maar niet zo strak als bij de eerste optie.
Image
Image

Een vergrotingsbereik instellen

Stel een vergrotingsbereik in om te voorkomen dat afbeeldingen te groot of te klein worden bij het in- of uitzoomen. Gebruik op het tabblad Controls de twee schuifschalen om een minimaal en maximaal zoombereik te kiezen.

Image
Image

Verander de grootte van de muiscursor

Vergroot de grootte van de muiscursor om het gemakkelijker te maken om te zien wanneer u Zoom gebruikt. Van Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid, selecteer Display > Cursorgrootte Gebruik de schuifregelaar om de grootte van de cursor aan te passen. De grootte die u kiest, blijft behouden, zelfs nadat u zich afmeldt, het apparaat opnieuw opstart of uitschakelt.

Image
Image

Hoe Zoom te gebruiken op iOS

Zoom kan ook op iOS-apparaten worden gebruikt, hoewel het vergrotingsbereik kleiner is. Het kan tot 15 keer vergroten. Alle standaard iOS-bewegingen - tikken, vegen, knijpen en draaien - werken nog steeds terwijl de zoommodus is ingeschakeld.

Je kunt Zoom en VoiceOver-schermlezer tegelijkertijd gebruiken op je iOS-apparaat, maar houd er rekening mee dat aanraakbewegingen Zoom-bewegingen kunnen verstoren.

  1. Selecteer op uw iOS-apparaat Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom. Schuif de zoomknop naar rechts om deze te activeren.
  2. Om in te zoomen, dubbeltik je met drie vingers. Zoom verder door te dubbeltikken en vervolgens drie vingers omhoog of omlaag te slepen. Beweeg over het scherm door met drie vingers te slepen. Om het beeld van de zoomlens sneller te verplaatsen, veegt u in plaats van met uw drie vingers te slepen.

    Kies Follow Focus om het typen bij te houden. Deze instelling houdt het beeld van de zoomlens naast de tekstcursor terwijl u typt.

  3. Als u een visuele controller wilt gebruiken om aanpassingen te maken, selecteert u Zoom Controller > Show Controller om het zoommenu op het scherm te gebruiken.

    In plaats van de controller altijd te laten zien, kun je dubbeltikken met drie vingers om de controller direct te openen vanuit het zoommenu. Gebruik de andere opties om in te zoomen, het zoomgebied te wijzigen of een filter toe te voegen.

    Image
    Image

Aanbevolen: