Waarom het zo moeilijk is om een startmenu te maken

Inhoudsopgave:

Waarom het zo moeilijk is om een startmenu te maken
Waarom het zo moeilijk is om een startmenu te maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft heeft het ontwerp van het startmenu lange tijd aangepast.
  • De nieuwste Windows-build biedt een vernieuwd Startmenu met meer vastgezette aanbevolen apps.
  • Sommige waarnemers zeggen dat de manier waarop Windows met het Start-menu omgaat, verwarrend kan zijn.
Image
Image

Microsoft lijkt een eindeloze reis te maken om het schijnbaar eenvoudige Windows Start-menu te perfectioneren.

Met de nieuwste Windows 11 Insider-build kun je het vernieuwde Startmenu meer vastgezette aanbevolen apps laten zien. Het is onderdeel van een langlopende strijd om een startmenu te maken waar iedereen blij van wordt.

"Microsoft was altijd een opzwepende jongen als het gaat om Windows-ontwerp, ondanks het feit dat ze een enorme sprong hebben gemaakt en veel hebben geïnvesteerd in hun ontwerp en merkverbeteringen", vertelde Robert Mayer, een softwareontwerper bij Netflix, aan Lifewire in een e-mailgesprek. "Het is echt heel moeilijk om hun merkimago te veranderen."

Begin hier

Het nieuwe Startmenu geeft gebruikers even snelle toegang tot de lijst met alle applicaties die op de computer zijn geïnstalleerd, de applicaties die door de gebruiker zijn geselecteerd en vastgezet, en de aanbevolen documenten, Egor Sokhan, hoofd ontwerp van de gebruikersinterface bij QArea, een softwareontwikkelingsbedrijf, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Image
Image

"Met andere woorden, alles wat een gebruiker nodig heeft om met het werk te beginnen, wordt handig weergegeven in het Startmenu", voegde hij eraan toe.

Valse start?

Sommige waarnemers zeggen dat de manier waarop Windows met het Startmenu omgaat, verwarrend kan zijn. Voormalig Microsoft-softwareontwerper Nick Thorsch vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat hij zo gefrustreerd raakte door Windows dat hij overschakelde naar een MacBook.

"Het 'Startmenu' van de Mac is een inklapbare lade met app-pictogrammen, die weergave op volledig scherm mogelijk maakt," zei hij. "Microsoft Windows heeft het startmenu, snelkoppelingspictogrammen en het systeemvak, maar de meeste mensen hebben moeite om erachter te komen hoe ze verbinding kunnen maken met internet of kunnen afdrukken."

Het ontwerpen van een geweldig startmenu is ingewikkelder dan het lijkt, zei Sokhan.

"Het is de taak van een ontwerper om het menu niet alleen modern en visueel aantrekkelijk te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat het kan worden gebruikt op apparaten met verschillende schermformaten, op aanraakschermen en om het geschikt te maken voor gebruikers met speciale behoeften, "voegde hij eraan toe. "Dit is een allesomvattend, langdurig en duur proces met meerdere iteraties dat nauwkeurig onderzoek en testen vereist."

Elk bedrijf dat al heel lang software bouwt, heeft veel beperkingen van eerdere versies, zei Mayer. Windows is gebouwd op generaties van verschillende codebases, met de eerste versie uitgebracht in 1985.

"Legacy gaat niet alleen over software, maar ook over design", voegde Mayer eraan toe. "We kunnen niet elke keer nieuwe dingen uitvinden en toevoegen - alles moet consistent zijn en samen evolueren. Een 7/10-idee dat consistent is, is beter dan 10/10 dat dat niet is."

Productontwerp is ingewikkeld, vooral als het gaat om een enorm besturingssysteem met meer dan een miljard gebruikers zoals Windows, merkte Mayer op.

"De Windows-gebruikersbasis is veel diverser dan die van Apple," zei hij.

We kunnen niet elke keer nieuwe dingen uitvinden en toevoegen - alles moet consistent zijn en samen evolueren.

Microsoft heeft veel geëxperimenteerd met het uiterlijk van Windows. Aero werd geïntroduceerd in Windows Vista en in 2012 verhuisden ze naar Metro met een missie om het ontwerp van desktop-besturingssystemen te verenigen met mobiel. Maar Windows Phone werd stopgezet en in 2017 bracht het bedrijf het definitieve ontwerpsysteem Fluent uit. Het werd getest in Windows 10 en vernieuwd in Windows 11.

"Al deze veranderingen zijn enorm en hebben bijgedragen aan een UX-puinhoop die ze momenteel hebben", zei Mayer.

Zelfs Sokhan geeft geen volledige duim omhoog voor het nieuwe ontwerp. Hij zegt dat hij het niet leuk vindt dat Microsoft de functie Vergrendelen naar het menu Account heeft verplaatst.

"Windows-gebruikers verwachten deze functie te zien naast de opties Afsluiten en Opnieuw opstarten", voegde hij eraan toe. "Voor mij zal deze beslissing veel verwarring veroorzaken en zullen de gebruikers enige tijd nodig hebben om eraan te wennen. De optie Vergrendelen in hetzelfde menu laten staan als de opties Afsluiten en Opnieuw opstarten zou een veel betere oplossing zijn."

Aanbevolen: