Het vinden van een goede bureaustoel was moeilijk, maar de moeite waard

Inhoudsopgave:

Het vinden van een goede bureaustoel was moeilijk, maar de moeite waard
Het vinden van een goede bureaustoel was moeilijk, maar de moeite waard
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een goede stoel kost meer dan je wilt betalen.
  • Het testen van stoelen kan bijna onmogelijk zijn voor thuiswerkers.
  • De juiste stoel is goed voor je armen, nek en rug, niet alleen voor je billen.
Image
Image

Het enige dat duurder is dan het kopen van een bureaustoel, is het niet kopen van een bureaustoel.

Als je een gewone baan hebt, op kantoor, met regels over het niet verpesten van het lichaam van werknemers, is het gemakkelijk om een goede stoel te krijgen. Je hebt er al een, of je vraagt erom. Helaas is er voor thuiswerkers een goede kans dat je het zelf moet betalen, en dan realiseer je je dat je niet veel kleingeld zult krijgen van een grand.

Dat is bizar geld voor een stoel, maar als je blijft werken vanaf een keukenkruk of een goedkope Ikea-stoel, zul je uiteindelijk veel meer uitgeven, hetzij aan medische rekeningen, hetzij in pijn en lijden.

Dit artikel gaat niet over het kiezen van een bepaalde stoel. In plaats daarvan gaat het erom wat de juiste en verkeerde stoelen met je lichaam en geest kunnen doen.

De verkeerde stoel

Ik werk al jaren vanuit huis. Ik had vroeger een echte bureaustoel, de Steelcase Leap, die na een productreview nooit meer terugkwam. Dat was een echte troon van een stoel, maar ik bewoog en moest hem weggeven.

Naarmate mijn lichaam ouder werd en de pandemie ertoe leidde dat zelfs niet-werktijd werd doorgebracht aan het bureau om muziek te maken, werden de grenzen van zelfs een goede niet-bureaustoel duidelijk.

Ik heb uiteindelijk een reeks (uitstekende) multiplex bureaustoelen gebruikt. Dit zijn zeer verstelbare en verrassend comfortabele stoelen die perfect zijn voor kort zitten. Ze kunnen zelfs hoog genoeg uitschuiven om op staande werkbanken te werken.

Maar toen mijn lichaam ouder werd en de pandemie ervoor zorgde dat zelfs niet-werktijd aan het bureau werd doorgebracht om muziek te maken, werden de grenzen van zelfs een goede niet-bureaustoel duidelijk. Als je vanuit huis werkt, ken je de oefening.

Zelfs als je elk half uur opstaat en je uitrekt, worden je billen snel pijnlijk, je dijen worden pijnlijk door drukpunten en je schouders, onderarmen en zelfs je borst beginnen te klagen.

Deze effecten kunnen snel onomkeerbaar worden. Pols RSI (repetitive strain injury), bijvoorbeeld, is iets dat de meeste patiënten alleen kunnen beheersen, niet kunnen genezen.

Een paar weken geleden besloot ik dingen op te knappen. Ik eindigde met een mooie Wagner-stoel, een ex-vloermodel van een plaatselijke winkel, voor minder dan € 500. Het is een levenswisselaar. Maar het specifieke model is niet het punt. Hoe kun je een bureaustoel voor thuis kopen als je het allemaal zelf moet doen?

Testen, Testen

In een kantoor kun je op de stoel van iemand anders gaan zitten om te kijken of het bij je past. Het is gemakkelijk genoeg om een Aeron of een Steelcase-gebaar te testen (de beste keuze van de Wirecutter). Maar voor een individu is dat lastig. Ik woon in een grote stad en ik kon geen Herman Miller-dealer vinden die open was voor het publiek.

Het is me gelukt om een Steelcase-gebaar te proberen, maar ik kreeg te maken met een ouderwetse verkoper die weigerde me de laagste prijs te geven. Ik moest raden of de lichtgele stof hetzelfde zou kosten als de donkergele of $ 200 meer. Ook was het gebaar nogal ongemakkelijk voor mij.

Het punt is dat je het moet proberen voordat je koopt. Internetonderzoek is geweldig, maar er gaat niets boven een ervaring op de stoel. Lees de recensies, maar vergeet dan de specifieke modellen, tenzij je ze kunt proberen. Houd een open geest en blijf zo lang mogelijk in die teststoelen zitten.

Game Changer

Zodra je je nieuwe stoel hebt, speel je met alle aanpassingen. Er zijn richtlijnen voor stoelopstellingen. Lees ze, maar onthoud dat je lichaam misschien niet helemaal past. Ik heb bijvoorbeeld een paar centimeter van mijn bureaupoten afgezaagd om mijn toetsenbord op een comfortabele hoogte te krijgen.

Image
Image

Een goede stoel hebben maakt een enorm verschil. Ik kan langer werken, met minder pijn in mijn onderarm, en mijn dijen hoeven 's middags niet meer te worden gereanimeerd. En ik kan gemakkelijk achterover leunen, een iPad pakken, mijn voeten op het bureau zetten en comfortabel bronmateriaal lezen. Probeer dat maar eens met een eetkamerstoel.

Een laatste zorg is het uiterlijk. In een kantoor is esthetiek minder belangrijk. Maar als je bureau in je woonkamer staat, wil je er misschien geen monstertroon in laten vallen. Uiteraard is comfort de belangrijkste zorg, maar er zijn een aantal mooie, minder imposante ontwerpen beschikbaar.

Veel succes, en niet zeuren. Het kopen van een goede stoel is misschien wel het beste geld dat u dit jaar uitgeeft.

Aanbevolen: