Waarom het zo moeilijk is om een 'domme' tv te kopen

Inhoudsopgave:

Waarom het zo moeilijk is om een 'domme' tv te kopen
Waarom het zo moeilijk is om een 'domme' tv te kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ja, smart-tv's bespioneren je echt.
  • TV-bedrijven verdienen miljoenen met de verkoop van uw gegevens.
  • "Domme" tv's zijn qua specificaties vaak slechter dan door advertenties gefinancierde slimme modellen.

Image
Image

Als je je zorgen maakt dat je smart-tv je bespioneert, waarom koop je dan niet gewoon een "domme" televisie die niets anders doet dan een beeld weergeven - geen internet, geen streaming, niets? Klinkt goed, maar heb je dat onlangs echt geprobeerd?

Vroeger kocht je eens in de tien jaar een tv en sloot je die aan op de kabelboxen die je in huis had. Nu wil de tv zoveel mogelijk van die connectiviteit regelen, met twijfelachtige gebruikersinterfaces en nog meer twijfelachtige privacypraktijken. Het is niet zo dat je geen gewone stomme tv kunt krijgen, het is dat ze een bijzaak zijn, een overblijfsel uit een vorig tijdperk, zoals filmcamera's of cassettespelers. En het zal waarschijnlijk niet beter worden.

"Als en wanneer ik "gedwongen" word om een smart-tv te kopen, zal ik mijn best doen om hem te slim af te zijn door hem pas te kopen als de verkoper ermee instemt te leveren met voorinstellingen die mijn privacy beschermen, of ik heb "instructies voor dummies"/een handleiding die me instrueert hoe ik hetzelfde moet doen, "vertelde multimediajournalist Stacy Harris via e-mail aan Lifewire.

Het stom spelen

Waarom zou je een domme tv willen? Met een Smart TV heb je immers toegang tot alles, van YouTube tot Netflix tot Apple TV+, allemaal vanaf dezelfde afstandsbediening. Je sluit hem gewoon aan op je wifi en je bent klaar.

Hoewel dat geweldig is, zijn die tv's ook een enorm beveiligings- en privacylek. Zo werden Samsung-tv's in 2015 betrapt op het bespioneren van kijkers. Smart-tv's nemen uw druk op de knop en andere interacties op en nemen ook het geluid op vanuit uw woonkamer.

Als en wanneer ik "gedwongen" word om een smart-tv te kopen, zal ik mijn best doen om hem te slim af te zijn…

TV-makers verzamelen deze gegevens graag om dezelfde reden waarom Facebook uw persoonlijke gegevens ontgint: winst. Facebook gebruikt deze informatie om gerichte advertenties te verkopen, maar smart TV-makers verkopen het gewoon rechtstreeks.

Smart TV-maker Vizio verdiende in één kwartaal $ 38,4 miljoen alleen door weergavegegevens en advertenties te verkopen. Ter vergelijking: de apparaten (de eigenlijke tv's, enz.) brachten het $ 48,2 miljoen op. Erger nog, de dataverkoop groeit sneller en zal binnenkort het grootste deel van de omzet uitmaken.

Dat is de belangrijkste reden waarom je geen domme tv kunt kopen.

Niet zo slim

Om dit absurde niveau van spionage te vermijden, zou de slimme koper kunnen kiezen voor een gewone oude televisie die niets anders doet dan afbeeldingen tonen van welke bron je er ook op aangesloten hebt. Dat kan een kabelbox zijn of een Apple TV-eenheid. U beschermt niet alleen uw privacy, maar u zult ook genieten van een betere ervaring. Gewoon proberen van zender te veranderen op een tv kan een nachtmerrie zijn als je de afstandsbediening nog niet hebt bestudeerd.

Het probleem met het bemachtigen van een niet-slimme tv is dat fabrikanten ze niet willen maken, dus er zijn relatief weinig modellen beschikbaar. Karl Bode van TechDirt probeerde het en ontdekte dat hoewel je een groot scherm kon hebben, of een goede verbinding of een geweldig beeld, het moeilijk was om een domme tv te vinden met over het algemeen hoogwaardige specificaties.

Image
Image

En dan is er nog de prijs. Smart TV's zijn goedkoop omdat tv-makers willen dat je ze koopt.

"Ik denk dat als mensen echt hun best doen om hun privacy te beschermen, het mogelijk is dat ze [een] niet-slimme tv kopen als deze op de markt verkrijgbaar is. De meerderheid van ons zou echter riskeer het liever alleen om te genieten van de voordelen van het hebben van een smart-tv in onze huizen, "vertelde James Fyfe, oprichter van automatiseringsbedrijf Portant, via e-mail aan Lifewire. "Een groot computerscherm kan een geweldig alternatief zijn als je alleen naar het scherm kijkt. Maar als je bedenkt dat er minder poorten beschikbaar zijn of dat het moeilijk is om er een te vinden met een ingebouwde luidspreker, dan is het geen goede optie."

Kun je jezelf beschermen?

Het is nog steeds mogelijk om een domme tv of alternatief apparaat te kopen. Samsung, Scepter en Westinghouse maken er een paar, maar het kan lastig zijn om er een te kopen. Je zou een computermonitor kunnen kopen, maar die hebben de neiging om rond de 32-inch of zo uit te komen, hebben geen ingangen en hebben zwakke luidsprekers.

Ik denk dat als mensen echt hun best doen om hun privacy te beschermen, het mogelijk is dat ze [een] niet-slimme tv kopen als deze op de markt verkrijgbaar is.

Een andere optie is een commercieel scherm, het soort dat in winkels en restaurants wordt gebruikt om advertenties, info en menu's weer te geven, maar ze zijn mogelijk niet geoptimaliseerd voor beeldkwaliteit, en u zult vrijwel zeker meer betalen dan u wilt een effectief door advertenties gesubsidieerde smart-tv.

De laatste optie is om gewoon een smart-tv te kopen en deze nooit, maar dan ook nooit, op je wifi-netwerk aan te sluiten. Maar dan heb je nog steeds te maken met de vreselijke gebruikersinterface.

Uiteindelijk is het misschien gewoon beter om programma's op je iPad te bekijken.

Aanbevolen: