Wi-Fi pauzeren

Inhoudsopgave:

Wi-Fi pauzeren
Wi-Fi pauzeren
Anonim

Wat te weten

  • Toegang tot de router als beheerder, of open de speciale app.
  • Zoek naar een pauzeknop naast het apparaat.
  • Elke router werkt anders, maar ze kunnen allemaal wifi uitschakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je wifi voor een specifiek apparaat in je netwerk pauzeert of wifi voor alle apparaten bevriest. Deze handleiding behandelt Google Wifi-, Linksys-, NETGEAR-, TP-Link- en D-Link-routers.

Hoe schakel ik mijn wifi-thuis tijdelijk uit?

Wi-Fi pauzeren kan het beste via de webinterface van de router of met de app van de fabrikant van je router. Pauzeren is beter dan het uitschakelen van de hele router, maar dat is een optie als je router wifi-pauzeren niet ondersteunt.

De specifieke stappen die nodig zijn om wifi te bevriezen, verschillen tussen routermerken en -modellen:

Google Wifi

Gebruik de Google Home-app om wifi op een Google Wifi-netwerk te onderbreken.

  1. Selecteer Wi-Fi op het eerste tabblad van de app.
  2. Je kunt wifi pauzeren voor individuele apparaten of een groep apparaten als je Google's Family Wi-Fi hebt ingesteld.

    Als je een specifiek apparaat wilt pauzeren, tik je bovenaan op Apparaten. Om wifi voor een groep apparaten te bevriezen, tik je halverwege de pagina op Family Wi-Fi.

  3. Druk op Pause om wifi voor dat apparaat of die groep tijdelijk te pauzeren.

    Image
    Image

    Keer terug naar dezelfde plaats en gebruik de Unpause link om wifi te deblokkeren.

Linksys

Wi-Fi kan tijdelijk worden gestopt op apparaten die worden beheerd door de Linksys-app, of u kunt inloggen via het IP-adres van de router. Wi-Fi pauzeren is beschikbaar via de functie Ouderlijk toezicht.

  1. Selecteer Ouderlijk toezicht op het Dashboard-scherm. Voor iOS bevindt de optie zich in het menu bovenaan, of je kunt proberen naar de onderkant van het scherm te scrollen.
  2. Als ouderlijk toezicht nog niet is ingesteld, tikt u op Een apparaat bedienen.
  3. Kies het apparaat waarvan de wifi moet worden onderbroken.
  4. Tik op Internettoegang onderbreken.

    Image
    Image

    U kunt ook wifi-pauzes plannen op Linksys-routers. Kies in plaats daarvan Plan een pauze en selecteer de dagen en tijden waarop het internet moet worden geblokkeerd.

    Als u wifi voor dat apparaat weer wilt inschakelen, selecteert u Internettoegang hervatten.

NETGEAR

Log in op uw NETGEAR-router en zoek naar het gedeelte voor ouderlijk toezicht om het hele netwerk in één keer of afzonderlijke apparaten te pauzeren. De router is toegankelijk via het IP-adres, de Router Login-webpagina of NETGEAR-apps: Orbi, Nighthawk of Circle.

  1. Tik op Apparaatbeheer of een gebruikersprofielafbeelding als je in de Circle-app bent vanaf het hoofdscherm als je de wifi van een bepaald apparaat wilt pauzeren.

    Als u wifi voor het hele netwerk wilt bevriezen, selecteert u Ouderlijk toezicht.

  2. Veeg naar rechts op het apparaat waarvoor je het internet wilt pauzeren of kies een profiel (waarschijnlijk Home genoemd) als je wifi voor al je apparaten bevriest.

    In sommige versies van de app kun je op de schakelaar naast het apparaat tikken om het internet te pauzeren.

  3. Tik op het pauzepictogram om de toegang van het apparaat tot wifi onmiddellijk te stoppen. Het afspeelpictogram hervat wifi.

TP-Link

Hieronder staan instructies voor het pauzeren van wifi vanaf een Archer C7 V5. Het proces is vergelijkbaar met andere routermodellen van TP-Link.

  1. Bezoek de website van TP-Link en log in met uw beheerdersgegevens. Sommige routers kunnen worden beheerd via de TP-Link Tether-app.
  2. Ga naar Basic > Ouderlijk toezicht of Advanced > Ouderlijk toezicht.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toevoegen en vul vervolgens het profiel in met informatie over de persoon op wie het ouderlijk toezicht van toepassing moet zijn.
  4. Selecteer het plusteken in de sectie Apparaten en kies alle apparaten die op die persoon van toepassing zijn. Als het slechts één apparaat is waarvoor je wifi onderbreekt, voeg dan die computer, telefoon, enz. toe.

  5. Druk op Opslaan en selecteer vervolgens Volgende. Volg alle andere aanwijzingen op het scherm om het profiel volledig te configureren.
  6. Om het internet voor dat profiel te pauzeren (d.w.z. alle apparaten die je er eerder aan hebt toegevoegd), open je het profiel en selecteer je de pauzeknop in de Internettoegang kolom.

    Image
    Image

D-Link

Sommige D-Link-routers hebben een grote pauzeknop vooraan en in het midden. Druk bijvoorbeeld op de DIR-1260 op Internettoegang onderbreken op het tabblad Home om Wi-Fi voor alle aangesloten apparaten onmiddellijk te pauzeren. Het heet Pause Internet Access for clients op sommige apparaten, zoals de DIR-X1870.

Image
Image

Met de meeste D-Link-routers kunt u profielen maken die specifieke apparaten bevatten. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het pauzeren van die apparaten net zo eenvoudig als het selecteren van de pauze-optie in dat profiel.

Als je router D-Link defend heeft ingeschakeld en verbonden is met Alexa, kun je wifi pauzeren via je slimme luidspreker:


Alexa, vraag D-Link defend om het internet te pauzeren voor Lisa.

Kan ik mijn thuisinternet onderbreken?

Technisch gezien kan iedereen, ongeacht welk merk router ze gebruiken, wifi pauzeren door simpelweg de router uit te schakelen of wifi uit te schakelen vanaf het apparaat. Afhankelijk van uw redenen om wifi te bevriezen, geeft u misschien de voorkeur aan een andere aanpak; anders wordt internet voor iedereen uitgeschakeld. Als je het probeert vanuit een ouderlijk toezicht, kan de persoon die het apparaat gebruikt wifi niet opnieuw inschakelen, omdat het op beheerdersniveau wordt geblokkeerd.

Nieuwere routers met functies voor ouderlijk toezicht kunnen functies ondersteunen zoals websiteblokkering, inhoudfiltering en on-demand of geplande offline tijden. De meeste nieuwere routers zijn gekoppeld aan een mobiele app om het gebruik van die functies veel gemakkelijker te beheren dan ze misschien klinken. Kijk in de documentatie van uw router of bezoek de website van de fabrikant om te zien hoe dat werkt. U kunt beginnen met het lezen van enkele instructies voor het instellen van ouderlijk toezicht.

Als de bovenstaande aanwijzingen niet relevant zijn voor uw router - misschien hebt u een oude - ondersteunt deze waarschijnlijk nog steeds een beveiligingsfunctie om gebruikers van het netwerk te verwijderen. MAC-adresfiltering is een voorbeeld waarbij u specifieke apparaten aan een blokkeerlijst kunt toevoegen, zodat ze geen internet kunnen gebruiken. Om dit te laten werken als "Wi-Fi pauzeren", moet je het apparaat deblokkeren wanneer je de toegang wilt deblokkeren.

Een andere methode, hoewel niet aanbevolen omdat het omslachtig zou zijn om elke keer dat het apparaat weer wifi nodig heeft, terug te draaien, is het wijzigen van het wifi-wachtwoord. Het zal effectief iedereen buitensluiten die het oude wachtwoord gebruikt van wifi; het wordt hervat wanneer u het oorspronkelijke wachtwoord herstelt. Deze techniek is niet ideaal als je wifi alleen voor specifieke apparaten wilt pauzeren.

FAQ

    Hoe overbrug ik de Xfinity wifi-pauze?

    Als de Xfinity-accounthouder de optie heeft gebruikt om een apparaat op het netwerk te pauzeren, heeft het apparaat geen toegang tot internet. Om de wifi-pauze voor uw apparaat handmatig te hervatten, start u de xFi-app op uw smartphone, tikt u op Apparaten, selecteert u het apparaat dat u wilt hervatten en selecteert u vervolgens Apparaat opheffen Of, als het apparaat is gepauzeerd door de instelling Downtime, selecteert u Wake Up

    Hoe pauzeer ik Xfinity Wi-Fi?

    Tik in de mobiele xFi-app op Apparaten. Zoek het apparaat dat u wilt pauzeren en selecteer Apparaat pauzeren. U kunt het apparaat voor een bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd pauzeren. Het pauzeren van het apparaat heeft geen invloed op de toegang tot mobiele data.

    Hoe pauzeer ik Spectrum wifi?

    Open de My Spectrum-app, ga naar Apparaten op uw netwerk en selecteer de Verbonden apparatenlijst. Zoek het apparaat dat je wilt pauzeren en veeg naar links. Selecteer op het volgende scherm Pauze om te bevestigen.

Aanbevolen: