Twitch-streamers zeggen dat detectietools voor verbod op ontduiking niet genoeg zijn

Inhoudsopgave:

Twitch-streamers zeggen dat detectietools voor verbod op ontduiking niet genoeg zijn
Twitch-streamers zeggen dat detectietools voor verbod op ontduiking niet genoeg zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch's verdachte gebruikersdetectie markeert accounts die proberen een verbod te omzeilen, maar vereist nog steeds dat het kanaal actie onderneemt.
  • Streamers zeggen dat het dempen van opmerkingen van mogelijk beledigende accounts van openbare chat hen niet voldoende beschermt.
  • Het labelen van verbodsontduikers doet volgens de streamers zelf niets zinvols aan georganiseerde haataanvallen.

Image
Image

Twitch's nieuwe tools voor het identificeren van accounts die proberen een kanaalverbod te omzeilen, is een stap in de goede richting, maar niet bijzonder groot of nuttig, zeggen streamers.

Met meer dan 40 miljoen gebruikers alleen al in de Verenigde Staten in 2020, zou Twitch ongetwijfeld zijn aandeel in trollen en misbruik zien. Ja, het is vrijwel onmogelijk om slechte acteurs weg te houden van grote platforms, maar moderatie is dat niet. En streamers zijn het gebrek aan zinvolle moderatie al een tijdje zat.

Vandaar de onlangs aangekondigde Suspicious User Detection-tools, waarvan Twitch denkt dat ze kanalen zullen helpen omgaan met accounts die proberen een verbod te omzeilen. De bedoeling is om het voor streamers en kanaalmoderators gemakkelijker te maken om misbruikende gebruikers te identificeren en aan te pakken die niet wegblijven, maar is het genoeg? Welnee. Niet eens in de buurt.

"Voor het leven van mij kan ik niet begrijpen waarom ze een functie zouden bouwen om problematische accounts te markeren en daar te stoppen", zei Twitch Streamer TheNoirEnigma in een e-mail aan Lifewire. "Het is een beetje zoals een man die sterft van de dorst en modderig water krijgt."

Verschuivende verantwoordelijkheid

Een groot probleem met verdachte gebruikersdetectie is dat, zoals Noir aangeeft, detectie alles is wat het echt biedt. Het is geen slecht idee om machine learning te gebruiken om probleemaccounts te identificeren, maar zodra die accounts zijn geïdentificeerd, ligt de verantwoordelijkheid nog steeds bij de streamer en hun mod-team. Dit zijn mensen die het al extreem druk hebben met het runnen en beheren van de stream en waarschijnlijk niet genoeg tijd hebben om constant weer een lijst te micromanagen.

Image
Image

"Een streamer zijn is al een baan die zoveel van onze tijd vereist: het bouwen van een community, het opzetten, vasthouden aan een schema en ervoor zorgen dat het publiek dat we bouwen niet gevuld is met giftige mensen", zei Noir. "Het zou leuk zijn als Twitch ons een handje helpt en direct actie onderneemt tegen deze problematische accounts, aangezien ze ons al hebben laten zien dat ze ze kunnen identificeren."

Een ander probleem met de tools die alleen potentiële probleemaccounts identificeren, is dat het niets zinvols doet om streamers te beschermen tegen misbruik. Gemarkeerde accounts die 'waarschijnlijk' een verbod ontwijken, worden gedempt uit de openbare chat, en accounts die 'mogelijke' ontduikers zijn, kunnen ook worden gedempt, maar wat nu? Hoewel dit voorkomt dat het mogelijke/waarschijnlijke misbruik wordt gezien door de algemene chat, verbergt het het niet voor de streamers of moderators. Het tagt alleen de (mogelijk) beledigende berichten van tevoren.

"Het dempen van de berichten, maar ze nog steeds tonen aan de streamer en de mods, doet in feite niets", legt Noir uit. "Het doel van beveiligingen is om schade te voorkomen, en dat is niet wat deze functies die Twitch implementeert, zullen doen."

Het is gewoon niet genoeg

De verdachte gebruikersdetectietools houden ook geen rekening met de enorme omvang van het probleem, vooral voor streamers die het doelwit zijn geweest van haataanvallen. Deze georganiseerde aanvallen waarbij een menigte gebruikers (soms ook bot-accounts) massaal misbruik naar het doelkanaal slingert, zijn een voortdurend probleem geweest.

Image
Image

"Ik weet niet waarom we een lijst met verboden woorden voor elk afzonderlijk kanaal moeten bijwerken. Ik kan me niet voorstellen welke reden iemand bij Twitch me zou kunnen geven voor het niet hebben van bepaalde woorden zoals het 'N'-woord in al zijn variaties, "zei Noir. "De mensen bij Twitch zijn briljant; ze hebben een platform samengesteld dat ons allemaal de kans heeft gegeven om onze stem te laten horen - ik kan gewoon niet geloven dat dit het beste is wat ze kunnen doen."

Streamers zijn de reden waarom Twitch bestaat, dus het zou logisch zijn om op ze te letten. Hoe verstandig dat ook lijkt, veel streamers, vooral gemarginaliseerde streamers, voelen zich genegeerd.

"Twitch is een capabel bedrijf dat goed gefinancierd is en een aantal van de meest briljante geesten tot hun beschikking heeft", aldus Noir. "Dit uitzoeken zou niet iets moeten zijn waar we streamers over moeten nadenken."

Hoewel Noir enkele ideeën heeft over wat Twitch zou kunnen doen om de problemen met misbruik en intimidatie effectiever aan te pakken.

"Ik zou graag zien dat het verbieden van IP-accounts gewoon niet effectief is. Ik zou ook graag zien dat [omgaan met intimidatie] een prioriteit blijft voor Twitch, omdat ik niet denk dat het voor enige tijd."

Aanbevolen: