Experts zeggen dat de nieuwe naam van Facebook niet al zijn problemen zal oplossen

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat de nieuwe naam van Facebook niet al zijn problemen zal oplossen
Experts zeggen dat de nieuwe naam van Facebook niet al zijn problemen zal oplossen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook veranderde vorige week de naam van zijn bedrijf in Meta.
  • Experts zeggen dat een nieuwe naam de kernproblemen van Facebook en de platforms die het bezit niet zal oplossen.
  • De volgende fase van sociale media kan ver verwijderd zijn van de Facebook waaraan we gewend zijn geraakt.
Image
Image

De techgigant die bekend staat als Facebook zal binnenkort zijn naam veranderen in 'Meta' om al zijn merken te weerspiegelen, maar experts zeggen dat de rebranding geen verschil zal maken met de problemen die het platform teisteren.

Na weken van geruchten over een naamswijziging, debuteerde Facebook vorige week zijn officiële nieuwe naam als Meta, een knipoog naar de verschuiving die het aan het nemen is naar zijn nieuwe metaverse. Het bedrijf brengt zeker grote veranderingen aan, maar gebruikers kunnen zich afvragen of deze veranderingen de grotere problemen op het gebied van Facebook zullen aanpakken.

"Het aanpakken van problemen als mis- en desinformatie, extremisme, aanzetten tot geweld en haatzaaiende uitlatingen vereist meer dan een nieuwe naam; het vereist een heroverweging van het fundamentele ontwerp van Facebook en het op betrokkenheid gebaseerde advertentiebedrijfsmodel, " Paul Barrett, adjunct-directeur van het New York University Stern Center for Business and Human Rights, vertelde Lifewire in een e-mail.

Facebook wordt meta

Tussen datalekken, compromissen in privacy, algoritmen die bepalen wat we wel en niet zien, en gerichte advertenties die soms ronduit griezelig kunnen zijn, is de reputatie van Facebook door de jaren heen niet bepaald de beste geweest.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zei echter dat het bedrijf in de toekomst een aantal nieuwe prioriteiten zal hebben.

"Vanaf nu zullen we metaverse-first zijn, niet Facebook-first. Dat betekent dat je na verloop van tijd geen Facebook-account nodig hebt om onze andere diensten te gebruiken", schreef Zuckerberg in zijn brief over de aankondiging.

"Terwijl ons nieuwe merk in onze producten verschijnt, hoop ik dat mensen over de hele wereld het Meta-merk en de toekomst waar we voor staan leren kennen."

Zuckerberg legde uit dat de metaverse zal zijn als een andere wereld die bovenop de echte wordt gelegd, en noemt het een 'belichaamd internet'.

Toch zeggen experts dat het niet zo gemakkelijk is om alle problemen te vergeten die gebruikers de afgelopen tien jaar op Facebook zijn tegengekomen.

"Zuckerberg en zijn luitenants kunnen de Facebook-albatros niet kwijtraken met een slimme merkaanpassing", zei Barrett. "Het is tijd voor zinvolle zelfregulering in combinatie met zorgvuldig ontworpen overheidstoezicht."

Facebook's problemen zijn waarschijnlijk genoeg voor mensen om massaal te vertrekken (en mensen hebben dat de afgelopen jaren gedaan). Maar Barrett zei dat het belangrijk is op te merken dat Facebook en zijn andere platforms over de hele wereld verbindingen tot stand hebben gebracht waarmee het moeilijk zou zijn om de banden te verbreken.

Amerikanen worden over het algemeen moe van de eindeloze reeks afleveringen die illustreren dat Facebook de voorkeur geeft aan groei en het genereren van inkomsten boven het instellen van noodzakelijke waarborgen.

"Facebook en zijn zusterberichtenservices zijn over de hele wereld populair, en in sommige landen is [zijn] de belangrijkste manier waarop mensen toegang krijgen tot internet", voegde hij eraan toe.

Sociale media in de metaverse

Dus Facebook-er, Meta-is hier om te blijven. Maar experts zeggen dat het veel meer zal moeten doen dan alleen de naam veranderen om tegemoet te komen aan wat gebruikers tegenwoordig op sociale media willen.

In een privéonderzoek uitgevoerd door het sociale netwerk Playsee, gaf 86% van de gebruikers van sociale media aan dat ze meer authentieke en minder gefilterde inhoud willen zien die nauw aansluit bij de dagelijkse en levensechte ervaringen op sociale media. Uit het onderzoek blijkt ook dat 60% het ermee eens is dat sociale media informeler en minder gecureerd worden.

"Met veel toonaangevende sociale-mediaplatforms die zijn gebouwd op algoritmen die zeer samengestelde en gepolijste inhoud promoten, wordt de sociale ervaring overweldigend hetzelfde", vertelde Rachel Chang, senior directeur merk en marketing bij Playsee, in een e-mail aan Lifewire.

"Feeds of inhoud met een vergelijkbaar thema zouden worden gepusht en aanbevolen, waardoor er een beperkte ruimte ontstaat voor andere makers om door het lawaai te breken."

Desalniettemin denken andere experts dat Zuckerbergs aandeel in de nieuwe metaverse een signaal zou kunnen zijn dat sociale media als geheel op het punt staan een eigen rebranding te krijgen en een meer meeslepende ervaring te worden.

Image
Image

"Het lijkt erop dat Mark Zuckerberg verwacht dat sociale media - alle sociale media - geleidelijk aan populariteit zullen verliezen", zei Barrett.

"Daarom investeert hij zo zwaar in het proberen van zijn bedrijf de leider te maken in de nieuwe metaverse - een reeks meeslepende technologieën waarvan wordt verwacht dat ze veel verder gaan dan het plaatsen van tekst en afbeeldingen op een gemeenschappelijk platform dat die inhoud versterkt."

Barrett voegde toe dat alleen de tijd zal uitwijzen of het metaverse model van sociale media de problemen die moeten worden opgelost, overtreft.

"Over het algemeen worden Amerikanen moe van de eindeloze reeks afleveringen die illustreren dat Facebook de voorkeur geeft aan groei en het genereren van inkomsten boven het instellen van noodzakelijke waarborgen", zei hij.

Aanbevolen: