Een afbeeldingsmap bekijken met Quick Look in Mac OS X

Inhoudsopgave:

Een afbeeldingsmap bekijken met Quick Look in Mac OS X
Een afbeeldingsmap bekijken met Quick Look in Mac OS X
Anonim

Wat te weten

  • Open de gewenste map met afbeeldingen. Elke map met afbeeldingen werkt.
  • Selecteer de gewenste foto's en druk op Option+ Spacebar om de eerste afbeelding in volledig scherm te openen.
  • Gebruik de pijltjestoetsen om verschillende afbeeldingen uit uw selectie afbeeldingen te bekijken.

Het Mac-besturingssysteem heeft een weinig bekende functie genaamd Quick Look. Quick Look biedt een snelkoppeling voor het bekijken van afbeeldingen (en andere inhoud) op Macs. U hoeft Foto's niet te openen of software van derden te installeren om een miniatuurindex of een snelle diavoorstelling van uw foto's te zien. De informatie in dit artikel is van toepassing op Mac OS 10.8 Mountain Lion en hoger.

Hoe te openen Quick Look

Het bekijken van een map vol afbeeldingen duurt slechts enkele seconden met de Quick Look-functie.

  1. Dubbelklik op een map met afbeeldingen of gebruik de Finder om de map met afbeeldingen die u wilt bekijken te zoeken en te openen. De foto's kunnen op elk soort media-harde schijf, cd, flashstation of geheugenkaart staan.

    Image
    Image
  2. Selecteer de foto's die je wilt zien. Als je de hele map wilt, gebruik dan de sneltoets Command+ A om alle bestanden te selecteren.

    Image
    Image
  3. Druk op Option+ Spatiebalk om de eerste afbeelding in de modus Volledig scherm te openen. Quick View start automatisch een diavoorstelling van de gekozen afbeeldingen.

    Als u geen weergave op volledig scherm wilt, tikt u op het pictogram dubbele pijl onder aan de Quick View-afbeelding om naar de vensterweergave te gaan.

    Image
    Image
  4. Een diavoorstelling wordt niet gestart in de vensterweergave. U kunt echter de navigatiepijlen boven aan het scherm gebruiken om van afbeelding naar afbeelding te gaan. Sommige opties zijn echter niet beschikbaar, tenzij u zich in de modus voor volledig scherm bevindt.

    Image
    Image

    Snelle weergave gebruiken

    Wanneer je Quick Look voor het eerst gebruikt, worden de afbeeldingen standaard op volledig scherm geopend, met een bedieningsbalk onderaan elk en op een zwarte achtergrond. Ze werken in de modus voor diavoorstellingen en vertragen het verplaatsen van de ene afbeelding naar de volgende, tenzij u de Play/Pause-knop onderaan het scherm selecteert om te stoppen bij een foto.

    Image
    Image

    U kunt de Pijl naar rechts op de bedieningsbalk of het toetsenbord gebruiken om vooruit te gaan in de groep afbeeldingen of de Pijl naar links om achteruit te gaan, in de afspeel- of pauzemodus.

    Indexblad in snelle weergave

    Niet geïnteresseerd in het langzaam scannen van de afbeeldingen via een diavoorstelling? Selecteer het Indexblad pictogram (vier vakken) onder aan een foto in Snelle weergave om een volledig scherm van de gekozen afbeeldingen op een zwarte achtergrond te zien.

    Image
    Image

    Tik op een foto in de indexweergave om ernaartoe te gaan in Snelle weergave.

    Delen vanuit Quick Look

    Als je de foto hebt gevonden die je zoekt, klik je op het Delen icoon onderaan de afbeelding.

    Image
    Image

    Je kunt de foto e-mailen, AirDrop naar een apparaat in de buurt of toevoegen aan de Foto's-app, een notitie, herinnering of bericht.

    Om Quick View af te sluiten, drukt u op ESC op het toetsenbord of klikt u op Sluiten op de afbeeldingsbalk.

    Een andere manier om Quick Look te openen is door de inhoud van de map te selecteren en op File > Quick Look in de Mac-menubalk te klikken of op Command+ Y op het toetsenbord.

    Beyond Photos

    Quick Look werkt niet alleen met afbeeldingen. Het kan worden gebruikt met een map met documenten en andere media zoals video. Vergeet niet om de map te openen en de bestanden erin te selecteren voordat u op Option+ Spacebar. drukt

Aanbevolen: