Een telefoon verbinden met een Chromebook met behulp van Phone Hub

Inhoudsopgave:

Een telefoon verbinden met een Chromebook met behulp van Phone Hub
Een telefoon verbinden met een Chromebook met behulp van Phone Hub
Anonim

Wat te weten

  • Schakel Bluetooth in op beide apparaten, selecteer het Phone pictogram in de taakbalk en selecteer vervolgens Aan de slag om Phone Hub in te stellen.
  • Eenmaal verbonden, selecteer het Phone icoon om de Phone Hub te openen. Selecteer het tandwiel Instellingen voor meer opties.
  • Als je snel bestanden wilt overzetten met de app Bestanden, sluit je je apparaten aan met een USB-kabel en geef je toegang tot de interne opslag van je telefoon.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een telefoon aansluit op een Chromebook met behulp van de telefoonhub. De instructies zijn van toepassing op telefoons met Android 5.1 en hoger.

Bottom Line

U kunt uw apparaten aansluiten via Bluetooth of een USB-kabel. Als je je meldingen, berichten en andere informatie over je telefoon op je Chromebook wilt zien, moet je Bluetooth gebruiken om Phone Hub in te stellen.

Hoe verbind ik mijn telefoon met mijn Chromebook via Bluetooth?

Volg deze stappen om Phone Hub in te stellen zodat u toegang hebt tot uw Android-telefoon op uw Chromebook:

  1. Veeg op je Android-apparaat omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld in het menu met snelle instellingen.
  2. Selecteer op uw Chromebook time in de rechterbenedenhoek van het scherm en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

    Image
    Image

    Als de onderste taakbalk verborgen is, tik of klik dan op de onderkant van het scherm om deze weer te geven.

  3. Selecteer het Telefoon icoon in de taakbalk.

    Image
    Image
  4. Selecteer Aan de slag in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  5. Onder Apparaat gedetecteerd, zorg ervoor dat uw telefoon is geselecteerd en selecteer vervolgens Accepteren en doorgaan.

    Image
    Image

    Als je Chromebook wordt beheerd door je werk of school, heb je misschien niet de mogelijkheid om je telefoon te verbinden.

  6. Voer het wachtwoord van uw Google-account in.

    Uw Chromebook en Android moeten aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld.

  7. Selecteer Klaar. Je Android-telefoon is nu verbonden met je Chromebook.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Phone pictogram in de taakbalk om de Phone Hub te openen. Als je de informatie van je telefoon niet ziet, tik je op Instellingen (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  9. Selecteer Phone Hub om het in te schakelen. Vanaf hier kunt u andere functies inschakelen, zoals Smart Lock, Instant Tethering, Meldingen en Berichten.

    Image
    Image

    Als u uw telefoon en uw Chromebook wilt ontkoppelen, gaat u naar Instellingen > Verbonden apparaten, kiest u uw Android en selecteert u vervolgens Vergeet telefoon.

Kan ik mijn telefoon via USB op mijn Chromebook aansluiten?

Je kunt snel bestanden overzetten tussen je Chromebook en je Android via een USB-kabel, maar op deze manier kun je niet profiteren van de functies van de telefoonhub. Wanneer u verbinding maakt, selecteert u de pop-upmelding op uw telefoon om toegang tot uw interne opslag toe te staan.

De app Bestanden wordt geopend om de interne opslag van je telefoon weer te geven. Als het niet automatisch verschijnt, opent u de app Bestanden en selecteert u het modelnummer van uw Android in de linkerzijbalk. Vanaf hier kunt u op beide apparaten klikken en slepen of bestanden kopiëren en plakken tussen mappen. Als je telefoon een SD-kaart heeft, heeft deze een eigen map.

Image
Image

Hoe de telefoonhub te gebruiken

Selecteer het Phone pictogram in de taakbalk onderaan om de telefoonhub te openen. Vanuit de Phone Hub zie je de signaalsterkte en batterijduur van je Android, evenals alle Google Chrome-tabbladen die je hebt geopend.

Je kunt ook een hotspot inschakelen, je telefoon dempen of het dempen opheffen, en functies instellen zoals Meldingen en Telefoon lokaliseren (als je apparaat dit ondersteunt). Selecteer de Setting gear om meer functies te zien, zoals Smart Lock, Instant Tethering en Berichten.

Image
Image

Je kunt Phone Hub gebruiken wanneer je Chromebook offline is, maar je apparaten moeten zijn verbonden via Bluetooth.

Waarom kan ik mijn telefoon niet verbinden met mijn Chromebook?

Hier zijn enkele redenen waarom uw Chromebook geen verbinding kan maken met uw telefoon en enkele mogelijke oplossingen:

  • De Bluetooth-verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Zet de apparaten dichter bij elkaar en schakel vervolgens Bluetooth in voor beide apparaten.
  • Uw versie van Chrome OS is verouderd, dus u moet uw Chromebook handmatig bijwerken.
  • Er kan een tijdelijke technische storing zijn, die meestal kan worden verholpen door beide apparaten opnieuw op te starten.
  • Als u verbinding maakt via USB, kan er een probleem zijn met de kabel, dus probeer een andere.

FAQ

    Hoe verbind je AirPods met een Chromebook?

    Als u AirPods wilt verbinden met een Chromebook, selecteert u op uw Chromebook-scherm Menu > Bluetooth en schakelt u Bluetooth in. Houd uw AirPods en hun oplaadcassette in de buurt; de AirPods zouden automatisch op de Bluetooth-lijst van de Chromebook moeten verschijnen. Ga op de Chromebook naar de lijst Beschikbare Bluetooth-apparaten en selecteer de AirPods.

    Hoe verbind ik een iPhone met een Chromebook?

    Hoewel je Phone Hub niet kunt gebruiken met een iPhone en een Chromebook, is het wel mogelijk om een iPhone via een USB-bliksemkabel op een Chromebook aan te sluiten. Dit zou handig zijn voor een taak als het overbrengen van foto's. Nadat u de apparaten hebt aangesloten, tikt u op Toestaan op uw iPhone om toegang te geven. Je ziet Apple iPhone op het linkervlak van je Chromebook en je hebt toegang tot foto's en video's.

    Hoe sluit ik een printer aan op een Chromebook?

    Als u een printer op een Chromebook wilt aansluiten, selecteert u time in de taakbalk van de Chromebook en selecteert u vervolgens Instellingen (tandwielpictogram). Ga naar Advanced > Printing > Printers en selecteer Add a PrinterVoor een bekabelde verbinding sluit je de printer aan op je Chromebook via een USB-kabel. Om draadloos af te drukken, verbind je je printer met wifi.

Aanbevolen: