Hoe Internet Explorer-sites op een Mac te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Internet Explorer-sites op een Mac te bekijken
Hoe Internet Explorer-sites op een Mac te bekijken
Anonim

In de beginjaren van de ontwikkeling van Internet Explorer doordrenkte Microsoft zijn browser met eigen functies die hem onderscheidden. Het resultaat was dat veel webontwikkelaars websites maakten die afhankelijk waren van de unieke functies van Internet Explorer om correct te werken. Wanneer deze websites werden bezocht met andere browsers, was er geen garantie dat de site eruit zou zien of zou werken zoals bedoeld.

Sinds die tijd zijn webstandaarden die worden gepromoot door het World Wide Web Consortium de gouden standaard geworden voor zowel browserontwikkeling als websitebouw. Er zijn echter websites die oorspronkelijk zijn gebouwd om het beste of alleen met Internet Explorer te werken.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Het Safari-ontwikkelmenu gebruiken

Safari biedt een verborgen menu met een reeks gespecialiseerde tools en hulpprogramma's die door webontwikkelaars worden gebruikt. Twee van deze tools kunnen nuttig zijn voor websites die zich misdragen. Voordat u echter van deze tools gebruik kunt maken, moet u het Safari-ontwikkelmenu inschakelen in het Safari Preferences > Advanced scherm. Nadat u Develop in de Safari-menubalk ziet, gebruikt u de opdracht Safari User Agent.

Safari stelt u in staat om de user-agent-code op te geven die uw computer naar een website stuurt die u bezoekt. De user-agent vertelt de website welke browser u gebruikt, en de site gebruikt de user-agent om te beslissen of de webpagina correct voor u kan worden weergegeven. Als u een website tegenkomt die leeg blijft, niet lijkt te laden, of een bericht produceert in de trant van: "Deze website kan het beste worden bekeken met", dan kan het wijzigen van de Safari-gebruikersagent werken.

  1. Selecteer in het Ontwikkel vervolgkeuzemenu User Agent om een lijst met beschikbare user-agents te openen waarmee Safari zich kan voordoen als Firefox, Google Chrome of Microsoft Edge- of iPhone-, iPad- en iPod touch-versies van Safari.

    Image
    Image
  2. Maak een selectie uit de lijst en de browser laadt de huidige pagina opnieuw met de nieuwe user-agent. Herhaal het proces indien nodig met verschillende user agents.

  3. Stel de user-agent terug naar de Standaard (automatisch gekozen) instelling wanneer u klaar bent met het bezoeken van de website.

Aanbevolen: