Samsung Galaxy Watch3 Review: een klassieke look met moderne upgrades

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch3 Review: een klassieke look met moderne upgrades
Samsung Galaxy Watch3 Review: een klassieke look met moderne upgrades
Anonim

Samsung Galaxy Watch3

Samsung's Galaxy Watch3 is een beetje slanker en lichter dan voorheen, maar beknibbelt daarbij op de levensduur van de batterij en voelt een beetje prijzig aan. Toch is het een zeer goede premium-optie voor Android-gebruikers.

Samsung Galaxy Watch3

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Watch3 gekocht zodat onze recensent hem volledig kon testen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung was een van de eerste technische giganten die moderne smartwatches produceerde voordat Apple zijn grote plons maakte, en de afgelopen jaren hebben ze genoegen genomen met een ontwerp dat traditionele polshorloge-styling combineert met digitale smarts. Van de Gear S2 Classic tot de Galaxy Watch, Samsung's premium smartwatch-ontwerpfilosofie draait om een roterende ring die een unieke manier biedt om door de menu's te navigeren, naast de vertrouwde aanraakinterface.

Nu is de Samsung Galaxy Watch3 hier, en nee, je hebt de Galaxy Watch 2 om de een of andere reden niet gemist, Samsung besloot dat zijn twee Galaxy Watch Active-varianten die leegte opvulden. De Galaxy Watch3 is een grotendeels iteratieve upgrade, ondanks de kloof van twee jaar, die enkele welkome ontwerpaanpassingen combineert met een feature-boost die hem in lijn brengt met de nieuwste hardware van Apple, zelfs als het software-ecosysteem in vergelijking nog steeds ontbreekt. Maar als je een Android-telefoon hebt, is dit een van je beste opties voor een draagbare metgezel, zij het voor een premium prijs.

Image
Image

Ontwerp en display: een klassiek silhouet, digitaal geworden

Net als zijn voorgangers lijkt de Samsung Galaxy Watch3 meer op een traditioneel, analoog uurwerk dan de meeste hedendaagse smartwatches. In tegenstelling tot de Apple Watch, die nog steeds lijkt op een gekrompen, hyperminimaal iPhone-scherm om je pols, behouden de dikke rand, opvallende nokken en grote zijknoppen hier de illusie van een klassiek horloge, hoewel je uiteraard vrij bent om de digitale gezicht.

De Galaxy Watch3 is verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm, vergeleken met 42 mm en 46 mm van de originele Galaxy Watch. Samsung maakte van de gelegenheid gebruik om wat vet van het omvangrijke origineel af te knippen, zelfs verder dan wat die iets kleinere markeringen suggereren. De behuizing zelf is slanker, terwijl de lugs en bezel ook iets minder dik zijn. Het is geen enorme verandering, maar die kleine aanpassingen zorgen ervoor dat de Galaxy Watch3 lichter aanvoelt: dit 45 mm-model heeft onderweg bijna 10 g verloren, en is gedaald tot 53,8 g voor het grotere Watch3-model. Verrassend genoeg weegt de 41 mm Watch3 bijna hetzelfde als zijn voorganger met vergelijkbare afmetingen.

Samsung's kenmerkende roterende ring blijft het grootste bepalende element van de Galaxy Watch3, en het is een heel slimme manier om door de menu's van het horloge te navigeren. Natuurlijk kun je nog steeds vegen om toegang te krijgen tot widgets en functies, maar de mogelijkheid om de knop snel naar links of rechts te draaien - met een bevredigende klik voor elke stap onderweg - is logisch en begint een tweede natuur te worden nadat je hebt heb het horloge een tijdje gedragen.

Het ronde scherm van 360 x 360 is helder, duidelijk en veel helder en wordt geleverd met 1,4 inch op het 45 mm-model of 1,2 inch op de 41 mm-editie. U kunt een altijd-aan-weergavemodus inschakelen die de wijzerplaat op het scherm houdt, maar deze dimt wanneer uw pols omlaag is, of er anderszins voor kiezen om het scherm uit te schakelen wanneer uw pols niet omhoog is. Deze laatste verbruikt veel minder batterij, maar het altijd-aan-display wekt beter de illusie van een standaard uurwerk.

Dit specifieke Mystic Silver-model van 45 mm dat we bestelden, werd geleverd met een dunne leren band, maar er zijn ook andere varianten verkrijgbaar met een aantal verschillende soorten sportbandjes. U kunt ook de meeste standaard 20 mm-banden gebruiken op de 41 mm Galaxy Watch3 of 22 mm-banden met de 45 mm Watch3, als u wilt experimenteren met maatwerk. Het is geen eigen bandsysteem zoals Apple gebruikt.

Samsung verkoopt ook het 45 mm-model in Mystic Black, met de 41 mm-editie in Mystic Silver en Mystic Bronze. Er is ook een duurdere titanium 45 mm Mystic Black-editie. Elke variant van het horloge is ook verkrijgbaar in een duurdere versie met standalone LTE-connectiviteit. Ondertussen is de Galaxy Watch3 tijdens het zwemmen tot 50 meter waterdicht. Het heeft ook een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid, vergelijkbaar met de meeste grote smartphones van tegenwoordig.

De mogelijkheid om de knop snel naar links of rechts te draaien om door de interface te navigeren - met een bevredigende klik voor elke stap onderweg - is heel logisch.

Configuratieproces: je hebt opties

De Galaxy Watch3 kan zowel met een Android-telefoon als met iPhones worden gebruikt, hoewel de laatste optie beperkingen heeft vanwege de aard van het iOS-platform van Apple. In beide gevallen gebruik je de Galaxy Wearable-app die verkrijgbaar is in de Play Store of App Store en die je begeleidt bij het koppelen van het horloge aan je telefoon (via een weergegeven numerieke code) en het kiezen van instellingen en opties die langs de manier.

De Galaxy Watch3 kan ook onafhankelijk worden ingesteld, zonder smartphone, hoewel de standaard, niet-LTE-versie van het apparaat alleen volledig functioneert wanneer verbonden met een Wi-Fi-netwerk.

Image
Image

Prestaties: Voelt responsief

De Galaxy Watch3 gebruikt Samsung's eigen Exynos 9110-processor en hoewel het minder RAM bevat dan het originele model (1 GB versus 1,5 GB), voelt het apparaat solide aan tijdens gebruik. Bladeren door menu's voelt luchtig en apps openen binnen een paar tellen, zelfs als de ervaring niet zo pittig of soepel aanvoelt als de interface op de Apple Watch Series 6. Toch lijkt het helemaal niet traag, en het presteert zoals je mag verwachten van een high-end smartwatch.

Samsung's kenmerkende roterende ring blijft het grootste bepalende element van de Galaxy Watch3, en het is een heel slimme manier om door de menu's van het horloge te navigeren.

Batterij: twee dagen, meestal

Met het kleinere frame van de 45 mm Galaxy Watch3 komt ook een merkbaar kleiner batterijpakket, van 340 mAh in tegenstelling tot 472 mAh. Het is niet verwonderlijk dat het horloge lang niet zo veerkrachtig aanvoelt als zijn voorganger van 46 mm.

Het is beoordeeld voor twee dagen met het altijd-aan-display geactiveerd, en dat is wat ik meestal zag in gebruik. Dat is vanaf de ochtend op de eerste dag, de hele nacht voor het bijhouden van de slaap en eindigt aan het einde van dag twee. Je hebt misschien genoeg lading over om een tweede nacht slaap te volgen, maar het hangt af van hoe hard je overdag op het horloge drukt. Zwaar GPS-gebruik voor fitness-tracking zal uw batterij aanzienlijk leegmaken, en het kan zijn dat u al na een dag naar de oplader moet grijpen.

Toen ik vorig jaar de originele Galaxy Watch testte met het always-on-display uitgeschakeld, zou ik vijf of zes dagen uptime zien op een lading. Gezien de mindere capaciteit deze keer, schat ik dat je drie of vier dagen zou krijgen zonder het altijd-aan-scherm met de Galaxy Watch3. Toch zou ik liever het scherm aan hebben en de dagelijkse oplaadroutine afhandelen.

Image
Image

Software en belangrijkste kenmerken: geschikt, maar niet compleet

De Galaxy Watch3 raakt alle basisprincipes van smartwatch, variërend van meldingen van je telefoon tot het volgen van activiteiten en fitness, communicatie en meer. Het is handig om waarschuwingen en meldingen naar je pols te sturen, zodat je niet bij elke zoem of piep naar je telefoon hoeft te grijpen, en je kunt direct reageren op berichten vanaf het horlogescherm en oproepen aannemen vanaf je pols. Met de LTE-editie van het horloge kun je ook direct bellen en sms'en zonder je smartphone te koppelen.

Op het gebied van fitness-tracking en gezondheidsmonitoring is de Galaxy Watch3 goed uitgerust dankzij de mogelijkheid om hardloopsessies, wandelingen, fietsen, zwemmen en meer bij te houden. Ik vind het leuk hoe het automatisch vraagt om te volgen wanneer ik 10 minuten lang een lange wandeling maak, dankzij de GPS. Dat gezegd hebbende, hoewel de Galaxy Watch3 lichter en slanker is dan het originele model, is het nog steeds niet de smartwatch die ik het liefst zou dragen tijdens serieuze trainingen. Het kan fitness volgen, maar de Apple Watch Series 6, Fitbit Sense en Apple Watch SE zijn allemaal aantrekkelijker qua formaat en geschikt voor dat specifieke doel. Zelfs Samsung's eigen Galaxy Watch Active2 is beter geschikt voor fitnessgebruik.

Image
Image

Samsung's smartwatch heeft ook een vergelijkbare functieset als de Apple Watch Series 6 als het gaat om gezondheidsmonitoring, inclusief een bloedzuurstoftest, hartslagmeter en valdetectiefunctie om autoriteiten te waarschuwen nadat het een grote daling heeft gedetecteerd. Het heeft ook de eerder genoemde slaapvolgfunctie, houdt uw activiteit bij terwijl u het horloge 's nachts draagt en geeft vervolgens een slaapkwaliteitsscore in de ochtend.

Het is een sprong van $ 70-80 over de originele Galaxy Watch, afhankelijk van de grootte, maar de prijsstijging komt niet echt door in het eindresultaat.

Frustrerend is echter dat de onlangs door de FDA goedgekeurde elektrocardiogram (ECG)-functie voor het detecteren van mogelijke hartonregelmatigheden - een functie die een paar jaar geleden voor het eerst op de Apple Watch Series 4 verscheen - alleen bruikbaar is als je een Samsung Galaxy gebruikt telefoon met de Galaxy Watch3. De rest van de functies van de telefoon zijn compatibel met andere Android-telefoons, maar niet die ene belangrijke functie. Dat is vervelend, verwarrend en is niet duidelijk gecommuniceerd naar de consument. Het moet worden aangepakt, stat.

De Galaxy Watch3 is gebaseerd op het door Samsung ondersteunde Tizen-besturingssysteem, in plaats van Android, en heeft een vrij unieke interface dankzij het roterende ringelement. Het helemaal opnieuw creëren van een draagbaar app-ecosysteem in plaats van bijvoorbeeld het gevestigde Wear-besturingssysteem van Google te gebruiken, heeft geleid tot een schaars aantal belangrijke apps die beschikbaar zijn voor de Galaxy Watch3.

Image
Image

Dit is niet echt veel veranderd sinds de originele Watch werd uitgebracht, en naast het ontbreken van de eigen apps van Google, zijn er veel andere prominente apps op andere apparaten niet aanwezig. Bovendien kan de Bixby-spraakassistent van Samsung traag en inconsistent reageren. Het is indrukwekkende en aantrekkelijke hardware, maar het software-ecosysteem is er niet op afgestemd. Merk ook op dat de Galaxy Watch3 slechts 8 GB opslagruimte heeft (waarvan ongeveer de helft wordt gebruikt door systeemsoftware) vergeleken met 32 GB op de Apple Watch Series 6, dus er is ook veel minder ruimte voor het opslaan van muziek en voor offline gebruik.

Aan de positieve kant maakt het ecosysteem van Samsung het mogelijk wijzerplaten van derden te maken die zijn gemaakt door een breed scala aan makers. Er zijn veel dingen die er zijn, en om eerlijk te zijn, het vinden van de echt frisse en goed gemaakte gezichten kan lang duren. Toch heb ik een paar unieke gezichten gevonden en gekocht waar ik van hou en die niet lijken op iets dat op het horloge wordt geleverd of dat je op een rivaliserend horloge zult vinden. Apple heeft de betere en meer aanpasbare selectie van gezichten op het apparaat van de fabrikant, maar je kunt niets van andere makers toevoegen.

Hoewel de Galaxy Watch3 lichter en slanker is dan het originele model, is het nog steeds niet de smartwatch die ik het liefst zou dragen tijdens serieuze trainingen.

Prijs: waarom de prijsstijging?

Voor $ 400 voor het basismodel van 41 mm en $ 430 voor de 45 mm-editie, beide voor de niet-LTE-editie, heeft Samsung de prijs van Apple Watch Series 6 geëvenaard. Dat is op het eerste gezicht logisch, want het zijn beide apparaten van hoge kwaliteit. Als u echter wat dieper ingaat op de directe vergelijking, kunnen de software en functionaliteit van de Apple Watch de kosten beter rechtvaardigen. Het is ook een sprong van $ 70-80 over de originele Galaxy Watch, afhankelijk van de grootte, maar de prijsstijging komt niet echt door in het eindresultaat.

Image
Image

Samsung Galaxy Watch3 vs. Apple Watch Series 6

Dit zijn twee van de grote heavy-hitters in de smartwatch-ruimte van vandaag, beide even geprijsd en met indrukwekkend verfijnde hardware. Qua ontwerp zijn ze heel verschillend: de Apple Watch heeft nog steeds de afgeronde rechthoekige look met weinig toegevoegde details, terwijl de omvangrijkere Galaxy Watch3 meer op een traditioneel horloge lijkt. Ik geef de voorkeur aan de Apple Watch-aanpak, omdat het apparaat veelzijdiger aanvoelt als een alledaags horloge, fitnesshorloge of iets dat je zou aankleden met een mooie band, terwijl zoveel van de esthetiek van de Galaxy Watch3 vast en onveranderlijk is.

Bovendien voelt de Apple Watch Series 6 een beetje soepeler en sneller aan in gebruik, en wat nog belangrijker is, heeft een veel groter ecosysteem van apps en services beschikbaar. De Galaxy Watch3 kan worden gebruikt met iPhones, maar je kunt niet reageren op iMessage-notities en andere functionaliteit voelt niet zo harmonieus eenvoudig en ingebakken als bij de Apple Watch. Een Apple Watch is een veel betere optie voor iPhone-bezitters, maar werkt niet met Android-telefoons.

Een stijlvolle en solide smartwatch

De Samsung Galaxy Watch3 is een aantrekkelijke, premium smartwatch met klassieke polshorloge-styling en een unieke benadering van navigatie. Het verliest wat volume van de vorige editie, maar werpt ook wat batterijlevensduur af - een van de beste voordelen van de originele Galaxy Watch. En aangezien het software-ecosysteem de afgelopen jaren niet veel vooruit is gegaan, voelt het alsof de glans van Samsung's smartwatch-propositie is afgesleten, vooral tegen de hogere prijs van $ 400 of meer. Dat gezegd hebbende, het is geweldige hardware als je een Android-telefoon hebt, en je wilt die traditionele allure gecombineerd met moderne, digitale bloeit.

Specs

  • Productnaam Galaxy Watch3
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276430676
  • Prijs $400.00
  • Releasedatum augustus 2020
  • Gewicht 1.7 oz.
  • Productafmetingen 1,77 x 1,82 x 0,44 inch.
  • Kleur Roze, Bruin, Zwart, Prime Black en Donkerbruin
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Tizen OS
  • Processor Exynos 9110
  • RAM 1GB
  • Opslag 8GB
  • Waterdicht IP68; tot 50m

Aanbevolen: