Mijn iPad kan niet afdrukken of kan mijn printer niet vinden

Inhoudsopgave:

Mijn iPad kan niet afdrukken of kan mijn printer niet vinden
Mijn iPad kan niet afdrukken of kan mijn printer niet vinden
Anonim

Met een AirPrint-compatibele printer zou printen op de iPad net zo eenvoudig moeten zijn als op de Share-knop te tikken, Print te kiezen en je printer te selecteren. De iPad verzendt de afdruktaak naar de printer en je zou goed moeten zijn, maar het proces verloopt niet altijd zo soepel.

Als je niet kunt afdrukken of de iPad je printer niet kan vinden, probeer dan een paar stappen voor probleemoplossing die de meest voorkomende problemen oplossen.

Deze tips voor probleemoplossing werken met iPadOS 14, iPadOS 13 en alle momenteel ondersteunde versies van iOS.

Als de printer niet wordt weergegeven in de lijst op uw iPad

Het meest voorkomende probleem doet zich voor wanneer de iPad uw printer niet kan vinden of herkennen. De hoofdoorzaak van dit probleem is dat de iPad en de printer niet correct met elkaar communiceren. Sommige printers, vooral vroege AirPrint-printers, zijn een beetje kieskeurig en hebben van tijd tot tijd een speciale behandeling nodig.

Image
Image

Probeer deze stappen voor probleemoplossing, in volgorde:

  1. Zorg ervoor dat uw printer is ingeschakeld. Sommige printers worden automatisch uitgeschakeld, dus controleer eerst de status van de printer.

  2. Controleer of je bent verbonden met het juiste wifi-netwerk. AirPrint werkt via wifi, dus als u via 4G met internet bent verbonden, kunt u niet afdrukken naar uw netwerkprinter. U moet verbinding maken via Wi-Fi en dit moet hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn als uw printer. De meeste huizen hebben slechts één wifi-netwerk, maar sommige routers zenden uit op een 2,4 GHz-netwerk en een 5 GHz-netwerk. Grote huizen hebben mogelijk een wifi-extender die uitzendt op een ander netwerk. Zorg ervoor dat zowel de iPad als de printer zich met dezelfde frequentie op hetzelfde netwerk bevinden.
  3. Vernieuw de wifi-verbinding van de iPad. Deze procedure dwingt de iPad om opnieuw naar de printer te zoeken. Om wifi te vernieuwen, open je de iPad-instellingen, tik je op Wi-Fi in de lijst aan de linkerkant en tik je op de groene schakelaar om wifi uit te schakelen. Laat het even uit en zet het dan weer aan. Probeer opnieuw af te drukken nadat de iPad opnieuw verbinding heeft gemaakt met het netwerk.

  4. Herstart de iPad. Het is verrassend hoeveel willekeurige problemen het opnieuw opstarten van de iPad zal oplossen. Opnieuw opstarten staat niet bovenaan deze lijst, omdat veel van de andere stappen hier snel te controleren zijn. Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt (ook wel Power-knop genoemd) totdat de iPad u vraagt om slide om uit te schakelen Schuif vervolgens de knop. Een iPad Pro vereist dat u de aan / uit-knop en een van de volumeknoppen ingedrukt houdt. Nadat het is uitgeschakeld, drukt u nogmaals op de Power-knop om het opnieuw te starten.
  5. Start de printer opnieuw op. In plaats van een probleem met de iPad, kan het een probleem zijn met de printer. Door de printer uit te schakelen en weer aan te zetten, kunnen problemen aan de printerzijde worden verholpen. Wacht tot de printer opnieuw verbinding heeft gemaakt met het Wi-Fi-netwerk voordat u deze opnieuw test. De meeste AirPrint-printers hebben een Wi-Fi-lampje of -pictogram op het scherm om aan te geven dat de printer correct is aangesloten.

  6. Controleer of het een AirPrint-printer is. Als dit een nieuwe printer is, zou er op de verpakking moeten staan dat deze AirPrint-compatibel is. Sommige oudere printers gebruiken een specifieke app om vanaf de iPad af te drukken, dus raadpleeg de gebruikershandleiding. U kunt een lijst met AirPrint-printers bekijken op de website van Apple.

Als de printer in de lijst verschijnt

Als u de printer op uw iPad kunt zien en afdruktaken naar de printer kunt sturen, is dit waarschijnlijk geen iPad-probleem. De iPad zou standaardproblemen moeten detecteren, zoals dat de printer geen papier of inkt bevat, maar deze mogelijkheid is afhankelijk van de printer om terug te communiceren met de iPad.

Image
Image
  1. Controleer de inktniveaus en het papier. De printer zou normaal gesproken een foutmelding moeten weergeven als er een probleem is met de afdruktaak, zoals dat het papier of de inkt op is of dat er een papierstoring is.

  2. Start de printer opnieuw op. Er kan van alles misgegaan zijn aan de kant van de printer, en opnieuw opstarten kan deze problemen verhelpen. Schakel de printer uit en laat deze een paar seconden uit voordat u hem weer inschakelt. Probeer opnieuw af te drukken nadat het opnieuw is opgestart.
  3. Voer een diagnose uit op de printer. Veel printers rapporteren basisdiagnose. Deze procedure controleert op inktniveaus, papierstoringen en andere veelvoorkomende problemen.
  4. Herstart de iPad. Het probleem zou niet bij de iPad moeten liggen als de printer erop staat, maar start de iPad toch opnieuw op. Houd de Power-knop ingedrukt totdat de iPad u vraagt om slide om uit te schakelen en verschuif vervolgens de knop. Nadat het is uitgeschakeld, houdt u de knop opnieuw ingedrukt om het opnieuw te starten. Als dat niet werkt, moet je misschien enkele stappen voor probleemoplossing voor de iPad proberen.
  5. Herstart de router. Het probleem ligt mogelijk niet bij de printer. Als u alles op de printer heeft gecontroleerd, kan het de router zijn die het probleem veroorzaakt. Schakel de router een paar seconden uit en start hem opnieuw op om te zien of dat de storing verhelpt.
  6. Neem contact op met de fabrikant van de printer. Op dit punt hebt u de basisstappen voor probleemoplossing doorlopen, waaronder het opnieuw opstarten van de iPad, printer en router. Neem contact op met de fabrikant van de printer voor meer specifieke stappen voor probleemoplossing.

Aanbevolen: