Motorola Tech3-hoofdtelefoonreview: 3-in-1 oordopjes in tegenstelling tot al het andere

Inhoudsopgave:

Motorola Tech3-hoofdtelefoonreview: 3-in-1 oordopjes in tegenstelling tot al het andere
Motorola Tech3-hoofdtelefoonreview: 3-in-1 oordopjes in tegenstelling tot al het andere
Anonim

Bottom Line

De functieset hier is een allegaartje, maar als je het idee van bedrade en draadloze opties op je oordopjes leuk vindt, is dit je enige kans.

Motorola Tech3-hoofdtelefoon

Image
Image

Motorola heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

De Motorola Tech3-hoofdtelefoon is mogelijk het meest unieke aanbod in de echte draadloze ruimte. Dat komt omdat, in feite, het noemen van deze hoofdtelefoons "echt draadloos" niet vastlegt wat ze werkelijk zijn. Naast echt draadloze functionaliteit is Motorola erin geslaagd om u zowel de mogelijkheid te bieden voor een "sportdraad" om de hoofdtelefoon te gebruiken als een standaard paar bedrade Bluetooth-oordopjes, en u kunt zelfs een tweede draad aansluiten om u een plug-in te geven paar oordopjes. Dit maakt ze in theorie een extreem veelzijdig pakket.

In de praktijk voelt de transformatie tussen deze drie modi een beetje onhandig aan. Er zijn hier andere functies in het spel, zoals waterbestendigheid en een behoorlijke levensduur van de batterij, maar verder zijn deze oordopjes vrij eenvoudig. Ik heb een paar dagen besteed aan het testen van de koptelefoons in al hun vormen, en hier is hoe ze in het echte leven werkten.

Image
Image

Ontwerp: niet de meest gestroomlijnde

Motorola's moderne benadering van producten is interessant: het merk probeert niet de premium, ultraslanke ontwerptaal van merken als Apple of Samsung volledig te omarmen, maar probeert in plaats daarvan te innoveren. Dit betekent opties zoals uitstekende, budgetvriendelijke smartphones, vlaggenschip, opvouwbare apparaten en unieke koptelefoons zoals de Tech3-oordopjes hier.

In de echte draadloze modus zijn de knoppen groter dan ik normaal zou willen, met een volledig cirkelvormig ontwerp waarbij de Motorola "M" de hele buitenkant van de oordopjes bedekt. Deze cirkels lopen taps uit in een klein, klassiek oordopje dat de oordopjes een vrij onevenwichtig uiterlijk geeft als ze niet in je oren zitten. Ik heb het Titanium Black-model, dat er het meest standaard uitziet, maar Motorola biedt de Tech3's ook in het wit en een unieke donkerbruine cacaokleur aan.

Motorola's moderne benadering van producten is interessant: het merk probeert niet de premium, ultraslanke ontwerptaal van merken als Apple of Samsung volledig te omarmen, maar probeert in plaats daarvan te innoveren.

De rest van het pakket maakt het ontwerp echt interessanter. De twee kabels die bij de set worden geleverd, hebben een mooi, gespikkeld, geweven patroon dat robuust en premium aanvoelt (meer dan wanneer de draden alleen van rubber waren). De batterijbehuizing is misschien wel het grootste verschil met de standaard echte draadloze hoofdtelefoons. Het heeft in feite de vorm van een kleine hockeypuck, meestal om de twee draden op te nemen. Deze draden wikkel je om de case voor kabelmanagement, waardoor het ontwerp van de case allesbehalve eenvoudig is. Ik maak me zorgen over hoe gemakkelijk het is om de kabels in te pakken en hoe goedkoop het plastic aanvoelt, maar daar kom ik later op terug.

Image
Image

Over het algemeen, als je de oordopjes zonder kabels draagt, zullen deze er niet zo anders uitzien dan andere echte draadloze oordopjes. Maar als je rekening houdt met de rest van wat is inbegrepen, krijg je een zeer sportieve, zeer interessante look en feel.

Comfort: een zeer strakke pasvorm

De vorm van de Tech3-oordopjes maakt ze ideaal voor luisteraars die graag hun oordopjes heel ver in hun oren laten zitten. Aan de ene kant zorgt dit voor een echt strakke pasvorm, wat positieve gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit. Aan de andere kant kan dit een beetje verstikkend aanvoelen.

Er zitten een paar maten oordopjes in de doos, dus je kunt aanpassen hoeveel afdichting er is, maar omdat het deel van de oordopjes dat de oordopjes bevat zo ver naar buiten steekt, kun je het gewoon' je kunt er niet omheen dat de oordopjes vrij ver in je oor zitten. Ik hou persoonlijk niet van dit gevoel voor een paar oordopjes, omdat ik de voorkeur geef aan iets waardoor mijn gehoorgangen een beetje kunnen ademen. Maar als je bang bent dat echte draadloze oordopjes uit je oren vallen tijdens het joggen of rondlopen, is deze pasvorm een geweldige oplossing.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: functie in plaats van vorm

Omdat Motorola neigt naar het budgetvriendelijke einde van het productspectrum, is het niet verwonderlijk dat hier minder-dan-premium materialen in het spel zijn. De oordopjes voelen goed aan, maar zijn zeker niet zo luxe als wat mooiere siliconen. De kabels die in het multifunctionele systeem worden gebruikt, voelen redelijk goed aan met een mooie buitenkant van geweven stof, maar de connectorpluggen zijn erg dun en kunnen gemakkelijk buigen.

Ik had liever een betere bouwkwaliteit gehad, maar gezien de unieke vormfactor zijn deze oordopjes zeker een interessant product.

De batterijhouder zelf is het deel waar de materiaalkeuzes het meest te wensen overlaten. Vanwege alle ribbels en compartimenten die nodig zijn voor het kabelbeheer, koos Motorola voor een dunner, goedkoper plastic. Het bovenste deksel dat opengaat om de oordopjes bloot te leggen is bijzonder dun, dus ik raad niet aan om veel druk uit te oefenen op dit verbindingspunt.

Image
Image

In de behuizing zit een slim klein compartiment dat de uiteinden van de dubbele connectoren bevat, waardoor de kabels eenvoudiger kunnen worden opgeborgen, maar dat deksel is ook erg dun en voelt goedkoop aan. De oordopjes zijn IPX5-waterbestendig, wat betekent dat je deze hoofdtelefoon in de regen of in de sportschool zonder problemen kunt gebruiken. Al met al zijn er enkele goede aspecten van de build, maar de kleine punten waar de details belangrijk zijn, voelen een beetje goedkoper aan dan ik zou willen.

Geluidskwaliteit: Verrassend goed, met enkele kanttekeningen

Een van de meest verrassende aspecten van de Motorola Tech3s is hoe goed ze klinken voor typisch muziek luisteren. Motorola is geen merk dat bekend staat om zijn audiofiele geluidskwaliteit, en de goedkope constructie in combinatie met het prijskaartje van minder dan $ 100 deed me oorspronkelijk geloven dat deze zouden klinken als een goedkope koptelefoon. Voor de meeste muziek (van top 40 en rustige folk tot EDM en klassiek) klinkt deze hoofdtelefoon echter rijk en levensecht.

Er staat niet veel informatie op de doos of op de website over welke audiospecificaties hier spelen, dus ik kan je geen frequentierespons of zelfs een drivergrootte geven. Maar als je een koptelefoon alleen voor muziek wilt, zijn deze echt indrukwekkend, en dat is alleen in de Bluetooth-modus. Als je de draden aansluit en ze in een grotere DAC of hoofdtelefoonversterker steekt, kunnen ze nog beter klinken.

Een van de meest verrassende aspecten van de Motorola Tech3s is hoe goed ze klinken voor typisch muziek luisteren.

Het is wanneer je in andere toepassingen komt dat dingen een beetje schetsmatiger worden. De eerste keer dat ik de oordopjes probeerde te gebruiken voor een telefoongesprek, klonken de microfoons aan boord behoorlijk ruw voor de andere mensen aan het gesprek. En de koptelefoon lijkt moeite te hebben als er veel mensen tegelijk proberen te praten, bijvoorbeeld tijdens een Zoom-videogesprek. Dit is onder normale omstandigheden niet ideaal, maar wordt tegenwoordig behoorlijk problematisch met zoveel werken op afstand. Het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de oordopjes leek dit een tijdje te verhelpen, maar de gesprekskwaliteit liet nog veel te wensen over. En natuurlijk zijn er hier geen fancy codecs of actieve ruisonderdrukking.

Batterijlevensduur: best goed, maar niet per se belangrijk in dit geval

Batterij is normaal gesproken een enorme categorie om te overwegen voor echte draadloze oordopjes. Deze productcategorie moet een klein formaat behouden en daarom moeten de batterijen die fabrikanten in het apparaat kunnen passen klein zijn. Als een merk in staat is een uitstekende batterijduur te bieden voor echte draadloze oordopjes, maakt dit het pakket daarom behoorlijk indrukwekkend.

De Tech3's geven je 7 uur afspeeltijd met alleen de oordopjes, wat echt solide is. Je krijgt slechts 11 extra uren met de batterijhouder - niet het beste totaal, maar zeker niet het slechtste. U kunt de hoofdtelefoon ook snel opladen met de MicroUSB-poort op de case, waardoor u tot 3 uur kunt luisteren met een snelle oplaadtijd van 15 minuten.

Image
Image

De echte onderscheidende factor hier is echter dat je deze oordopjes kunt aansluiten op een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Dit is niet beschikbaar op andere Bluetooth-oordopjes die ik ooit heb geprobeerd. Omdat deze apparaten zo klein moeten zijn, passen merken meestal niet in een koptelefoonaansluiting, zoals je zult vinden op over-ear Bluetooth-koptelefoons. Het feit dat je de Tech3's kunt instellen om in te pluggen, betekent dat je je technisch gezien nooit zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.

Zodra je oordopjes leeg zijn, sluit je gewoon de meegeleverde kabels aan en blijf je via een vaste kabel naar muziek luisteren. Met zoveel telefoons die de koptelefoonaansluiting wegdoen, is dit eigenlijk alleen een use case voor sommige mensen, maar het werkt ook goed op laptops. Dat gezegd hebbende, de aanwezigheid van dit systeem met drie modi (Motorola noemt het TriX) maakt het batterijgesprek een beetje ingewikkelder.

Connectiviteit en codecs: een interessant trio van use-cases

Ik zinspeelde op de volledige connectiviteit en functionaliteit van het TriX-systeem hierboven, maar het is de moeite waard hier verdere uitleg te geven. Naar mijn mening is dit de belangrijkste reden waarom u deze oordopjes boven andere zou overwegen. In echt draadloze modus, zonder aangesloten kabels, gebruikt deze hoofdtelefoon Bluetooth 5.0 om muziek van je apparaat te streamen. Dit geeft je ongeveer 10 meter bereik, alle moderne headsetprotocollen en alleen de standaard SBC-codec. Het zou leuk zijn om de hoogwaardige Qualcomm aptX hier te zien, maar het is geen dealbreaker.

Door een bedrade optie toe te voegen, stelt Motorola je in staat om Bluetooth te omzeilen en elk apparaat te gebruiken dat je naar muziek wilt luisteren, zolang het maar een koptelefoonaansluiting heeft.

Als je de enkele, dubbele draad aan elk oordopje bevestigt, communiceert de hoofdtelefoon nog steeds via dezelfde Bluetooth-methode, maar ze hebben nu een multifunctionele knopafstandsbediening. Zoals besproken in het comfortgedeelte, geeft deze "sport"-modus je ook wat gemoedsrust bij het gebruik van deze hoofdtelefoon voor trainingen, omdat de draad achter je nek kan worden gedrapeerd om te voorkomen dat de hoofdtelefoon afzonderlijk v alt en wegrolt.

Image
Image

Wanneer je het derde stuk aansluit en deze hoofdtelefoon in een volledig bedrade modus zet, ontgrendel je hun volledige geluidskwaliteit. Bluetooth-connectiviteit resulteert inherent in een losser geluidskwaliteit omdat deze manier van overdracht vereist dat uw muziek wordt gecomprimeerd om snel te kunnen streamen. Door een bekabelde optie op te nemen, kunt u met Motorola Bluetooth omzeilen en elk apparaat gebruiken dat u naar muziek wilt luisteren, zolang het maar een hoofdtelefoonaansluiting heeft. Hierdoor kunt u muziekspelers met een hogere definitie of zelfs een externe DAC gebruiken, waardoor u bestanden van veel hogere kwaliteit kunt afspelen. Als je een verliesvrije audiobibliotheek hebt, is dit enorm, maar het betekent ook dat de levensduur van de batterij lang niet zo'n grote zorg voor je zal zijn.

Software, besturing en extra's: een ietwat ingewikkeld pakket

Hoewel er niet veel van de typische toeters en bellen zijn, zijn er hier genoeg trucs beschikbaar. In plaats van actieve ruisonderdrukking of sensorgestuurde functies, heeft Motorola veel van de Bluetooth-functie uitgeschakeld in hun Hubble VerveLife-app. Dit zorgt voor enige aanpassing van de EQ van de oordopjes, maar ontgrendelt ook alle functies van de stemassistent. Motorola heeft bijzondere aandacht besteed aan de Alexa-functies, waardoor je de mogelijkheid hebt om Alexa's groeiende bibliotheek met vaardigheden rechtstreeks via je oordopjes te gebruiken.

Image
Image

We hebben de reden voor het opnemen van alle fysieke extra's hierboven al besproken, maar ik wilde wat tijd besteden aan het praten over het daadwerkelijke gebruik van het pakket. Motorola heeft de batterijbehuizing ontworpen met het oog op kabelbeheer. Normaal gesproken zou ik hier veel lof voor geven, maar hoe je elk van de kabels wikkelt, werkt niet naadloos de eerste paar keer dat je het doet.

De connectoren van de oordopjes zijn klein en begraven in hun sleuven, waardoor het soms moeilijk is om ze met je vingers eruit te vissen. En wanneer u elk van de draden wikkelt, moet u dit doen met precies de juiste spanning zodat ze in hun sleuven en groeven passen. Als je erachter komt, werkt het goed, maar er is een leercurve, en het is zeker belangrijk om hier te onthouden.

Bottom Line

Iets dat niet over het hoofd mag worden gezien aan de Tech3's, is hoe laag Motorola erin geslaagd is om de prijs te krijgen. Als zelfs mid-tier echte draadloze oordopjes meer dan $ 100 kosten, zul je de prijs van $ 99 van de Tech3s erg verfrissend vinden. Dit is een beetje de perfecte prijs voor elk fatsoenlijk klinkend paar echte draadloze oordopjes, en als je rekening houdt met de fatsoenlijke levensduur van de batterij en de super-unieke, drieweg-vormfactor, is het een geweldige prijs. Sommige van die besparingen resulteren in goedkoop aanvoelende materialen, maar dat is niet het ergste ter wereld, want het pakket is licht en draagbaar. Over het algemeen is de hier aangeboden waarde een echt verkoopargument.

Motorola Tech3-hoofdtelefoon versus Apple AirPods

Het is echt moeilijk om de Tech3's met iets anders te vergelijken, omdat ze echt een uniek uniek product op de markt zijn. De beste vergelijking op het gebied van geluidskwaliteit en prijs is tussen de Tech3s en Apple AirPods. Met ongeveer $ 100 krijg je fatsoenlijke echte draadloze prestaties op beide hoofdtelefoons.

De AirPods hebben een veel betere bouwkwaliteit en betere connectiviteit met Apple-producten. En omdat AirPods zo alomtegenwoordig zijn, zijn er tal van accessoires van derden, waarvan sommige bedoeld zijn om u siliconendraden te geven zodat ze aanvoelen als sport-oordopjes. Je kunt dus dichter bij de drie-in-één-functionaliteit van de Tech3s komen, maar niet volledig daar. Kortom, als je de bedrade opties wilt, moet je hier met Motorola gaan.

Een werkelijk unieke hoofdtelefoon

In de echte draadloze ruimte ben ik gewend om koptelefoons te vergelijken met veel concurrentie, in een poging kopers te helpen de voor- en nadelen af te wegen. Natuurlijk zijn er enkele vergelijkingen te maken met de Tech3s, zoals de batterijduur van 7 uur, de IPX5-waterbestendigheid en de geluidskwaliteit. Maar eerlijk gezegd, het eerste en laatste waar u aan moet denken, is de drie-in-één-vormfactor. Als u wilt dat uw echte draadloze oordopjes de mogelijkheid hebben om ze op een muziekspeler aan te sluiten als de batterijen leeg raken, zult u deze nergens anders vinden. Ik had liever een betere bouwkwaliteit gehad, maar gezien de unieke vormfactor zijn deze oordopjes zeker een interessant product.

Specs

  • Productnaam Tech3-hoofdtelefoon
  • Product Merk Motorola
  • MPN SH055 TB
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum november 2019
  • Gewicht 0.2 oz.
  • Productafmetingen 0,71 x 0,94 x 0,83 inch.
  • Kleur Mokka Brons, Platina Wit, Titanium Zwart
  • Levensduur batterij 7 uur (alleen oordopjes), 11 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: