Alsjeblieft, Apple, stop niet met de originele HomePod

Inhoudsopgave:

Alsjeblieft, Apple, stop niet met de originele HomePod
Alsjeblieft, Apple, stop niet met de originele HomePod
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple stopt met de originele HomePod slimme luidspreker.
  • Ik ben dol op mijn HomePod en denk dat het geweldige geluid het hoge prijskaartje compenseert.
  • De HomePod doorloopt veel mooie softwareberekeningen om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke geluid krijgt in een bepaalde omgeving.
Image
Image

Apple verwijdert zijn originele HomePod en ik denk dat het een grote fout maakt.

Het bedrijf stopt met de originele HomePod ten gunste van de HomePod Mini, die afgelopen herfst debuteerde. De kleinere slimme luidspreker van $ 99 is een hit, dankzij de geluidskwaliteit, de lagere prijs en de naadloze iPhone-connectiviteit.

Maar de originele HomePod is een briljant product dat nooit helemaal tot zijn recht is gekomen. Het aanvankelijke hoge prijskaartje schrikte veel mensen af, maar het biedt ongelooflijk geluid en naadloze integratie met het Apple-ecosysteem dat moeilijk te vervangen zal zijn.

De originele HomePod arriveerde in 2018 als Apple's eerste poging tot high-end audio. Maar het apparaat had het moeilijk om te concurreren met Amazon's Alexa en Google's Home-reeks gadgets.

Ik hoop dat Apple van gedachten verandert over het stopzetten van de originele Homepod of zelfs met een vervolg op dit model komt.

Lijkt te doden

Toen ik de HomePod twee jaar geleden kocht, was het eerste wat me opviel het unieke uiterlijk met zijn diepzwarte tinten en mysterieuze lichten bovenop. Ik vind het nog steeds een van de meest opvallende technische apparaten die ooit zijn gemaakt.

Het enige dat te vergelijken is met zijn intens futuristische, raadselachtige en gestroomlijnde esthetiek, is de dierbare overleden Twentieth Anniversary Mac. Interessant is dat dat Mac-model, dat aanvankelijk voor vele duizenden dollars werd verkocht, ook werd geprezen om zijn ongelooflijke audiokwaliteiten.

Ja, de HomePod heeft zijn eigenaardigheden. De eerste daarvan is het feit dat het is opgezadeld met Siri, die op zijn best een wispelturige vriend is. Soms reageert Siri onmiddellijk op mijn commando's, terwijl er bij andere een ongemakkelijke stilte v alt terwijl ze denkt en denkt. Daarentegen heeft mijn Amazon Echo-luidspreker geen moeite om mijn gemompel te begrijpen.

Maar het glorieuze geluid dat de HomePod produceert, maakt alles goed. Ik heb het aanbod van Amazon en Google geprobeerd en ik ben hier om te zeggen dat Apple's HomePod al hun apparaten verslaat. De HomePod biedt een diepe bas en kamervullend geluid, en hoewel ik geen audiofiel ben, is het een van de best klinkende luidsprekers die ik heb gehoord.

Image
Image

Ik ben dol op het feit dat de HomePod acht luidsprekers bevat die worden bestuurd door een A8-processor en aangepaste software. Het apparaat heeft zeven tweeters die vanaf de onderkant naar beneden en naar buiten schieten, en een enkele vier-inch woofer die uit de bovenkant schiet voor lage frequenties.

De HomePod bevat ook zeven microfoons. Er zijn zes microfoons voor Siri en een zevende binnenin die de locatie van die woofer meet, zodat hij de bas kan regelen. Het doel is om de luidspreker extra geluiden van reflecties te laten verminderen in welke kamer je hem ook plaatst.

In mijn ervaring werkt dit heel goed, en de HomePod detecteert automatisch wanneer je hem oppakt en kalibreert het geluid opnieuw wanneer je hem naar een andere kamer brengt.

De HomePod doorloopt veel mooie softwareberekeningen om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke geluid krijgt in een bepaalde omgeving. Maar op echte Apple-manier hoef je je geen zorgen te maken over dit soort dingen of te rommelen met software-instellingen. De HomePod doet het allemaal zelf zonder enige hulp.

Past precies in je Apple-leven

Als je deel uitmaakt van het Apple-ecosysteem, is er ook geen betere dan het gemak van de HomePod. U hoeft geen extra apps te downloaden of met instellingen te spelen.

Een sterk onderschat kenmerk van de HomePod is zijn vermogen om te werken als een geweldige luidspreker. Het is gemakkelijk om gesprekken van mijn iPhone naar de HomePod te schakelen en de gesprekskwaliteit is ongelooflijk. Het is gemakkelijker om mensen op mijn HomePod te horen dan wanneer ze zich in dezelfde kamer bevinden.

Image
Image

Een ander groot voordeel van de HomePod is de diepe integratie met Apple TV, waardoor het een waardevol onderdeel is van mijn thuis-tv-opstelling. Ik hoefde niet te investeren in een dure soundbar om audio van uitstekende kwaliteit op mijn tv te krijgen met mijn huidige aansluiting.

Ik hoop dat Apple van gedachten verandert over het stopzetten van de originele HomePod, of zelfs met een vervolg op dit model komt. Houd tot die tijd eventuele verkopen op de HomePod in de gaten. Het zal je goed van pas komen.

Aanbevolen: