Hoe Google Home te gebruiken om YouTube-video's af te spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Home te gebruiken om YouTube-video's af te spelen
Hoe Google Home te gebruiken om YouTube-video's af te spelen
Anonim

Google is eigenaar van YouTube, dus je zou denken dat het gemakkelijk zou moeten zijn om Google Home met YouTube te gebruiken. Het Google Home-apparaat dat je hebt, bepa alt echter hoe je YouTube kunt openen en beheren. Dit is wat je moet weten over het gebruik van Google Home om je YouTube-video's af te spelen.

Google Home-apparaten omvatten de standaard Google Home, mini en max slimme luidsprekers, evenals de Google Home/Nest Hub en andere geselecteerde slimme luidsprekers en schermen met Google Home.

Google Home-smartspeakers kunnen selecties van de YouTube Music-service afspelen, maar omdat ze geen scherm hebben, kun je de video niet bekijken of rechtstreeks audio afspelen van YouTube-video's.

Er is echter een oplossing. Via Bluetooth kun je een YouTube-video bekijken op je telefoon of pc en naar het audiogedeelte luisteren op een slimme Google Home-speaker. Je kunt deze truc ook gebruiken om naar YouTube-audio te luisteren op een Google Home Hub/Nest of een compatibel smartdisplay als je het videogedeelte op je telefoon of pc wilt bekijken.

Je kunt de YouTube Cast-optie niet gebruiken om YouTube-audio alleen te horen op een slimme Google Home-speaker.

YouTube-audio afspelen op Google Home vanaf een smartphone

Hier leest u hoe u audio van YouTube-video's op een Google Home vanaf uw smartphone kunt afspelen.

  1. Open de Google Home-app en tik op het pictogram dat uw Google Home Speaker. vertegenwoordigt

    Image
    Image
  2. Tik in de volgende schermen op Instellingen > Gekoppelde Bluetooth-apparaten > Koppelingsmodus inschakelen.

    Image
    Image
  3. Open Bluetooth op je telefoon (in de instellingen van de telefoon, niet in de Google Home-app), tik op Beschikbare apparaten en kies je Google Home-apparaat.

    Image
    Image
  4. Zodra de telefoon en het Google Home-apparaat zijn gekoppeld, opent u YouTube op uw smartphone om iets af te spelen. Je kunt YouTube-video's bekijken op je smartphone terwijl de muziek of andere begeleidende audio wordt afgespeeld op je Google Home.

YouTube-audio afspelen vanaf een pc op een Google Home

Je kunt YouTube-audio ook afspelen vanaf een pc of laptop op een Google Home-apparaat op dezelfde manier als vanaf een smartphone.

  1. Schakel Bluetooth in Instellingen van uw computer in en selecteer vervolgens Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bluetooth in het dialoogvenster Add a Device.

    Image
    Image
  3. Op je smartphone, open de Google Home-app en tik op je Google Home-apparaat.

    Image
    Image
  4. Tik in de Google Home-app op Apparaatinstellingen > Gekoppelde Bluetooth-apparaten > Koppelingsmodus inschakelen.

    Image
    Image
  5. Wanneer de Bluetooth-koppelingsmodus is geactiveerd in de Google Home-app, zou het Google Home-apparaat moeten verschijnen in de Add a Device lijst op uw pc. Wanneer u op het apparaatpictogram klikt, wordt het koppelings-/verbindingsproces tussen de pc en Google Home gestart.

    Image
    Image
  6. Wanneer het koppelen is bevestigd, verschijnt er een prompt met de tekst "Verbinding voltooid" of "Uw apparaat is klaar voor gebruik!"

    Image
    Image

    Onder je gekoppelde Google Home zie je mogelijk een bijschrift met de tekst 'Verbonden muziek'. Alle audio, inclusief YouTube-audio, wordt echter afgespeeld op het Bluetooth-gekoppelde Google Home-apparaat vanaf de pc.

  7. Je pc is toegevoegd aan de lijst met Bluetooth-apparaten van je Google Home. Als er meerdere gekoppelde apparaten in de lijst staan, markeer dan het Bluetooth-pictogram voor uw pc om het afspelen van audio in te schakelen.

    Image
    Image
  8. Je kunt nu het videogedeelte van YouTube op je pc bekijken en naar de audio luisteren op je Google Home-apparaat. Als je naar YouTube-audio op je pc wilt luisteren, gebruik je de Google Assistent om 'Google, zet Bluetooth uit' te zeggen.

    Image
    Image

YouTube gebruiken met Google Home/Nest Hub en smartdisplays

Als je een Google Home/Nest Hub of een ander door Google geschikt slim scherm hebt, is YouTube een van de apps die je rechtstreeks op het scherm kunt bekijken (geen smartphone, pc of tv) en naar YouTube-audio kunt luisteren op de ingebouwde luidsprekers van het apparaat.

Je kunt Google Home mogelijk ook gebruiken met een Bluetooth-luidspreker om in plaats daarvan naar YouTube-audio te luisteren.

Hoewel Lenovo Smart Displays zijn geclassificeerd als apparaten met Google Home-functionaliteit en audio van externe Bluetooth-bronnen (smartphones/pc's) kunnen afspelen, kunnen ze niet fungeren als bron om YouTube-audio af te spelen op een externe Bluetooth-luidspreker.

Als je een Google Home/Nest Hub met een Bluetooth-speaker wilt gebruiken, doe je het volgende:

  1. Schakel je Bluetooth-luidspreker in en activeer de koppelingsmodus volgens de instructies (meestal een druk op de knop).
  2. Open de Google Home-app en tik op je Hub of compatibele scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteren Apparaatinstellingen > Standaard muziekluidspreker.

    De standaardluidspreker die in deze stap wordt weergegeven, is uw huidige Google Home-apparaat. In de volgende stap wijzigt u dit in uw gewenste Bluetooth-luidspreker.

    Image
    Image
  4. Wijzig uw huidige Google Home-apparaat in Koppel Bluetooth-luidspreker en ga verder met het scan- en koppelingsproces.

    Image
    Image
  5. Zodra het koppelen is voltooid, kun je spraakopdrachten of het touchscreen op de Google Home/Nest Hub of een compatibel smartdisplay gebruiken om YouTube-navigatie en bedieningsfuncties te bedienen. U kunt YouTube-video's op het scherm bekijken en naar de audio luisteren op uw gekoppelde standaard Bluetooth-luidspreker.

Google Home gebruiken om YouTube-audio en -video af te spelen op bepaalde tv's

Je kunt Google Home ook gebruiken met Chromecast om YouTube op tv's weer te geven. Als je een Chromecast of een tv met ingebouwde Chromecast hebt, kun je met Google Assistent een Google Home-smartspeaker of Google Home Hub/Nest vertellen om YouTube af te spelen op de tv (audio en video worden beide afgespeeld).

Je kunt via Google Home ook de Google Assistent gebruiken om bepaalde YouTube-navigatiefuncties te bedienen om video's te selecteren en ze af te spelen, te pauzeren en te hervatten.

Aanbevolen: