Bose QuietComfort Earbuds Review: rijk klinkende oordopjes met uitstekende ANC

Inhoudsopgave:

Bose QuietComfort Earbuds Review: rijk klinkende oordopjes met uitstekende ANC
Bose QuietComfort Earbuds Review: rijk klinkende oordopjes met uitstekende ANC
Anonim

Bottom Line

De Bose QuietComfort-oordopjes hebben geweldige ANC en een prachtig ontwerp, waardoor ze tot de beste oordopjes met ruisonderdrukking op de markt behoren.

Bose QuietComfort-oordopjes

Image
Image

Bose heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Bose is objectief gezien een van de beste audiomerken die er zijn voor draadloze hoofdtelefoons voor consumenten, en die erfenis wordt heel goed voortgezet met de nieuwste QuietComfort-oordopjes. Laten we nu ergens duidelijk over zijn: als je chirurgische niveaus van specificatiedetails en enorme controle over de EQ en functionaliteit van je hoofdtelefoon wilt, is Bose niet echt de juiste keuze. Je kunt geen echte audiofiele kwaliteit krijgen zonder een bedrade hoofdtelefoon en waarschijnlijk sowieso een hoofdtelefoonversterker. Maar Bose is de Apple van luidsprekers en koptelefoons: ze hebben end-to-end controle over hun apparaten met eigen EQ, ontwerp en een uitstekende eersteklas pasvorm en afwerking.

De Bose QuietComfort-oordopjes zijn de eerste kennismaking van het merk met echte draadloze oortelefoons met actieve ruisonderdrukking. Ik kreeg vorig jaar de kans om de SoundSport echte draadloze oordopjes te beoordelen voor Lifewire, en het zijn enkele van de beste echte draadloze oordopjes voor mijn oren (het zijn nog steeds degenen die ik bijna overal mee naartoe neem). Dus ik was opgewonden om de bijgewerkte QC-versie te bemachtigen om te zien hoeveel waarde het nieuwe ANC aan de ervaring toevoegt.

Ontwerp: bijgewerkt, maar nog steeds erg "Bose"

Het ontwerp van de QuietComfort-oordopjes is enigszins afgeleid van de oordopjes die Bose in het verleden heeft uitgebracht. Hoewel dat in veel opzichten positief is (ik hou van de ontwerptaal die Bose gebruikt voor bijna al hun producten), betekent het wel dat deze oordopjes behoorlijk groot zijn.

Image
Image

Om eerlijk te zijn, hebben de QC-oordopjes een langwerpig, ovaalachtig chassis gekregen in plaats van de ronde, uitpuilende behuizing die op de SoundSport-lijn wordt gebruikt. Dit helpt om het profiel van de oordopjes te verkleinen en meer gelijk met de zijkant van je gezicht te zitten. Maar met een lengte van meer dan 2,5 cm is het deel van de oordop dat buiten je oren zit nog steeds behoorlijk merkbaar, bijna als een van die kleine Bluetooth-headsets die je mensen in de vroege jaren 2000 zag dragen.

Maar het plastic dat hier wordt gebruikt, zorgt voor een echt hoogwaardige matte afwerking die de oortelefoons een zeer premium, Bose-achtig uiterlijk geeft. Ook de subtiele welving van de buitenmantel ziet er op het eerste gezicht mooi strak uit. Dat materiaalontwerp is ook aanwezig op de oplaadcassette van de batterij, wat zorgt voor een heel mooi pakket dat net zo hoogwaardig aanvoelt als je zou willen.

Comfort: nog steeds een van de beste

Ik ben in het verleden niet verlegen geweest om te zeggen dat de oordopjes van Bose het meest comfortabel zijn voor mijn specifieke behoeften. Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan een stevige afdichting door een ronde siliconentip die in je gehoorgang wordt gestopt (zoals je zult vinden op AirPods Pro), geloof ik dat om oordopjes echt lang comfortabel te dragen, je iets nodig hebt dat precies zit aan de buitenrand van uw gehoorgang. Op die manier ben je niet ongemakkelijk onder druk aan het afdichten.

Omdat de QC-oordopjes een ruisonderdrukkend product zijn, was ik niet verrast om te zien dat ze een veel stevigere afdichting gebruiken dan het SoundSport-ontwerp waar ik van ben gaan houden. Maar het is lang niet zo verstikkend als sommige van de echt strakke oordopjes op de markt. De nieuwe StayHear Max-tips lijken erg op de tips die je op de vorige oordopjes van Bose aantreft, maar ze zorgen wel voor een iets strakkere afdichting. In plaats van te gaan voor een echt rond ontwerp, zien ze er iets meer taps uit, bijna als een paraplu of een verkeerskegel.

Deze tips zijn gemaakt van ultrazachte siliconen en hebben een mooie gebogen vleugel die de buitenkant van je oorkraakbeen vastgrijpt. Ik denk dat deze twee contactpunten van het grootste belang zijn om te voorkomen dat oordopjes uit je oor worden geduwd - extra belangrijk als er geen draad is om te voorkomen dat oordopjes over straat rollen. En hoewel de oordopjes groot zijn, zijn ze met een gewicht van minder dan een halve ounce vederlicht.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: mooi, stevig en een beetje speels

Hoewel de QuietComfort-oordopjes niet rechtstreeks als sport-oordopjes worden gefactureerd (Bose heeft een versie die het ANC afschaft dat hier meer op gericht lijkt te zijn), zijn deze oordopjes behoorlijk sportief. Het plastic dat Bose gebruikt, heeft altijd eersteklas gevoeld, begrijp me niet verkeerd, maar het voelde ook speels aan op een manier waardoor ik er zeker van ben dat het meenemen van deze op trainingen, wandelingen of gewoon dagelijkse woon-werkverkeer niet zal leiden tot tonnen onnodige slijtage en krassen. Dit geldt zowel voor de behuizing als voor het buitenste chassis van de oordopjes.

Image
Image

De oordopjes zelf zijn gemaakt van die ultrazachte siliconen, maar dit materiaal lijkt ook een behoorlijke hoeveelheid stijfheid te hebben om veel bochten te overleven als gevolg van het herhaaldelijk uit je oren halen van de oordopjes. Er is hier ook een IPX4-classificatie, wat zorgt voor een behoorlijke mate van zweet- en regenbestendigheid. Het is belangrijk op te merken dat dit betekent dat er officieel geen stofbestendigheid is aangewezen, en veel sportievere oordopjes geven je betere beoordelingen (zoals IPX5 of IPX6) voor zwaardere bescherming tegen vocht. Ik denk echter dat deze hoeveelheid waterafdichting voldoende is voor gemiddeld gebruik.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: perfect voor fans van Bose

Als je op zoek bent naar Bose-oortelefoons, weet je waarschijnlijk vrij goed waar je aan begint. In mijn oren zijn de EQ en geluidskwaliteit van de QC Earbuds vergelijkbaar met de meeste andere producten in hun assortiment. Deze lijken veel op de SoundSport-reeks oordopjes: een gezonde hoeveelheid bas zonder omslachtig te zijn en veel details in de middentonen. Ik merk wel dat, net als andere Bose-oordopjes, de QC's een beetje lijden op de volumeafdeling, waardoor ik het volume iets hoger moet zetten dan normaal voor andere echte draadloze oortelefoons. Dit is waarschijnlijk te wijten aan Bose's "volume-geoptimaliseerde Active EQ-technologie", waardoor sommige EQ-aanpassingen worden veroorzaakt terwijl u het volume verhoogt en verlaagt.

Dit wordt uiteindelijk positief omdat deze technologie erop gericht is bepaalde frequenties onder controle te houden bij het verhogen van het volume, in tegenstelling tot de EQ-artefacten die te horen zijn op goedkopere hoofdtelefoons. Om eerlijk te zijn, je oren zijn sowieso niet bedoeld om naar oordopjes te luisteren op maximaal volume, dus ik denk dat deze volumetempering in dit geval goed is. Op echte Bose-manier is er hier niet veel numerieke details op het specificatieblad, maar anekdotisch klinken ze vol, natuurlijk en indrukwekkend.

Deze lijken veel op de SoundSport-reeks oordopjes: een gezonde hoeveelheid bas zonder omslachtig te zijn en veel details in de middentonen.

Waar de QuietComfort Earbuds echt hun effectiviteit laten zien, is op de afdeling Active Noise Cancelling. Het is pas de laatste paar jaar dat echt draadloze oordopjes regelmatig ANC als functie toevoegen, en normaal gesproken blijft het ver achter bij het ANC dat je zou krijgen op premium, over-ear hoofdtelefoons. Dat komt omdat, om ANC echt effectief te laten werken, je meestal een betere fysieke afdichting nodig hebt dan mogelijk is met oordopjes.

Bose heeft hier iets indrukwekkends gedaan met hun ANC-technologie en de manier waarop het werkt met de StayHear-tips. Het zegel is net genoeg om geluid uit te wissen, maar het is ook perfect voor de ruisonderdrukkende technologie die Bose heeft geperfectioneerd in hun over-ear QC-lijn. Het komt allemaal mooi samen om veel meer ruis te blokkeren dan bijna alle andere oordopjes die ik heb geprobeerd. Het werkt perfect voor lawaaierige kantoren, het doffe geraas van het verkeer of zelfs alleen de drone van een airconditioner.

Het zegel is net genoeg om geluid uit te wissen, maar het is ook perfect voor de ruisonderdrukkende technologie die Bose heeft geperfectioneerd in hun over-ear QC-lijn.

Levensduur van de batterij: nog maar midden op de weg

Waarschijnlijk omdat er zoveel inzet is gestoken in de actieve ruisonderdrukkingstechnologie, wint de levensduur van de batterij van de QuietComfort Earbuds geen prijzen in mijn boek. Het specificatieblad beweert dat je 6 uur constant kunt luisteren op een enkele lading met alleen de oortelefoons, en je kunt 12 extra uur krijgen met de extra lading die door de batterijhouder wordt geleverd.

Wanneer andere merken in deze prijsklasse meer dan 24 uur totale luistertijd bieden, vallen deze cijfers weliswaar een beetje plat. Ik zal erop wijzen dat de levensduur van de batterij hier gelijk of zelfs een beetje beter is dan wat ik routinematig kreeg met de SoundSport-oordopjes in de laatste generatie, en gezien het feit dat er ANC op deze oordopjes zit (een notoir zware belasting van de levensduur van de batterij), Bose heeft duidelijk iets gedaan om de levensduur van de batterij te verlengen. Maar voor deze prijs voelt het nog steeds een beetje laag.

Het specificatieblad beweert dat je 6 uur constant kunt luisteren op een enkele lading met alleen de oordopjes, en je kunt 12 extra uur krijgen met de extra lading die wordt geleverd door de batterijhouder.

Bose maakt het een beetje goed met snel opladen op basis van USB C (waardoor je 2 uur kunt luisteren met een oplaadtijd van 15 minuten) om je op weg te helpen. En er is zelfs Qi-gecertificeerde draadloze oplaadtechnologie ingebouwd in de batterijbehuizing - iets wat ik tot mijn verbazing zie bij zo weinig premium echte draadloze hoofdtelefoonaanbiedingen. Maar het is hier opgenomen en het werkt geweldig.

Connectiviteit en codecs: net genoeg om uit de buurt te blijven

Bose schakelt Bluetooth 5.1 in om de draadloze transmissie op de QuietComfort-oordopjes van stroom te voorzien, wat ongeveer 9 meter solide connectiviteit belooft. Mijn ervaring varieert vaak enorm, zelfs met andere Bluetooth 5.0-oordopjes, omdat mijn appartement veel dikke pleistermuren heeft en ik vaak door de dichtbevolkte straten van NYC loop. Hoewel ik soms problemen tegenkwam met de SoundSport, is Bose erin geslaagd om echt stabiele connectiviteit te bieden met de QC-knoppen. Tot nu toe, zo goed.

Wat niet zo solide is, zijn de Bluetooth-codecs die hier worden aangeboden, omdat je alleen de standaard SBC- en AAC-opties zult vinden. Wanneer steeds meer reguliere oordopjes de weg gaan van aptX of LDAC, die veel losser compressiemiddel zijn voor Bluetooth-overdracht, voelt het als een vreemde omissie voor bijna $ 300 oortelefoons. Het is waarschijnlijk dat Bose aptX is vergeten omdat het een software-integratie van derden is, gemaakt door Qualcomm, en Bose is een merk dat de neiging heeft om volledige controle over hun software en digitale signaalverwerking te houden. Niets van dit alles is een echte dealbreaker, maar het is zeker belangrijk om op te merken.

Image
Image

Software, bediening en extra's: meer dan verwacht

Bose-oordopjes hebben de neiging om te kiezen voor een veel eenvoudigere ervaring, waardoor je slechts een paar bedieningselementen aan boord hebt en niet veel anders. Het kan voor een merk moeilijk zijn om veel toeters en bellen in zoiets kleins als een oordopje te passen, dus als een bedrijf een paar coole trucs in een klein pakketje kan stoppen, is het behoorlijk indrukwekkend. Deze generatie, in plaats van knoppen te gebruiken, heeft aan elk oor aanraakbedieningen toegevoegd, waarbij het rechteroordopje zorgt voor het overslaan van nummers en spraakondersteuning en het linkeroordopje het ANC bedient en een extra toewijsbare parameter. Veel hiervan is nog intuïtiever als je de functionaliteit koppelt aan de Bose Music-app.

Normaal gesproken zijn de apps van Bose erg basic, maar ik was verbaasd over hoeveel opties ze deze keer bieden. U kunt de hoeveelheid ruisonderdrukking regelen met maximaal 10 precisieniveaus. Er zijn ook sensoren op elke oordop die de muziek automatisch pauzeert wanneer je een oordopje verwijdert en een oproep automatisch beantwoordt wanneer je een oordopje in je oor steekt - beide functies die afwezig waren op de SoundSport-oordopjes van vorig jaar. Zelfs de batterijbehuizing is opnieuw ontworpen om gemakkelijker te openen en iets compacter te zijn dan die van vorig jaar. Over het algemeen is deze categorie een grote stap voorwaarts voor Bose, en ik ben blij om alle verbeteringen te zien.

Prijs: een flinke prijssprong

Voor ongeveer $ 280 van de meeste retailers bieden de QuietComfort-oordopjes niet langer de waarde die je kreeg met het prijskaartje van minder dan $ 200 van SoundSports. Om eerlijk te zijn, zweven de meeste ANC TW-oordopjes aan de premium-kant van de markt rond deze prijs, en veel liefhebbermerken klimmen ruim boven de $ 300. En Bose heeft een heleboel nieuwe functies toegevoegd aan dit nieuwste aanbod, inclusief toonaangevende ruisonderdrukking, dus de prijsstijging voelt gerechtvaardigd. Maar houd er rekening mee dat de prijs niet is voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare oordopjes.

Image
Image

Bose QuietComfort-oordopjes versus Sony WF-1000XM3

Vanuit een reeks functies, geluidskwaliteit en zelfs een fysiek ontwerpperspectief, lijken de Bose QC-oordopjes rechtstreeks te concurreren met Sony's equivalente WF-1000XM3's. De ruisonderdrukking en de pasvorm voelen voor mij veel beter aan op de Bose, maar de hoeveelheid controle die je hebt met de Sony's zorgt ervoor dat je een iets betere geluidskwaliteit krijgt. De batterijduur van Sony en het fysieke gevoel voelen ook wat beter aan. De prijzen fluctueren echter veel, dus afhankelijk van de verkopen die op dat moment plaatsvinden, vindt u misschien een betere prijs met de oudere WF-oordopjes. Maar als je van Bose houdt, zul je echt niet teleurgesteld zijn om met de QC's te gaan.

Echte draadloze oordopjes die een hoge lat doorbreken

Mijn verwachtingen waren erg hoog voor de QuietComfort-oordopjes, vooral omdat ik de SoundSport-oordopjes zo leuk vond. Hoewel ik denk dat de pasvorm van de SoundSports een beetje luchtiger aanvoelt, zitten ze op dezelfde manier in je oren. Maar de toevoeging van werkelijk indrukwekkende ruisonderdrukking, de beproefde geluidskwaliteit van Bose-oordopjes en een ontwerp en fysieke constructie die passen bij de prijs, maken de QuietComfort-oordopjes een van de beste aanbiedingen op de markt.

Specs

  • Productnaam QuietComfort Earbuds
  • Productmerk Bose
  • SKU 6419203
  • Prijs $279,99
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 0.3 oz.
  • Productafmetingen 1,54 x 1,02 x 1,06 inch.
  • Kleur Triple Black, Speksteen
  • Batterijlevensduur 6 uur (alleen oordopjes), 18 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: