Het landelijke EV Power Charging Grid komt eraan

Inhoudsopgave:

Het landelijke EV Power Charging Grid komt eraan
Het landelijke EV Power Charging Grid komt eraan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • 50 Amerikaanse elektriciteitsbedrijven hebben toegezegd een nationaal oplaadnetwerk voor auto's te bouwen.
  • Vergassing en opladen zijn fundamenteel verschillend.
  • Misschien moeten we van deze gelegenheid gebruik maken om steden helemaal van auto's te ontdoen.

Image
Image

Er zijn ongeveer 115.000 benzinestations in de VS en minder dan 6.000 snellaadstations voor elektrische voertuigen (EV). Dat moet veranderen - of toch niet?

Meer dan 50 Amerikaanse elektriciteitsbedrijven hebben zich aangesloten bij de National Electric Highway Coalition (NEHC) om een landelijk oplaadnetwerk voor EV's te bouwen. Het Edison Electric Institute schat dat er tegen het einde van het decennium bijna 22 miljoen EV's op de Amerikaanse wegen zullen zijn. Om ze op te laden, heeft het land 100.000 EV-snellaadpoorten nodig. En dat is de taak van de NEHC: dit doel bereiken "met elke benadering die zij geschikt achten."

"Een realistisch tijdschema voor het vervangen van benzinestations zou binnen de komende 10 tot 15 jaar zijn. Dit komt omdat elektrische voertuigen steeds populairder worden en de technologie snel vordert. Benzinestations zullen uiteindelijk achterhaald raken, en het is belangrijk om nu te beginnen met het plannen van deze overgang, "vertelde Will Henry, oprichter van Bike Smarts, via e-mail aan Lifewire.

Vaarwel Gas?

Het is echter niet zo eenvoudig als het wisselen van pompen voor opladers. Gas heeft een ongelooflijke energiedichtheid, wat een van de redenen is waarom het zo populair is. U kunt in slechts een paar minuten tijd genoeg brandstof tanken voor honderden kilometers. Het drive-through-ontwerp van benzinestations weerspiegelt dit, maar het werkt niet voor EV's. Zelfs als je aansluit op een snellaadpunt, zit je niet vol in de tijd die je partner nodig heeft om junkfood in te slaan in de aangrenzende winkel.

Auto's moeten ergens staan terwijl ze worden opgeladen. In het ideale geval zou je 's nachts of terwijl je geparkeerd staat kunnen opladen, wat betekent dat je de opladers naar de plaats moet brengen waar de auto's zullen slapen, wat het tegenovergestelde is van hoe we het nu doen. Gelukkig is het gemakkelijker om stroom naar een oplader te laten lopen dan om benzineleidingen naar je huis te laten lopen.

Image
Image

"Een nadeel van een EV-laadnet is echter dat het veel tijd en geld zou kosten om het te bouwen. Een ander nadeel is dat het een uitdaging zou zijn om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot laadstations", zegt Henry.

Een van de doelen van de NEHC is om tegen eind 2023 een "fundamenteel netwerk" op te zetten, dat "leemtes in de laadinfrastructuur langs belangrijke reisroutes zal opvullen, waardoor angst voor het bereik wordt weggenomen en het publiek in staat wordt gesteld om met EV's te rijden met vertrouwen, ongeacht waar ze wonen", aldus het manifest.

Dat lijkt een mooi doel, maar gezien het feit dat de VS nog steeds niet eens breedbandinternet naar landelijke gebieden kan laten lopen, lijkt het ook onwaarschijnlijk. In plaats daarvan kan de concentratie van laadstations in steden terechtkomen, terwijl automobilisten op het platteland gas blijven gebruiken. En dat is prima. We hoeven niet alle voertuigen op gas weg te doen, alleen de meeste wel. Maar waarom zou je daar stoppen?

Sloot de auto

Lokale emissies zijn slechts een van de problemen om auto's de stad te laten regeren. Er is ook lawaai, overmatig landgebruik voor zowel wegen als parkeerplaatsen, en het simpele feit dat auto's mensen doden. Overstappen op elektrische voertuigen lost alleen het lokale vervuilingsprobleem op en vermindert het geluid tot op zekere hoogte.

Auto's hebben geen plaats in steden. Maar tegelijkertijd hebben steden, met hun hoge bevolkingsdichtheid, geen auto's nodig. Of in ieder geval niet allemaal, en zeker geen particuliere auto's.

"Er zijn veel manieren om een transportinfrastructuur na de benzine op te bouwen, en een EV-oplaadnet is slechts één optie", zegt Henry."Andere opties zijn onder meer het verbeteren van het openbaar vervoer in steden, het aanleggen van meer fietspaden en het investeren in meer hernieuwbare energiebronnen."

Een nadeel van een EV-laadnet is dat het veel tijd en geld zou kosten om het te bouwen.

Het addertje onder het gras is dat het bouwen van infrastructuur duur is en vaak op tegenstand zal stuiten. Wanneer de parkeerplaats van een straat in het centrum wordt verwijderd, verzetten lokale winkeleigenaren zich tegen de verhuizing, bang dat hun handel eronder zal lijden. Maar wat er gebeurt, is het tegenovergestelde: de handel neemt toe.

Veranderingen als deze kosten ook tijd. Het plaatsen van EV-oplaadpunten is relatief eenvoudig omdat het elektriciteitsnet al overal aanwezig is. Maar het uitbouwen van OV-netwerken is een ander spel. Oslo in Noorwegen heeft parkeerplaatsen verwijderd en auto's verboden in veel straten in het centrum, maar dat is deels mogelijk omdat het vanaf de jaren tachtig al zwaar heeft geïnvesteerd in het openbaar vervoer.

Er is een spreekwoord dat ongeveer als volgt luidt: 20 jaar geleden was de beste tijd om een boom te planten. De op één na beste tijd is nu. Dat geldt voor het bouwen van transport in steden. Maar één ding is anders: die boomplanters hebben nooit te maken gehad met de autolobby.

Aanbevolen: