De Vudu Virtual Reality-app maakt films weer leuk

Inhoudsopgave:

De Vudu Virtual Reality-app maakt films weer leuk
De Vudu Virtual Reality-app maakt films weer leuk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Films kijken op een VR-headset kan nog leuker zijn dan met een tv.
  • Vudu heeft onlangs zijn app uitgebracht voor de Oculus Quest 2 VR-headset.
  • De ervaring van het kijken naar films op een VR-installatie is een geweldige manier om de rest van de wereld buiten te sluiten.
Image
Image

Het blijkt dat films kijken in virtual reality (VR) erg leuk is.

Vudu heeft onlangs zijn Oculus Quest 2 VR-headset-app uitgebracht en ik heb veel te veel tijd besteed aan het inhalen van herhalingen. Het is een van een groeiend aantal virtual reality-apps voor streamingdiensten.

In sommige opzichten is het streamen van shows in VR zelfs beter dan op tv. Om te beginnen, tenzij je een gigantisch scherm hebt, lijken de schermen in een headset enorm. Bovendien is de ervaring van het kijken naar films op een VR-installatie een geweldige manier om de rest van de wereld buiten te sluiten.

Als je bereid bent een lichte wazigheid aan de randen te vergeven, kan het een verrassend goede ervaring zijn…

Vudu Jij

De Vudu-app die je kunt downloaden in de Oculus-winkel is gratis en eenvoudig. Het ziet af van mooie graphics ten gunste van een duidelijke interface die je onmiddellijk een bekende reeks keuzes presenteert, zoals huidige hits en oude favorieten.

De prijzen van filmverhuur leken vergelijkbaar met andere streamingdiensten zoals Apple TV en Amazon Prime. Ik huurde een film met slechts een paar klikken van de controller en werd snel ondergedompeld in de ervaring.

Verschillende andere streamingdiensten zijn ook beschikbaar als apps om te downloaden op de Oculus Quest 2-headset voor degenen die geen fan zijn van Vudu. Ik heb zowel Netflix als Amazon Prime Video op de Quest geprobeerd en ze bieden vergelijkbare ervaringen als hun tablet-tegenhangers.

De beeldkwaliteit op de Quest 2 is verrassend goed voor het kijken van films, hoewel het op papier niet overeenkomt met de resolutie of scherpte van een high-end tv of een laat model iPad. Als je bereid bent een lichte wazigheid aan de randen te vergeven, kan het een verrassend goede ervaring zijn om films in VR te kijken.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van de geluidskwaliteit, aangezien de luidsprekers op de Quest 2-headset erbarmelijk zwak zijn. Gelukkig maakt een hoofdtelefoonaansluiting op de headset het gemakkelijk om een betere geluidsoptie aan te sluiten.

Image
Image

Je eigen bioscoop

De ervaring van het kijken naar films in virtual reality wijst op de mogelijkheid van de apparaten als transformatief voor dagelijks computergebruik. Het is duidelijk dat VR binnenkort niet alleen een salontruc zal zijn voor een beperkte selectie games, maar een superieure manier kan zijn om met digitale inhoud om te gaan.

Ten eerste is VR de perfecte manier om de eindeloze drumbeat van slecht nieuws buiten te sluiten die anders op sociale media en e-mail regent. Ik ben net zo schuldig als iedereen aan het dubbel timen van mijn film door naar mijn mobiele telefoon te kijken terwijl ik Netflix aan het kijken ben.

De VR-headset neemt die verleiding weg, want het is net genoeg om je headset te moeten verwijderen om naar je telefoon te kijken. Deze unieke focus is ook omdat VR nog niet erg goed is in multitasking, hoewel dat waarschijnlijk zal veranderen naarmate de software volwassener wordt.

Betere hardware zal ook de ervaring verbeteren. Het grootste probleem bij het kijken naar Vudu of andere streamingdiensten is dat de Oculus Quest 2-headset groot, zwaar en oncomfortabel is om langdurig te gebruiken. Tijdens lange films merkte ik dat ik elk half uur een pauze moest nemen om mijn gezicht te laten rusten.

Apple zou volgend jaar een gelikte VR-headset lanceren. Andere fabrikanten racen om lichtere en minder omvangrijke headsets op de markt te brengen, wat het kijken naar VR-films een stuk comfortabeler zou kunnen maken.

Een ander probleem is dat films kijken met een headset geen sociale ervaring is. Het kan ronduit vreemd lijken om met een headset in je woonkamer te zitten terwijl er andere mensen in de buurt zijn. Er is momenteel geen goede manier om met vrienden en familie van films te genieten terwijl je VR gebruikt.

Maar wat je verliest aan menselijke interactie, win je aan concentratie. De afgelopen dagen was het een openbaring om de wereld buiten te sluiten en mezelf een tijdje in films te verliezen.

Misschien zijn snacks de laatste grote hindernis bij VR-films. Het is niet gemakkelijk om in een kom popcorn te reiken met een headset op. Maar ik weet zeker dat de briljante techneuten al aan een oplossing werken.

Aanbevolen: