RW2-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

RW2-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
RW2-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de. RW2-bestandsextensie is een Panasonic RAW-beeldbestand dat is gemaakt door een digitale camera van Panasonic, zoals de LUMIX AG-GH4 of LUMIX DMC-GX85.

Een RAW-beeldbestand reproduceert perfect wat het heeft vastgelegd. Met andere woorden, het bestand is niet meer verwerkt sinds het door de Panasonic-camera is gemaakt. Deze bestanden zijn ideaal voor beeldbewerkers die de kleur, belichting, enz. van de foto aanpassen.

RW2-bestanden zijn vergelijkbaar met andere RAW-beeldbestandsindelingen die door digitale camera's zijn gemaakt, omdat ze allemaal in die indelingen in een voorverwerkte vorm bestaan. Enkele voorbeelden zijn Sony's ARW en SRF, Canon's CR2 en CRW, Nikon's NEF, Olympus' ORF en Pentax's PEF.

Hoe RW2-bestanden te openen

Open RW2-bestanden gratis met XnView, IrfanView, FastStone Image Viewer en RawTherapee. Andere programma's die RW2-bestanden kunnen openen, maar die niet gratis te gebruiken zijn, zijn Adobe Photoshop Elements, ACD Systems Canvas X, Corel PaintShop en FastRawViewer.

Image
Image

De LUMIX RAW Codec voegt RW2-bestandsondersteuning toe aan Windows. Er wordt echter gezegd dat het alleen werkt met Windows 7 en Windows Vista.

Als u het RW2-bestand moet openen in een ander programma dat hierboven niet wordt vermeld, is de eenvoudigste manier om dat te doen zonder te betalen voor een RW2-beeldviewerprogramma, door een van de onderstaande bestandsconversietools te gebruiken. Hiermee kunt u het RW2-bestand opslaan in een andere bestandsindeling die uw programma of apparaat waarschijnlijk ondersteunt.

Een RW2-bestand converteren

Converteer uw RW2-bestand naar DNG met Adobe DNG Converter. DNG is een veelgebruikt beeldformaat dan RW2, dus de kans is groot dat het in meer programma's wordt geopend dan wanneer je het in het RW2-formaat bewaart.

Adobe DNG Converter werkt ook met veel andere RAW-beeldbestandsindelingen.

ILoveImg.com is een gratis online RW2-bestandsconverter die op elk besturingssysteem werkt, wat betekent dat u RW2 naar-j.webp

Nadat je RW2-bestand in het JPG-formaat is, voer je het door een ander gratis beeldconversieprogramma om er een-p.webp

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Een veelvoorkomende reden voor het niet kunnen openen van een bestand van welk formaat dan ook, inclusief een Panasonic RAW Image-bestand, is dat u de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen of dat een ander programma die bestandsextensie claimt.

FAQ

    Kunnen Photoshop en Lightroom RW2-bestanden openen?

    Ja. Zowel Photoshop als Adobe Lightroom hebben in 2019 ondersteuning toegevoegd voor RW2-bestanden. Als je een oudere versie hebt, moet je het bestand eerst converteren naar een compatibel formaat.

    Is RW2 beter dan JPEG?

    Ja. JPEG is een verliesgevend formaat, wat betekent dat sommige afbeeldingsgegevens verloren gaan tijdens het compressieproces. Dat gezegd hebbende, JPEG-bestanden zijn kleiner en worden vaker gebruikt.

    Wat is het verschil tussen JPEG versus TIFF versus RAW-afbeeldingen?

    JPEG, TIFF en RAW zijn verschillende bestandsindelingen voor afbeeldingen die door digitale camera's worden ondersteund. Professionele fotografen geven de voorkeur aan RAW-bestanden omdat deze de meeste details bevatten. In tegenstelling tot JPEG gebruikt TIFF compressie zonder verlies, waardoor dit de voorkeursindeling is voor publicatie.

Aanbevolen: